Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Polizor ascutit cutite de strung

satelit

Postări Recomandate

Mai este si solutia sa cumperi o piatra diamantata pt ascutit carburi. Astea au in general gaura mai mare. Un asfel de disc daca e utilizat cu grija sa nu se ciobeasca tine mult si bine si e posibil ca pe net sa il gasesti la un pret mai mic decat o piatra noua pt carburi luata de la Carbochim.

Eu personal recomand un polizor dedicat pt astfel de operatii. Avantaj ca nu stai sa schimbi si sa centrezi de fiecare data piatra si in plus ai simultan 2 tipuri de pietre. Am vazut la Mr Bricolaj polizor de 250W cu pietre de 200mm la 140ron. Pai mai mult cred ca e o piatra pt carbura decat polizorul asta.

Editat de ndc74
Link spre comentariu

Pentru cutite cu placute de carbura (widia cum le stim noi) se foloseste disc de carbura verde de siliciu, nu aia neagra.

Sa ascuta cine vrea la un polizor de 140 lei, eu nu am incredere in dracoveniile alea.

O piatra din carbura verde este cam la 70 de lei la dimensiunea aia.

Precis nu vind cu piatra pentru carburi, in genere sint pentru otel cu granulatii diferite, una 40, cealalta 60.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Daca ai un flex cu turatie variabila, ii poti adapta un support prin care se poate fixa solid in menghina si sa aiba o mica masuta pe care sa se sprijine cutiul. Flexului ii poti pune o piatra diamantata. Am vazut in targ un disc din asta diamantat de diametru 80mm la 50lei. Avand turatia variabila, o poti regla la turatia optima a lui.

Oricum parerea mea e ca cine are un strung ar fi obligatoriu sa aibe si un polizor mai acatarii pt ascutit cutite.

Link spre comentariu

Sa ascuta cine vrea la un polizor de 140 lei, eu nu am incredere in dracoveniile alea.

Tot unul de-ala chinezesc de "450w" am avut si eu initial, ascutirea pastilelor era aproape imposibila, mai mult se uza piatra. HSS-ul il ascutea dar acum pot sa zic ca destul de greu, lua destul de greu din el si daca apasai putin murea, daca incercai sa il ascuti puteai chiar sa opresti polizorul in 5-10secunde.

Am luat un bosch GBG8 si este altceva, nici o sansa sa incetinesti asa ceva si HSS-ul il roade ca pe fierul mort, acum problema este ca il tot albastresc, pur si simplu ia prea tare din el fara sa fortez eu. Trebuie sa tin cutitul mai mult in apa decat pe piatra, 3-4secunde e de ajuns sa albastreasca o bara de 10x10.

Pentru ascutire cutite strung eu m-am gandit acum sa imi procur un polizor umed, pe langa ca ies suprafetele mult mai ascutite nici nu mai exista riscul sa il decalesti.

Link spre comentariu

La "albastru" decalesti doar otelul carbon, HSS nu are nimic.

Tocila de aia se foloseste la cutite, sa nu le decaleasca fix pe tais, acolo unde ai mai mare nevoie de duritate.

Link spre comentariu

Asa este am si eu un polizor chinezesc de 500W si nu are putere , se opreste cand incerc sa ascut un cutit de strung, iar pietrele abrazive de pe polizor nu ascut vidia , daca fortez mai tare se consuma repede piatra abraziva.

Cel mai bine trebuie un polizor dedicat pentru astfel de operatii asa ca singura sansa este ori sa cumpar un polizor ori sa fac unul, ca solutie de moment am gasit o piatra abraziva care sa se potrivesca in circularul meu dar voi vedea ce am sa fac in viitor.

Va multumesc pentru ajutor!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări