Vizitator Spiridusu Postat Februarie 16, 2017 Partajează Postat Februarie 16, 2017 Salutare. Am cumparat de pe eBay un kit de ceas digital (http://www.ebay.com/itm/Hot-Sale-C51-4-Bits-Digital-LED-Electronic-Clock-Production-Suite-DIY-Kits-Set-/171513622469?hash=item27ef022fc5:g:iHAAAOSwCZ5VfbKj). L-am asamblat si merge ok, doar ca cifrele sunt cam mici. Am incercat sa gasesc un alt display cu cifre mai mari insa tot ce am reusit sa gasesc este asta http://www.ebay.com/itm/262360220442?_trksid=p2055119.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT. Problema mea este ca nu stiu cum ar trebui legate cifrele mari la placa astfel incat sa imi arate ce trebuie. Ma poate ajuta cineva cu o schema? Link spre comentariu
validae Postat Februarie 16, 2017 Partajează Postat Februarie 16, 2017 Trebuie să legi toate segmentele (a) între ele, toate segmentele (b) între ele, ș.a.m.d. Segmentele se identifică simplu, fie din datasheet, fie cu o baterie de minim 3V și o rezistență de 100 - 470 Ohmi înseriată. Se pune borna (-) pe catodul comun (borna cu minusul comun al tuturor celor 7+1 leduri) și atingând pe rând cu plusul fiecare bornă dintre cele rămase, trebuie să se aprindă câte un segment.Segmentele se marchează cu litere, de la (a) la (g) începând cu cel de sus, mergând spre dreapta, în sens orar.https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT-TTurScJLTr2urYhCC4FLqRXlWUelpSbtMAAgDu8sZRmi5pUtGQ Punctul zecimal e notat (DP) sau Decimal Point... Vei obține 7 grupuri de segmente identice, de la care tragi câte un fir de legătură spre cablaj.Mai legi apoi câte un fir de la fiecare catod comun al afișoarelor individuale, obții încă patru conexiuni.Ultimul fir va fi de la punctul zecimal care separă orele de minute. Astfel vei obține 12 borne de legătură, afișajul obținut fiind unul multiplexat. Adică la un moment dat, este aprinsă doar o singură cifră din cele patru, dar cifrele sunt aprinse succesiv și cu o viteză mare care ,,înșeală,, ochiul prin inerția retinei și pare că toate cifrele sunt aprinse simultan. Link spre comentariu
Vizitator Spiridusu Postat Februarie 17, 2017 Partajează Postat Februarie 17, 2017 Am inteles. Mersi de raspuns. Sper sa imi iasa. Link spre comentariu
GeoMar Postat Februarie 17, 2017 Partajează Postat Februarie 17, 2017 (editat) Am inteles. Mersi de raspuns. Sper sa imi iasa. Dupa cate vad in link-ul atasat cu digitii de 1,8 inchi, NU iti arata dispunere pini, conexiuni pini, nici ce model sunt acei digiti ca sa poti cauta un datasheet ceva. Daca ai un datasheet al digitului si tu te pricepi la realizarea unui cablaj, iti proiectam/desenam eu un cablaj pentru cei 4 digiti. L.E. Eventual te ajut cu un cablaj (in functie de ce timp liber am). Scrie si locati la profil, sa stim de unde esti, poate sunt colegi din zona si te pot ajuta Editat Februarie 17, 2017 de GeoMar Link spre comentariu
Florian Ciobanu Postat Februarie 17, 2017 Partajează Postat Februarie 17, 2017 se vede in poza ca e display zm5641ar, la o cautare cu Google apare si schema ceasului Link spre comentariu
djvas Postat Februarie 17, 2017 Partajează Postat Februarie 17, 2017 Atenti la curentul maxim debitat de microcontroler ! Din datasheet-ul lui AT89c2051 : Link spre comentariu
Kreator Postat Februarie 17, 2017 Partajează Postat Februarie 17, 2017 (editat) Foarte misto display-ul dar inutil in cazul tau, deoarece un segment are 3 leduri djvas, on 17 Feb 2017 - 8:47 PM, said: Atenti la curentul maxim debitat de microcontroler ! Din datasheet-ul lui AT89c2051 : #Rezist! Editat Februarie 17, 2017 de Kreator Link spre comentariu
validae Postat Februarie 17, 2017 Partajează Postat Februarie 17, 2017 Se poate folosi, dar intercalând tranzistori de comandă pe fiecare segment.Astfel nu mai contează nici curentul, nici tensiunea de comandă a ledurilor.....pot fi alimentate dintr-o tensiune mai mare de 5V, controllerul fiind alimentat separat. Link spre comentariu
XAN77 Postat Februarie 18, 2017 Partajează Postat Februarie 18, 2017 Atenti la curentul maxim debitat de microcontroler ! Din datasheet-ul lui AT89c2051 : pe High întradevăr curentul este mic, datorită pullup-ului intern slab, tocmai deaceea se ajută de un pullup extern. Pe low însă curentul este mult mia mare. Mie nu îmi este clar dacă afișajul original este CC sau AC. Link spre comentariu
validae Postat Februarie 18, 2017 Partajează Postat Februarie 18, 2017 Asta poate să confirme doar inițiatorul topicului, în pagina de prezentare a kit-ului nu se specifică tipul afișajului (anod comun sau catod comun). Dar se poate afla simplu, fie cu multimetrul setat pe diode, fie cu o baterie de minim 3V și o rezistență de limitare.Pinul comun față de care se aprind toate segmentele este fie catod (-), fie anod (+) în funcție de ce polaritate i se aplică....sper că nu a cumpărat deja afișorul nou înainte de a determina ce tip este afișorul original. Link spre comentariu
XAN77 Postat Februarie 18, 2017 Partajează Postat Februarie 18, 2017 păi ăsta e primul aspect care trebuie determinat pentru o eventuală înlocuire, posibil să scrie ceva denumire pe afișorul original dar nu se vede în pozele de pe ebay. Link spre comentariu
validae Postat Februarie 18, 2017 Partajează Postat Februarie 18, 2017 Cred că nici nu e cazul să comande musai de pe E-bay, se găsesc convenabil afișoare de mari dimensiuni și pe la noi....exemplu: https://www.tehnoelectric.ro/354-afisaje_led Link spre comentariu
Vizitator Spiridusu Postat Februarie 25, 2017 Partajează Postat Februarie 25, 2017 (editat) Dupa cate vad in link-ul atasat cu digitii de 1,8 inchi, NU iti arata dispunere pini, conexiuni pini, nici ce model sunt acei digiti ca sa poti cauta un datasheet ceva. Daca ai un datasheet al digitului si tu te pricepi la realizarea unui cablaj, iti proiectam/desenam eu un cablaj pentru cei 4 digiti. L.E. Eventual te ajut cu un cablaj (in functie de ce timp liber am). Scrie si locati la profil, sa stim de unde esti, poate sunt colegi din zona si te pot ajuta Ma interesa doar o schema cum se conecteaza ca mai departe ma descurc. Mersi. Asta poate să confirme doar inițiatorul topicului, în pagina de prezentare a kit-ului nu se specifică tipul afișajului (anod comun sau catod comun). Dar se poate afla simplu, fie cu multimetrul setat pe diode, fie cu o baterie de minim 3V și o rezistență de limitare.Pinul comun față de care se aprind toate segmentele este fie catod (-), fie anod (+) în funcție de ce polaritate i se aplică....sper că nu a cumpărat deja afișorul nou înainte de a determina ce tip este afișorul original. Am incercat sa masor cu multimentrul (am pus + de la multimetru pe pinul 12 si - pe pinul 1, si invers) dar mereu aveam continuitate. Mentionez ca display-ul este deja montat. In ceea ce priveste a doua metoda nu am inteles ce fel de rezistenta imi trebuie. Am mai atasat si schema cu care a venit Kit-ul poate voi puteti sa va dati seama de acolo. Editat Februarie 25, 2017 de Spiridusu Link spre comentariu
XAN77 Postat Februarie 25, 2017 Partajează Postat Februarie 25, 2017 Părerea mea e că sunt cu catod comun, dat fiind faptul că necesarul de curent pe pinul comun este mai mare iar cum acel MCU nu e capabil de curent mare decît pe ”LOW”, cel mai probabil afișajul e CC. Segmentele sunt comandate cu 1, moment în care curentul este îmbunătățit de rezistorul de pullup din bareta aia de rezistențe cu pin comun la Vcc. Link spre comentariu
elmar Postat Februarie 25, 2017 Partajează Postat Februarie 25, 2017 După schemă aşa ar părea că display-ul e Catod Comun... Display-ul e alimentat direct din bara de +5v prin reteaua de rez 1K...şi MC blochează segmentele, punând la masă tensiunea în funcţie de cifra afişată! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum