Vizitator eu_0809 Postat Mai 8, 2007 Partajează Postat Mai 8, 2007 Detin un amplificator Pioneer,model SA-760 si as vrea sa stiu daca are rost sa-i montez 1(sau 2)ventilatoare de 80 mm pentru a-l aerisi.De ce anume vreau sa fac asta...pentru ca se incinge tare la un un volum destul de mic(folosesc 2 incinte echipate cu mid-bass EW-10ep si Titanium Bullet de la Atto..bineinteles filtrele aferente).Oare aceasta combinatie sa nu fie buna?:(..Astept cateva sfaturi!Daca o sa reusesc o sa pun si niste poze cu amplif.Multumesc! Link spre comentariu
Vizitator donpetru Postat Mai 8, 2007 Partajează Postat Mai 8, 2007 Daca amplificatorul "se incinge" inseamna ca asa a fost el proiectat sa functioneze. Daca nu a crapat pana acum nu cred ca va muri in curand. Ventilatoare poti sa montezi, ca masura de precautie, dar este recomandat sa gasesti o alimentare care prezinta separare galvanica de restul parti de amplificare. Totusi, tinand cont de calitatea ventilatoarele din ziua de azi ai mari sanse sa auzi in difuzoare un mic bazait. Dar cine stie, poate iti place si asa. :smt003 Link spre comentariu
George(sb) Postat Mai 8, 2007 Partajează Postat Mai 8, 2007 nu, categoric, daca acel amplificator a fost gandit sa mearga asa, asa e bine sa mearga, temperatura optima de functionare a finalilio este de 60 de grade celsius, daca vrei sa il soliciti mai tare, eu zic sa alegi un alt amplificator mai puternic Link spre comentariu
Vizitator eu_0809 Postat Mai 9, 2007 Partajează Postat Mai 9, 2007 scuze pentru postarea topic-ului la locul nepotrivit.Ideea este ca ajung cu volumul la 3 din 10 si daca-l tin mai mult(2-3 h,ceea nu mi se pare mult)se incinge foarte tare si din aceasta cauza mi s-a parut dubios.Din cate stiu exista o "siguranta"(corectati-ma daca gresesc)care rezista la 60 grade.Pot spune ca acea siguranta a fost inlocuita cu una care sa reziste la 80 de grade. Link spre comentariu
mircea888 Postat Mai 9, 2007 Partajează Postat Mai 9, 2007 de obicei protectia termica se realizeaza altfel, intr-un mod mult mai simplu cu o superdioda sau un termistor. Amp-ul tau sigur are o astfel de siguranta? poate acea siguranta termica este pe secundarul transformatorului de alimentare dar pe finali nu cred. Link spre comentariu
one Postat Mai 10, 2007 Partajează Postat Mai 10, 2007 Cred ca ii poti pune ventilator.Multe dintre firmele care produc aparate electronice subdimensioneaza diverse componente pentru a reduce costurile de fabricatie. Numele firmei nu stiu cata relevanta are, oricum daca produsul nu este profesional sunt mari sanse sa contina diverse compromisuri.Daca legi ventilatorul unde trebuie, nu ar trebui sa ai probleme. Am montat pe amplificatoare "de firma" care aveau radiatoare subdimensionate si se incingeau tare, ventilatoare. Am preluat o tensiune mai mare din sursa de alimentare, am facut reducerea tensiunii cu un stabilizator integrat si nu am avut probleme cu zgomotul. Asta insa nu este o regula generala. Este posibil la anumite aparate sa nu te poti conecta decat la tensiunea amplificatorului, pe care ar trebui sa o reduci pana la 9-12V.Ventilatorul trebuie prins pe radiator cu distantiere/suporturi izolate, din textolit sau alt material. Este posibil sa alimentezi un ventilator de 12V la 9V pentru a reduce si zgomotul. In anumite cazuri ventilatorul se poate monta si pe carcasa amplificatorului. Cred ca trebuie respectat si sensul normal de circulatie a aerului, din fata spre spate si de jos in sus. La volum moderat, nu ai nevoie de racire suplimentara. Dar multe amplificatoare au o declarata puterea de varf si la acea putere radiatoarele nu mai fac fata pe timp indelungat. De exemplu, am un amplificator Universum de 2*120W (puterea maxima a STK-urilor). Acesta are niste radiatoare ca pentru 50W, dar este declarata o putere de 600W (!). La multe alte firme am vazut politici asemanatoare. Multe pun si ventilator. Link spre comentariu
Vizitator eu_0809 Postat Mai 10, 2007 Partajează Postat Mai 10, 2007 Multumesc pentru sfaturi "One".Pana la urma o sa incerc sa vad daca merge si are si ceva efecte! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum