veirone Postat Februarie 23, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 23, 2017 Am inteles. Oke chiar nu voi mai cere ajutorul! Se pare ca voi cand ati ajuns pe lume ati ajuns invatati si nu va ajutat nimeni. Si am incheiatSi cand am zis voi m am referit strict la tine! Link spre comentariu
surubarila Postat Februarie 23, 2017 Partajează Postat Februarie 23, 2017 Pacat , tocmai ce aveam o zi libera...La faza cu "ajunsul pe lume invatati" n-ai dreptate.Toti cei care ti-au dat sfaturi au zeci/sute de carti de electronica citite pe vremea cand nu exista internet , ca sa nu mai zic de experienta ! Link spre comentariu
veirone Postat Februarie 23, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 23, 2017 Stiu asta, dar aici e coltul incepatorului. Eu asta sunt! Deci cer sfaturi si primesc raspunsuri cei de aici. Am dezmembrat scos iar placa sa caut lipituri reci.. sper sa fie asta. Ca am refacut cateva data trecutaPs, oricine de aici cat de citit este garantez ca a primit sfaturi si raspunsuri de la altcineva! Nu pe net ca nu era atunci.Dar cum traim in secolul vitezei acum se primesc pe net.Are dreptate ca nu stiu mare lucru despre amp.. dar trebuia sa tina cont ca ma prins ziua mea mesterind in el. Link spre comentariu
surubarila Postat Februarie 23, 2017 Partajează Postat Februarie 23, 2017 (editat) As zice eu ceva despre reparatii in stare de "zi onomastica" dar ma abtin.Ti s-au dat doua variante de scheme dupa care trebuia sa te ghidezi.Le-ai descarcat si studiat ? NU. Spune care dintre cele doua scheme de etaj final se apropie cu ce ai acolo.Inca ceva : aici sunt depanari , sectiunea incepatorilor e altundeva Onkyo.rar Editat Februarie 23, 2017 de surubarila Link spre comentariu
veirone Postat Februarie 23, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 23, 2017 7430 este apropiata, am refacut lipiturile nu e de la ele. Link spre comentariu
winstyle Postat Februarie 23, 2017 Partajează Postat Februarie 23, 2017 Nu te mai supăra pe noi , că te superi degeaba . Ți s-au dat destule sfaturi , dar ca să le aplici , trebuie să știi putină teorie .Teoria se invață citind .Așa am făcut și noi la inceput .Nu se poate altfel . Electronica nu este o știință care se invață din practică . Dacă vei incerca s-o inveți așa , te vei regasi in N situații in care nu știi ce faci , ce trebuie să faci , sau ce ai făcut , ca si in cazul de fată . Eu am inceput să invăt prin școala generală ( a 7-a ,a 8-a ) , citind cărți de electronică . Am citit capitole intregi despre toate componentele electronice principale ( rezistor , condensator ,diodă , tranzistor ,tiristor , etc ) , apoi despre cum functionează amplificatoarele audio de putere ( astea m-au pasionat la inceput ). După ce mi-am format suficiente cunoștințe teoretice , am inceput și cu practica , construind amplificatoare audio simple cu câțiva tranzistori , până am ajuns la altele mai complexe . Nu poți să repari ceva dacă nu știi cum functionează ( cu mici excepții ) Măsoară căderea de tensiune de pe rezistențele albe de putere de pe canalul cu probleme , și compară rezultatele cu cele de pe canalul bun Poti să faci asta și cu tensiunile de polarizare pe tranzistoarele canalelor , sa compari . Aici , ar fi o problemă dacă nu știi ce sunt alea Verifică dacă ai tensiune zero , cu volumul la minim , pe canalul defect Postează rezultatele . Link spre comentariu
veirone Postat Februarie 23, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 23, 2017 (editat) Am pe R 42.5mV si pe L -03,4mV cu volum la minim, am pus minus la masa si cu plusul verificam. Editat Februarie 23, 2017 de veirone Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 23, 2017 Partajează Postat Februarie 23, 2017 Cam mult si cam puțin. Regleaza pe la 20-30mA pe ambele canale, iar tensiunea de ieșire mai mica de 50mV, preferabil 0mV. Link spre comentariu
surubarila Postat Februarie 23, 2017 Partajează Postat Februarie 23, 2017 (editat) Caderea de tensiune pe o rezistenta este U masurata la bornele acelei rezistente , testerele aparatului pe picioarele ei (nu intre...).Valoarea citita in volti se imparte la valoarea rez. in ohmi si rezulta curentul care o strabate , desigur in amperi.E legea o(h)mului. Poti si fata masa dar e mai complicat. Editat Februarie 23, 2017 de surubarila Link spre comentariu
Ionut Remus Postat Februarie 23, 2017 Partajează Postat Februarie 23, 2017 Eu nu inteleg un lucru... "Oare de la ce o fi?". Raspunsul la intrebarea asta nu ti-l poate da nimeni concret. Si DA nu sa nascut nimeni invatat, pentru ca cei "invatati" din ziua de azi,si ma repet la fel ca colegii de mai sus, au citit multtttt..Nu am citit chiar tot topicul, avand in vedere xa scriu de pe telefon, dar nu am vazut(poate mi-a scaoat) nimic despre tensiunea de alimentare.Puntea redresoare e ok? Adica sa masurat fiecare dioda? Nu neaparart sa scoata tensiune...Masa are contact bun pana la punte, din orice colt al amplificatorului? Sunt masurati toti condensatorii din etajul de alimentare? Ma refer si la cei ceramici... Cand esti 120% sigur ca etajul de alimentare e ok din toate punctele de vedere...abia atunci treci la schimbat tranzistori, desi nici asa nu e chiar indicat!!!Daca tranzistorii se ard inca o data, tinand cont de faptul ca ti-ai luat mai multe masuri de precautie in primele teste, atunci, si aici deja ai nevoie de teorie, fiecare etaj din componenta unui amplificator, la bibilit, adica estimat necesarul de curent, masurat tensiuni, desigur inca o data prin estimari, verificat traseele BINE cat si verificat continuitatea lor....daca nu stii teoria , atunci fie te informezi BINE, fie il duci la un meserias bun.Degeaba te apuci sa masori tranzistori , daca nu citesti si datasheeturile corespunzatoare si nu ai notiuni cat de cat puse la punct cum functioneaza unul dar si aparate necesare pentru diverse teste....aici nu ai spus si cum ai masurat tranzistorii. sa nu mai spun de faptul ca sunt multi tranzistori fake si unii transzistori "arsi", la tensiunile care le ofera un aparat de masuri se comporta normal, abia cand ii pui la lucru abia atunci realizezi ca sunt bun de aruncat! Acel bazait, gajait de care spui, ma lasa pe mine sa cred ca SIGUR un tranzistor nu functioneaza din diverse motive.....nu neaparat ca e ars (dar nu exclus) ci pur si simplu nu functioneaza. Link spre comentariu
veirone Postat Februarie 24, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 24, 2017 (editat) Eu nu inteleg un lucru... "Oare de la ce o fi?". Raspunsul la intrebarea asta nu ti-l poate da nimeni concret. Si DA nu sa nascut nimeni invatat, pentru ca cei "invatati" din ziua de azi,si ma repet la fel ca colegii de mai sus, au citit multtttt..Nu am citit chiar tot topicul, avand in vedere xa scriu de pe telefon, dar nu am vazut(poate mi-a scaoat) nimic despre tensiunea de alimentare.Puntea redresoare e ok? Adica sa masurat fiecare dioda? Nu neaparart sa scoata tensiune...Masa are contact bun pana la punte, din orice colt al amplificatorului? Sunt masurati toti condensatorii din etajul de alimentare? Ma refer si la cei ceramici... Cand esti 120% sigur ca etajul de alimentare e ok din toate punctele de vedere...abia atunci treci la schimbat tranzistori, desi nici asa nu e chiar indicat!!!Daca tranzistorii se ard inca o data, tinand cont de faptul ca ti-ai luat mai multe masuri de precautie in primele teste, atunci, si aici deja ai nevoie de teorie, fiecare etaj din componenta unui amplificator, la bibilit, adica estimat necesarul de curent, masurat tensiuni, desigur inca o data prin estimari, verificat traseele BINE cat si verificat continuitatea lor....daca nu stii teoria , atunci fie te informezi BINE, fie il duci la un meserias bun.Degeaba te apuci sa masori tranzistori , daca nu citesti si datasheeturile corespunzatoare si nu ai notiuni cat de cat puse la punct cum functioneaza unul dar si aparate necesare pentru diverse teste....aici nu ai spus si cum ai masurat tranzistorii. sa nu mai spun de faptul ca sunt multi tranzistori fake si unii transzistori "arsi", la tensiunile care le ofera un aparat de masuri se comporta normal, abia cand ii pui la lucru abia atunci realizezi ca sunt bun de aruncat! Acel bazait, gajait de care spui, ma lasa pe mine sa cred ca SIGUR un tranzistor nu functioneaza din diverse motive.....nu neaparat ca e ars (dar nu exclus) ci pur si simplu nu functioneaza. salut. da toate diodele din puntea redresoare aia de puere, si aia de putere mica sunt bune, si diodele la fel. condensatorii ceramici nu i am verificat si nici nu i verific pe toti. dar la ei se vede vizibil daca sunt dusi..si electroliticele sunt bune. de unul nu sunt sigur.. care este pe 16v 470uf, asta are voltajul ala mare care oscileaza. restul nu oscileaza Cam mult si cam puțin. Regleaza pe la 20-30mA pe ambele canale, iar tensiunea de ieșire mai mica de 50mV, preferabil 0mV. va cer scuze Dnu sebe si colegiilor la fel! acum am ajuns acasa. voi verifica maine ce mi a ti sugerat dvs si Dnu surubaila tre sa mai invat multe despre montaje analogice, la astea mai sensibile cu piese multe e mult mai greu ca la digitale. ps, pe canal-R este un tranzistor bc171a si pe celalt-L c1815, tranzistorii cei mici. Editat Februarie 24, 2017 de veirone Link spre comentariu
veirone Postat Februarie 24, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 24, 2017 (editat) salut. da toate diodele din puntea redresoare aia de puere, si aia de putere mica sunt bune, si diodele la fel. condensatorii ceramici nu i am verificat si nici nu i verific pe toti. dar la ei se vede vizibil daca sunt dusi..si electroliticele sunt bune. de unul nu sunt sigur.. care este pe 16v 470uf, asta are voltajul ala mare care oscileaza. restul nu oscileazava cer scuze Dnu sebe si colegiilor la fel! acum am ajuns acasa. voi verifica maine ce mi a ti sugerat dvs si Dnu surubailatre sa mai invat multe despre montaje analogice, la astea mai sensibile cu piese multe e mult mai greu ca la digitale. ps, pe canal-R este un tranzistor bc171a si pe celalt-L c1815, tranzistorii cei mici. Apropo, rezistorul dp canalul stanga pare ca si a schimbat culoarea, cel de 2ohm.. fata de cel dreapta. Cred ca trece un curent mai mare prin el. Editat Februarie 24, 2017 de veirone Link spre comentariu
veirone Postat Februarie 24, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 24, 2017 (editat) nu cred ca e de la bc171a ca pe Emisor am 750mV si pe baza 745mV, pe c1815 am 679mV pe emisor iar pe colector am 1.68v. Editat Februarie 24, 2017 de veirone Link spre comentariu
surubarila Postat Februarie 24, 2017 Partajează Postat Februarie 24, 2017 Daca BC171 a fost pus ca inlocuitor pt. C1815 verifica sa fie corect "bagat" in placa.Ordinea terminalelor EBC difera fata de C1815. Link spre comentariu
veirone Postat Februarie 24, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 24, 2017 da stiu asta. el este cel original de fabrica.. nu stiu dc au pus unul asa unul asa pe canale, cred ca problema este undeva pe amplificare! daca ma invata cineva cum sa injectez semnal in pre-amp.. si in amp de putere separat ar fii ceva.. asa mi as da seama imediat de unde este. lasa ti aici Domnilor cum se face asta, mai in detaliu.. si cand ma trezesc exact asta voi face. ca acum sunt prea obosit, am avut o noapte lunga.. astept mentorii. ms! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum