Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amp.. onkyo tx-7630 defect

veirone

Postări Recomandate

pai nu mi a amintit nimeni asta, doar dvs acum pe final. si da le am facut si a doua oara le notasem dar nu stiu pe unde este foaia 40v pe canale avea, voltaj era pe 12v si pe 5,6 st by cred ca nu scria.. si inca 5 puncte de test. ce am uitat eu sa va zic mai de la inceput ca dadea dc pe iesire..

Eu nu inteleg un lucru... "Oare de la ce o fi?". Raspunsul la intrebarea asta nu ti-l poate da nimeni concret. Si DA nu sa nascut nimeni invatat, pentru ca cei "invatati" din ziua de azi,si ma repet la fel ca colegii de mai sus, au citit multtttt..Nu am citit chiar tot topicul, avand in vedere xa scriu de pe telefon, dar nu am vazut(poate mi-a scaoat) nimic despre tensiunea de alimentare.Puntea redresoare e ok? Adica sa masurat fiecare dioda? Nu neaparart sa scoata tensiune...Masa are contact bun pana la punte, din orice colt al amplificatorului? Sunt masurati toti condensatorii din etajul de alimentare? Ma refer si la cei ceramici... Cand esti 120% sigur ca etajul de alimentare e ok din toate punctele de vedere...abia atunci treci la schimbat tranzistori, desi nici asa nu e chiar indicat!!!Daca tranzistorii se ard inca o data, tinand cont de faptul ca ti-ai luat mai multe masuri de precautie in primele teste, atunci, si aici deja ai nevoie de teorie, fiecare etaj din componenta unui amplificator, la bibilit, adica estimat necesarul de curent, masurat tensiuni, desigur inca o data prin estimari, verificat traseele BINE cat si verificat continuitatea lor....daca nu stii teoria , atunci fie te informezi BINE, fie il duci la un meserias bun.Degeaba te apuci sa masori tranzistori , daca nu citesti si datasheeturile corespunzatoare si nu ai notiuni cat de cat puse la punct cum functioneaza unul dar si aparate necesare pentru diverse teste....aici nu ai spus si cum ai masurat tranzistorii. sa nu mai spun de faptul ca sunt multi tranzistori fake si unii transzistori "arsi", la tensiunile care le ofera un aparat de masuri se comporta normal, abia cand ii pui la lucru abia atunci realizezi ca sunt bun de aruncat!

Acel bazait, gajait de care spui, ma lasa pe mine sa cred ca SIGUR un tranzistor nu functioneaza din diverse motive.....nu neaparat ca e ars (dar nu exclus) ci pur si simplu nu functioneaza.

nu te ai inselat de loc. era de la tranzistor:)

Respect tuturor! am invatat multe aici.

vreau sa mi fac un traseu de semnale sa l am acolo dar nu stiu ce schema sa aleg..

si sa invat cum sa bag semnal separat in amplificare in preamplificare si etc..

(ma refer la partea audio)

Editat de veirone
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări