rosmarin Postat Februarie 17, 2017 Partajează Postat Februarie 17, 2017 Cer sfatul detinatorilor de camere video de amator, dar si al celor avizati in privinta lor.Doresc sa-mi achizitionez la mana a doua o camera video pentru filmari in familie. Va rog care este propunerea dvs. si ce sfat imi dati.Va multumesc fain. Link spre comentariu
rosmarin Postat Februarie 18, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 18, 2017 Rog detinatorii de camere video camcorder sa-mi spuna care este parerea dumnealor si daca sunt multumiti de performantele camerelor detinute Link spre comentariu
dany_cta Postat Februarie 18, 2017 Partajează Postat Februarie 18, 2017 Eu pentru filmari de familie am avut o sony handycam hc22e si mi-a placut extrem de mult din multe motive. Filmarile erau altfel, perfect cursive, camera mica, nu ma chinuiam sa o car peste tot, incapea lejer in buzunar si zoom-ul foarte puternic de vreo 20x combinat cu nightvision si focusul perfect automat pe toata imaginea sunt functiile care imi lipsesc grav in momentul de fata la dslr nikon. Cu vederea nocturna vedea in bezna, o foloseam de multe ori sa vad pe unde merg, cu ochiul liber nu vedeam nimic, ea vedea in infrarosu. Un port firewire defect mi-a ars-o. Mi-a placut asa de mult ca am tot incercat sa cumpar alta dar nu am avut noroc de nimic ieftin. Link spre comentariu
rosmarin Postat Februarie 18, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 18, 2017 Din ce se gaseste pe olx care este parerea dvs care s-ar asemana in privinta performantelor? Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 19, 2017 Partajează Postat Februarie 19, 2017 Eu am de ceva vreme un sony hx9.Filmeaza full hd,are un stabilizator de imagine care iti permite sa filmezi si la zoom maxim(x16),iar pozele sunt mai mult decat decente.Dimensiune redusa fata de o camera video,e convenabil ca raport pret-calitate,si se gaseste si in variante upgradate(HX30,50,60,90)...functie de cat esti dispus sa investesti.Camera video chiar daca are functia de filmare in bezna, n-am mai folosit-o de mai bine de 5 ani...mi se pare mai comod aparatul foto,dar probabil e doar chestiune de obisnuinta. Link spre comentariu
rosmarin Postat Februarie 19, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 19, 2017 HX-9 inteleg ca ii aparat foto care si filmeaza Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 19, 2017 Partajează Postat Februarie 19, 2017 sfat. ramai la un telefon care filmeaza si face poze, gen S6 nu se merita Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 20, 2017 Partajează Postat Februarie 20, 2017 HX-9 inteleg ca ii aparat foto care si filmeaza Da,si oricat te-ai stradui sa egalezi asta cu un telefon,iti garantez ca n-ai sa reusesti.In regim de amator,poti scoate poze macro incomparabil mai bune decat cu telefonul,de zoom nu mai vorbesc.Al meu e model mai vechi,are doar x16 optic.Eu m-am impacat bine cu acest model si poate as fi luat ceva mai nou,dar sunt destul de scumpe si nu am mai gasit de cuviinta sa mai investesc in asa ceva...ma descurc cu ce am.Pt chestiuni mai pretentioase am un sony A3000,dar tot in registrul de amator ma invart.Nu am veleitati de profesionist,dar o amintire am pretentia sa fie de calitate.Folosesc si eu telefonul pt poze pe forum sau diverse chestiuni banale,dar amintirile de familie,concediile,m-am sacrificat si am carat cu mine camera foto(incape lejer in buzunarul de la camasa) cu care am si filmat,si nu mi-a parut rau.E apreciere strict personala,deci nu e obligatoriu sa se potriveasca la toata lumea.Da o cautare pe YT si vezi ce poate,ca sa te lamuresti,si daca nu e pe plac,e bun si telefonul.Asta are marele avantaj ca il ai la indemana tot timpul,dar atat, fata de o camera dedicata.Dar banuiesc daca ai intrebat aici de camera,ai exclus din start telefonul. Link spre comentariu
dany_cta Postat Februarie 20, 2017 Partajează Postat Februarie 20, 2017 (editat) Mult noroc sa filmezi o escursie de familie de 2-3 ore cu telefonul fara sa iti ia foc. O camera face asta foarte simplu. Sau sa faci zoom continuu pe subiect ca aici: https://www.youtube.com/watch?v=1sevqS-anu8 Asta e filmare cu hc22e. Nu plangeti ca tremura imaginea, erau muschii obositi de condus pe moto vreo 400km si nici un punct de sprijin pe o camera mica cat palma. Ca o camera ieftina (in jurul la 1-200ron) e ok, are avantaje ca are spatiu de stocare aproape nelimitat, e pe mini casete, schimbi caseta si gata, si bateria tine o gramada. Dezavantaje ca rezolutia nu este extra, dar conteaza mult transferul de pe camera pe calculator, acolo poti sa castigi mult la calitate. Ca recomandare la ora actuala as recomanda un gopro daca se vor filmari simple fara functii speciale, nu vede in intuneric, nu are zoom, nu are alt gen de setari sau efecte speciale. Editat Februarie 20, 2017 de dany_cta Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 20, 2017 Partajează Postat Februarie 20, 2017 Camera de actiune e altceva,am un sony AZ1 pt asa ceva.Am folosit-o la masina o vreme(pana am lipit pe parbriz un A119),dar din cauza unghiului mare de filmare,parca n-as recomanda-o la filmari cu multe persoane...apare efectul de ochi de peste pt subiecti filmati de aproape.Cred ca aceeasi treaba e si la gopro.Am renuntat la mini dv numai din cauza calitatii proaste a filmarii.Oricat ai bibili-o din soft,mai mult de 1MP cam greu si cred ca nici atat nu prea poate.In schimb,un card de 64 G il gestioneaza camera foto fara probleme,ofera cateva ore bune de filmare stocate,sau cateva mii de poze.Si daca vorbim de filmari ocazionale,nu de evenimente,e mai mult decat suficient,insa rezolutia e mult mai buna ...de fapt nu prea e loc de comparatie intre ce aveam pe caseta si ce iese pe card.Sunt camere video care pot stoca imagini la rezolutii mari,insa pretul lor e inca nejustificat de mare.Concluzia mea a fost ca o camera foto poate filma ca o camera video(volum si calitate),dar o camera video nu va reusi niciodata poze ca o camera foto.Am spus poze,nu fotografii,deci sa nu sara profesionistii cum ca DSLR-ul e solutia suprema.Asa o fi,dar de la un anumit nivel in sus,si trebuie sa accepte ca si cei care se afla sub acest nivel,nu accepta volumul si greutatea unui DSLR cu tot ce presupune asta, se pot ocupa cu asa ceva fara sa le faca concurenta...doar pt nevoi personale. Link spre comentariu
rosmarin Postat Februarie 23, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 23, 2017 DAR PANASONIC HDC -SD1 ? Link spre comentariu
one Postat Martie 8, 2017 Partajează Postat Martie 8, 2017 (editat) Nu posed o camera video dar am 2 amici, unul care are o camera care a costat circa 400€ si filmeaza cu telefonul, caci e mai comod mai ales ca in majoritatea ocaziilor nu are camera cu el. Lui i se pare ca filmeaza mai bine cu telefonul, eu nu prea sunt de acord dar nici nu am argumente prea multe sa il contrazic. Celalalt filmeaza la nunti si poseda o camera foarte buna dar foloseste tot telefonul: pana scoate camera din cutie pierde ocazia ! Bineinteles ca acesti 2 amici au telefoane dintre cele mai recente si categorie superioara. Eu am o camera dslr si filmeaza mult mai bine decat telefonul meu care este relativ economic dar sa tii in mana 1.5kg sau un telefon de 200g e mare diferenta. In plus, ma astept ca algoritmul de focalizare la o camera sa fie mai rapid decat la un dslr in modalitate filmare. Zoom-ul mare va duce la inrautatirea imaginii cu orice aparat. Este exasperant de curios cum foarte multi indivizi pun zoom-ul si megapixelii inaintea elementelor care fac intr-adevar diferenta intre un aparat de calitate si o conserva. Tineti cont de urmatoarele lucruri: trebuie sa va fixati un buget. Altfel oricine va poate spune ca o camera de 1000€ e suficienta pentru filmari in familie; Camerele ieftine au cam acelasi senzor ca si o fotocamera compacta. Au in plus zoom mare. O fotocamera compacta ieftina costa 70-100€, o videocamera dublu, diferenta e optica bateria si ecranul care poate sa falfaie. Cu camera video veti putea face fotografii, dar nu va asteptati la minuni. O videocamera compacta face fotografii ca o fotocamera compacta; Camerele mai scumpe (si mai bune) au zoom-uri de ordinul 10x . Camerele mai slabe au zoom mare caci au senzori mici si/sau deschideri mici ale diafragmei. Costul unei optici de calitate este mai mare decat al aparatului fara optica, de exemplu obiectivele bune pentru dslr costa cat aparatul fara obiectiv sau echipat cu obiectivul cel mai slab (asta ca sa va faceti o idee); O baterie noua pentru o camera intr-adevar buna costa cat cea mai ieftina camera noua completa (este adevarat ca exista si compatibile mai ieftine); O inregistrare in full-HD are nevoie de o rata de scriere pe cardul de memorie de circa 30Mbps, un card de memorie care satisface cerinta asta de 64G costa 30€, nu e mult dar de adaugat la buget; Camerele video la mana a doua vin fara garantie. Se poate strica peste 1 luna, dupa ce ati folosit-o de 2 ori; In magazine camerele video am cam scazut ca diversitate si cantitate. De ce oare ? - exclus ActionCam. daca nu o folositi intens nu are rost sa investiti multi bani. Daca nu investiti nici nu puteti avea pretentii; parerile celorlalti sunt foarte subiective. Multora li se pare ca obiectul propriu este cel mai bun, fara ca sa fi incercat inainte si alte modele; modelele noi nu sunt mai bune decat cele vechi, dar cele vechi sunt depasite moral (scriu pe hard-disc, etc.) Succes! Editat Martie 8, 2017 de one Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum