Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV LG RZ-20LA70 șasiu ML-024D (sursa cu un singur optocuplor)

Postări Recomandate

Am un tv LG RZ-20LA70 cu șasiul ML-924D a cărui schemă (potrivită) nu pot s-o găsesc. De fapt există o grămadă pe net, sub același șasiu, am luat-o (și) de pe Elektrotanya, dar ,,nu bate,, la sursă și nici la modulul invertor. Schemele de pe net au sursa cu două optocuploare și invertorul cu trei trafuri de înaltă pentru CCFL, cu secundar dublu (pentru șase lămpi).Șasiul acesta are sursa cu un singur optocuplor, iar invertorul cu șase trafuri separate. Nu mai vorbesc de faptul că notațiile componentelor sunt altele în aceste două module importante. Problema e că tensiunea de 33V e de 38V, iar cea de 12V (invertor) este de 15V. Condensatorii de filtraj de pe aceste ramuri se încălzesc apreciabil, iar rezistorul fuzibil de pe ramura de 33V se arde rapid. Inițial am găsit doar dioda redresoare de pe 33V TVR06J arsă și condensatorul de filtraj aferent umflat, plus rezistorul fuzibil întrerupt.Acum am înlocuit dioda și condensatorul, dar tensiunile de ieșire sunt prea mari. Poate cineva a mai reparat acest șasiu și are schema care corespunde variantei din imagine Am încercuit componentele schimbate de pe ramura de 33V cu probleme..

post-179973-0-35721300-1487275882_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

3

• sesebe

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Cu STRW6853P. Probabil s-au mai devalorizat ceva rezistențe din bucla de stabilizare, o să mai sap zilele astea, am fost cam obosit și nu am verificat decât condensatorii electrolitici și semiconductorii....urmează să văd ce rezistențe s-au modificat pe acolo.Poate chiar și integratul STRW să fie de vină...rămâne de văzut.

Link spre comentariu

O să mai umblu la el poimâine, că lucrez în ture de 12/24 mai nou.....și nu-i nicio grabă, că posesorul oricum și-a luat unul nou HD acum, ăsta va rămâne de rezervă....sau de bucătărie, după caz.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări