Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme aparat sudura in CC

razvanmarius

Postări Recomandate

Buna seara,

De vreo cate-va zile am observat ca aparatul meu de sudura nu mai sudeaza ca inainte, adica nu mai fuzioneaza materialul de adaos ( electrodul) cu piesa de sudat.

Povestea sta cam asa: Sambata dimineata m-am apucat sa-i fac unui prieten un cadru metalic. Este facut din profil UNP 120.

Am lucrat toata ziua foarte bine, adica sudam cu electrod de 4 mm la cca 180-200A in cc. Iesea o frumusete de sudura.

Mai spre seara am observat ca nu mai topea la fel electrodul, facea un zgomot mai puternic un fel de sfarait in loc de fasait cum facuse pana atunci.

Sudura era un ras.

Daca dadeam amperajul mai mare topea prea repede materialul de baza. La un amperaj mai mic, nu suda cum trebuie.

Era un zgomot asemanator cu zgomotul facut la suderea in CA.

E posibil sa se fi dus vreo dioda si sa nu mai redreseze bine ?

Am uitat sa spun ca aparatul de sudura este clasic, traf cu punte redresoare. Cemont Yard SV 406

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• razvanmarius

4

• nickrvl

1

• daniel_88

1

• spik

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Daca ai sudat toata ziua nu e exclusa diatrugerea vreunei diode. E simplu, le masori si afli. Totodata e posibil si ca masa sa nu fie realizata ferm. Fie la electrod, fie la celalalt fir. Poti imprumuta si un cleste ampermetric sa vezi cum stai cu 200 de A. Daca ai o dioda dusa, vei avea cam jumate din putere, iti merge intr-o alternanta.

Link spre comentariu

Am reusit sa incarc shema electrica.

Diodele ca sa le masori trebuie sa le desfaci cel putin un capat altfel nu le poti masura. Masori una cate una care poate fi in scurt sau intrerupta....

Link spre comentariu

Este alimentat pe 380V.

Sudeaza lejer la 200A. Are ventilator de racire.

O sa ajung maine la atelier sa vad cum pot demonta puntea redresoare.

Poti suda cu el pana la electod de 6mm.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări