Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Analizor antena

SirRoger

Postări Recomandate

Nu mai pot edita dar revin cu noutati. Am cumparat 10 buc bf256 si toate se incalzeau foarte tare. Din greseala am dat peste 2 bucati BF245c care au plecat din prima. O sa revin cu imagini la sfarsitul proiectului.Multumesc.73!,

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 132
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• maxxim33

26

• SirRoger

26

• Flor

11

• Yo4You

10

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Salut,

M-am apucat si eu de acest analizor zilele acestea. Cablajul l-am facut la userul glide de pe acest forum, foarte bine lucrat, il recomand cu placere. Am o mica nedumerire, in spatiul destinat variabilului, chiar incap modelele astea folosite prin casetofoane/radio? Nu am deocamdata unu la indemana sa verific iar spatiul acolo mi se pare la limita, daca nu prea mic.

Am montat pana acum soclurile, conectori, jumperele, iar saptamana asta imi voi face tupeu sa ma apuc de plantat SMD-urile, e prima mea experienta cu astfel de piese hi hi

maxxim33 tot SMD-uri ati folosit? Mai aveti ceva ramase? Mi-ar mai trebui vreo 7 valori de rezistente si 3 condensatori, le platesc nu-i problema. Ca dupa ebay ar trebui sa astept vreo 35-40 zile sa-mi vina.

73' Adrian

YO4HHP

Link spre comentariu

Te salut Adrian, am folosit in mare parte SMD-uri iar condensatorii de 100pF sunt din recuperari. Am gasit multe componente SMD in casetofoane asa ca am scos valorile de acolo. Apropo decondensatorul variabil, ar trebuii sa intre in locasul acela, la mine am gasit unul distrus dar ca dimensiune se potriveste. Spor la treaba... 73.

Link spre comentariu

Ok, am zis ca ai luat de pe undeva mai multe la pachet. Eu am cumparat de pe ebay un "assortment kit" la vreo 10 usd, cu 77 de valori a cate 30 de bucati de rezistente 1206. Am gasit in astea 77 majoritatea pt proiect si doar 7 mi-ar mai trebui. Oricum se pare ca tot la ebay ajung pentru ca imi mai lispesc si alte piese nu doar R si C.

post-20392-139829493885_thumb.jpg

post-20392-139829493889_thumb.jpg

post-20392-139829493892_thumb.jpg

Link spre comentariu

Azi m-am apucat de lipit din smd-uri, prima oara cand lucrez cu asa ceva. Au iesit cat de cat, una mai dreapta una mai stramba...Am folosit un ciocan de lipit cam marisor de 25W, la care i-am pilit varful cam la vreo 1-1.5 mm latime, si cu fludor de 0.5mm. Ma gandesc ca daca ar fi prea mare ciocanul, sa-i pun pe cablu un intrerupator si cu o dioda 1n4007 sa-i mai reduc din putere/tensiune. Concluzia e ca imi trebuie o penseta BUNA, am folosit destea ordinare, de YL, si mai mult ma incurcau.

post-20392-139829494177_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Iaca si analizorul meu. Totusi am o problema cu bobina L5. Imi arata frecventa de la 2mhz pana la 30 mhz dar afiseaza restul de date doar in gama 15 mhz- 25mhz in rest doar frecventa. Nu stiu care o fii baiul.

post-4327-139829499486_thumb.jpg

post-4327-139829499498_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Da, e posibil. Si sigur ma ieftin, mai ales daca il ai deja prin cutia cu maimute, hi, hi. Dar e pacat. Nu o sa poti obtine aceaisi precizie la acord.O sa fi pe acolo, in loc de ACOLO...Sau o sa te chinui si daca ai miscat nitel mana ai fugit...

Link spre comentariu

Am si un pot multitura, dar ar insemna sa il montez pe lateral din cauza gabaritului si nu-mi place...Cu variabilul, ca sa nu mai iasa in lateral, o sa-i mesteresc un fel de ax din teflon; asta l-am rezolvat, mai ramane acest potentiometru. Am unul micut de 10k care s-ar strecura usor intre display si pcb, dar e cu o singura tura, 0.8 ture mai precis hi hi. Am folosit o carcasa Z-72 cum indica si autorul si e cam la limita cu spatiul. Sa vad, daca mi-e usor reglajul cu asta cu o tura il las asa, daca nu i-oi pune multiturn.

Link spre comentariu

Cutia Z-72 o gasesti la TME, si parca in TM exista acel distribuitor in Ro al lor. Eu am luat-o de la Ad...com Bucuresti, am dat parca vreo 10-12 lei.Iar PIC-ul l-am comandat de pe ebay, cred ca 3.4 usd, doar ce am fost acum l-a posta vamala si l-am ridicat, printre multe altele pt acest analizor.

Link spre comentariu

Daca te apuci de el si ai nevoie de smd-uri iti pot trimite eu fara nici o pretentie monetara, cam 90% din ele. Lipsesc condensatorii de 100n pe care i-am consumat si vreo 4 valori de rezistente. Da-mi de stire.

Link spre comentariu

Salut, daca se poate sa ma ajutati cu o parte din smd-uri binenteles contracost, v-as fi foarte recunoscator.Ma gandeam la pic16f876a citind articolul lui yo7luo de pe radioamator.ro, sustine ca se poate inlocuii cu succes, insa eu stiu ca la fel si in cazul microcontrolerului pic16f84 vs pic16f628 este diferenta de arhitectura.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări