Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TBA790 schema, pinout...

Postări Recomandate

trebe sa fac un pcb pentru integratu asta dar in lipsa integratului primind o schema. Am inceput sa sap putin pe net da mai mult mam "dezinformat". Am un catalog IPRS unde zice ca integratu are 12 pini si din cate imi aduc aminte intradevar dpdv fizic are 12 pini, dar am doua scheme una din L.Danci & E.Turuta cealalta de la amicu cui trebe sai fac montajul unde vad ca figureaza in schema un integrat cu 14 pini unde pinu 14 este folosit, la fel si pinul 3 care figureaza NC in catalogu IPRS. Montaju e pentru un proiect de liceu, integratu probabil nici nu o sal gaseasca, dar eu trebe sa fac montaju cum trebe si nu mai stiu ce schema sa adopt si care e pinu 14 etc ... poate ma lumineaza si pe mine careva ca in era TDA...STK :smt003 am uitat de TBA790 si TCA150T :smt003

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• XAN77

3

• Blind

2

• niq_ro

1

• d2134

1

Top autori în acest subiect

Vizitator Boby

Imi pare rau ca nu te pot ajuta dar am un pont ....cumparati un chit de amplificator cu TBA 790 iar in documentatie pe langa schema gasesti si pcb-ul cu amplasare cu tot si na costa dar macar v-ati scos ,doar o copiati si o faceti pe placa BAFTA !!!

Link spre comentariu

In "Circuite integrate analogice- catalog" ed Tehnica 1983 varianta cu 14 pini apare ca "modele vechi care nu se mai fabrica".La IPRS TBA790 s-a fabricat in capsule TABS D, TABS S, TABS T, TABS U. Toate au radiator la mijloc in loc de 2 pini normali.TABS D si TABS U ar merge pe soclu DIP 18.

Link spre comentariu

Uite ca si cartile romanesti de dupa 90 sunt bune la ceva...Sper sa mai am un pic de spatiu sa pot atasa poza...Later edit:Acum am citit tot postul tau, am vazut ca am tot pinout pentru capsula cu 12 pini.Sfatuieste-l sa foloseasca un TBA810, ca inca se mai gaseste iar pinout si diverse scheme de legare se gasesc din belsug. Nu de alta, insa tot pe tine te va injura mai tarziu...Evita sa iti pui lumea in cap, chiar daca e proasta (sau necunoscatoare)

Link spre comentariu

imi cer scuze ieri nu am mai intrat, mam ocupat efectiv de cablaj . M-am axat pe ideea ca are 12 pini cu tablita la mijloc in loc de 2 pini deci un soclu de 16 si am facut un pcb cu piese tot si un soclu. Integratul nu la gasit pana la urma da nu e vina lui ca in anul 2007 trebe sa faca proiecte cu acest IC . Mai ramane sa aflu ce nota a luat pustiu :smt003, am inteles ca constructia in sine e importanta si sa si-o sustina oral descriind cum la facut etc.P.S. am mai facut pentru o persoana tot pentru liceu un montaj generator functii care lam facut cu foto iar cand la aratat profului a zis ala ca nu trebuie deastea "de uzina" sa fie facute manual si lipite manual :smt003 dupa indelungi negocieri a admis ca o fi el prost si exista foto si UV dar lipiturile nu a vrut nici in ruptu capului sa creada ca sunt facute cu mana ...ce profesori nene :rolleyes: . Pentru pustiu asta am facut cu markeru si am baut si 2 beri inainte :smt003 :smt003 :smt003

Link spre comentariu

Vezi ca poti sa inlocuiesti 790-ul cu tba810...au aceeasi capsula, pinii nu stiu daca difera sau nu(mi-e lene sa ma uit :smt003 )Later edit: La doua secunde dupa postare mi-a trecut lenea. Sunt perfect identice dpdv al pinoutului.

Link spre comentariu

Mai exista si TBA790K cu o talpa de adaptare pe radiator in forma de U. Ala stiu ca avea pinii diferiti de celelalte si asezati in zig-zag, ca la TDA2020 de ex.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări