Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amp.. onkyo tx-7630 defect

veirone

Postări Recomandate

Lasa naibii injectia de semnal si raspunde la intrebarile care ti s-au pus aici daca vrei sa te mai ajute lumea.

Acum 2 ani am reparat un amplificator Yamaha dintr-o boxa activa din Australia.

Eu si inca un tip din Grecia numai prin mesaje pe diyaudio DAR tipul ala facea exact ce masuratori ii ceream noi chiar si unele suplimentare dar raspundea mai intii la intrebarile noastre, si stia mult mai multa electronica decit dovedesti tu ca ai stii (fara suparare dar esti incepator fata de el).

Am reusit sa ne intelegem 3 persoane care fiecare vorbea o alta limba si nu ne vazusem niciodata, si sa reparam un etaj final muuuuult mai complicat decit ce ai tu aici, un etaj cu o schema de alimentare in clasa G variabila (ceva gen EEEngine Technology) foarte asemanatoare cu ceea de aici.

Cu tine de ce nu ne putem intelege?

Vrei sa-ti depanezi amplificatorul prin forum? fara sa inveti mai intii electronica? Nici o problema din partea mea DAR TREBUIE sa masori exact ce-ti cerem noi aici pe forum si sa postezi rezultatele.

Poti sa faci si masuratori in plus, nici o problema dar trebuie mai intii sa raspunzi intrebarilor noastre pt ca pesoanele care vor incerca sa te ajute vor urmari anumite scenatii de defectare si vor cauta sa inteleaga anumite comportamente.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

am desfacut din nou ampul. am masurat cam toti rezistorii am inversat tranzistorii intre ei dar distorsionarea nu a disparut.. la alimentare finali am 40v pe ambele canale. dar nu inteleg acolo unde am pus poza unde scrie protect, dc pe un canal am 9v si pe celalt 1,2v

Editat de veirone
Link spre comentariu

Uite ce-ti propun : trimite-mi o adresa de mail in MP si o sa-ti zic cum poate ajunge din Bucuresti pana la mine intr-o zi , ieftin si in siguranta.Il repar si la fel ti-l trimit inapoi.

Link spre comentariu

Salut, sa rezolvat. Am refacut lipiturile pe partea finala la tot ce era pe canalul ala. Si acum merge bine! ms de de ajutor tuturor. Se pare ca nu facea un rezistor sau mai multi contact acolo.. si de asta si voltajul ala de 9v.

Link spre comentariu

Peste vreo doua saptamini o sa incepi sa intrebi de cineva care repara boxe/difuzoare.

Un amplif chiar daca se aude cintind relativ clar nu inseamna ca este ok, pt asta trebuie facute citeva verificari la orice amplificator dupa ce a fost "reparat" tocmai pt a fi sigur ca a foest reparat.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

merge amp ul blana!!! temperatura buna, voltaj bun, sunet fin. era de la lipituri distorsionarea.. de la unul din tranzistorii driverelor-R. si de la cablul rca de mai intrerupea boxa recent, era nou.. am luat unul la 1,5m mai scump si mai bun! ala era de 5 mitri si pret ieftin:)) si nu se compara nici la rca uri nici la fir. ala de 5m cu asta. nota 8 pt cel de 1.5m si nota 2/3 cel de 5m

Link spre comentariu

Lasa naibii injectia de semnal si raspunde la intrebarile care ti s-au pus aici daca vrei sa te mai ajute lumea.

Eu si inca un tip din Grecia numai prin mesaje pe diyaudio DAR tipul ala facea exact ce masuratori ii ceream noi chiar si unele suplimentare dar raspundea mai intii la intrebarile noastre, si stia mult mai multa electronica decit dovedesti tu ca ai stii (fara suparare dar esti incepator fata de el).

Am reusit sa ne intelegem 3 persoane care fiecare vorbea o alta limba si nu ne vazusem niciodata, si sa reparam un etaj final muuuuult mai complicat decit ce ai tu aici, un etaj cu o schema de alimentare in clasa G variabila (ceva gen EEEngine Technology) foarte asemanatoare cu ceea de aici.

Vrei sa-ti depanezi amplificatorul prin forum? fara sa inveti mai intii electronica? Nici o problema din partea mea DAR TREBUIE sa masori exact ce-ti cerem noi aici pe forum si sa postezi rezultatele.

Poti sa faci si masuratori in plus, nici o problema dar trebuie mai intii sa raspunzi intrebarilor noastre pt ca pesoanele care vor incerca sa te ajute vor urmari anumite scenatii de defectare si vor cauta sa inteleaga anumite comportamente.

voltajele stiam ca sunt bune. mai putin la unul de la un tranzistor. a lucrat cineva acel canal si la cam belit si nu am vrut sa ma bag acolo. dar nu am avut incotro.. stiu ca pare ciudat dar nu mi place sa lucrez dupa altii.

post-233378-0-78744900-1488412956_thumb.jpg

post-233378-0-46608100-1488412982_thumb.jpg

Editat de veirone
Link spre comentariu

N-ai inteles ABSOLUT NIMIC din postul meu.
Nu era vorba daca tensiunile sint bune sau nu ci era vorba de a face masuratori in mod organizat si de a furniza acele masuratori la cerere celor ce ar incerca sa te ajute - reprezinta o nota de respect pt cei ce chiar ar incerca sa-si foloseasca timpul lor in folosul tau.
Daca sint bune sau nu tensiunile este partea a doua.
Ramine totusi o intrebare: Cu tine de ce nu ne putem intelege?
Editat de sesebe
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări