SirRoger Postat Mai 25, 2010 Autor Partajează Postat Mai 25, 2010 Daca va intereseaza un analizor de antena doar pentru domeniul HF, incercati schema din primul post(http://lpistor.chez-alice.fr/antan.htm) care merge pana la 33Mhz si care a fost realizata de mai multi colegi de pe elforum: SirRoger, Flor, yo6pir, etc. Pe site-ul autorului, F6BQU gasiti tot ceea ce va trebuie, inclusiv pcb-ul.O constatare: am ramas surprins de stabilitatea si acuratetea frecventmetrului Cred ca aceste lucruri se datoreaza faptului ca referinta este realizata cu oscilator extern si nu cu oscilatorul intern al PIC-ului..... Link spre comentariu
mester strica Postat Mai 26, 2010 Partajează Postat Mai 26, 2010 Mutam pentru ajutor,acum ca un ardelean adevarat,stau si cuget bine inainte de a ma apuca de treaba. Link spre comentariu
Flor Postat Mai 26, 2010 Partajează Postat Mai 26, 2010 Studiaza preturile componentelor, inclusiv al transportului de la Oradea, mai pui ceva pt ca am cablajele deja corodate, cositorite, plantate si reglate, adica functionale, cu pot. multitura, etc si propune-mi o suma pt acest analizor. Am si o cutia faina din metal, in care ar intra totul, dar asa ma ...beep o lene sa dau la pila, sa incleiez totul. Si in maxim 4 ore ar fi gata, inclusiv cu bautul/povestitul cafelelor..O fi cauza ca am deja un MFJ 259B?... Link spre comentariu
mester strica Postat Septembrie 2, 2010 Partajează Postat Septembrie 2, 2010 Te salut Flor,iti mulumesc pt.amabilitate si sprijinul acordat,dar uite "luat de val"dar si de canicula groaznica care a fost in Sud,n-am mai trecut pe aici,asa ca nu am putut"percuta"in timp util.Acum a aparut o alta problema si simbata dimineata o iau spre YO5,mai exact spre Cluj,unde cred ca voi sta mai multe zile.Mai vorbim,oferta ta a fost foarte tentanta.Sa auzim de bine. 73. Link spre comentariu
maxxim33 Postat Septembrie 11, 2010 Partajează Postat Septembrie 11, 2010 Eu am construit antanul dupa cum se vede si la fel de bine l-am abandonat in favoarea lui VK5JST .Acum aveam o nedumerire ,la al meu tot timpul acul de la vumetru avea o "bataie" ca si cum il alimentam cu impulsuri.Asa ca daca il mai aveti va rog postati o filmare simpla cu el eventual o demonstratie de masurate pentru cine doreste sa il faca.73! Link spre comentariu
maxxim33 Postat Decembrie 10, 2011 Partajează Postat Decembrie 10, 2011 Uite ca am mai facut un antan, am vrut sa imit un mfj Link spre comentariu
yo6pir Postat Decembrie 11, 2011 Partajează Postat Decembrie 11, 2011 Maxime, ti-a iesit fain antanul. Acea schema de antan poate fi modificata foarte usor ca sa faci o "clona" de MFJ. Si eu am facut-o dupa varianta originala a francezului, dar mi s-a parut destul de greu de citit valorile impedantei in momentul echilibrarii acelei punti de masura. Mai ales ca ai un singur instrument . Un olandez a modificat acea schema si a adaptat doua instrumente. Astfel poti citi simultan impedanta, respectiv SWR-ul. Si uite ca seamana cu MFJ-ul! Am zis seamana! Ca de mers merge el dar se poate si mai bine, HI! Am facut si eu modificarea aceea si e OK. Merita incercat. LINK: http://www.pa0fnb.nl/Antennes/Antan-FNB/Antan-FNB.htm Cel mai "aproape de adevar" fata de MFJ-ul original, se situeaza schema australianului VK5JST, pe care deasemenea am incercat-o si functioneaza bine, numai ca doar pana la 20MHz, deoarece inca nu am gasit un 74LS93 pentru divizorul de frecventa, sa pot urca mai sus. Link spre comentariu
yo2mhj Postat Decembrie 11, 2011 Partajează Postat Decembrie 11, 2011 Felicitari...si la mai multe... Link spre comentariu
vio2007 Postat Decembrie 11, 2011 Partajează Postat Decembrie 11, 2011 schema australianului VK5JST, pe care deasemenea am incercat-o si functioneaza bine, numai ca doar pana la 20MHz, deoarece inca nu am gasit un 74LS93 pentru divizorul de frecventa, sa pot urca mai sus.Foloseste 74HC93,HC-mos la 5V compatibil TTL ,merge pana la 50Mhz. Link spre comentariu
maxxim33 Postat Decembrie 11, 2011 Partajează Postat Decembrie 11, 2011 De ceva vreme m-am uitat la noua varianta de analizor .... Antan 3. Din pacate nu am hexul ca sa pot programa microcontrolerul. Postez aici deoarece e posibil ca vreun coleg sa aibe softul. Link spre comentariu
SirRoger Postat Decembrie 11, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 11, 2011 Foloseste 74HC93,HC-mos la 5V compatibil TTL ,merge pana la 50Mhz.Am incercat diverse 74HC, HCT, etc.....Nu merge cum trebuie decat cu 74LS93.Trebuie tinut cont de faptul ca si 74LS04 are un rol foarte important in afisarea frecventei maxime superioare. Acest integrat de fapt amplifica semnalul la o valoare necesara atacului divizorului cu 4 (74LS93). Pana la aproximativ 30Mhz se poate folosi si CDB404..... In schimba daca folosesti integrate din seria 74LSXX, afisezi pe display-ul aparatului si frecvente de 80Mhz.... Link spre comentariu
yo6pir Postat Decembrie 11, 2011 Partajează Postat Decembrie 11, 2011 Eu n-am avut nici 74HC, nici 74LS si am pus ce am avut: CDB493 si de aceea nu pot masura peste 20MHz. :cry: Nici la magazin la noi nu au astfel de IC-uri, asta e. Link spre comentariu
maxxim33 Postat Decembrie 13, 2011 Partajează Postat Decembrie 13, 2011 Stiti cumva de ce frecventmetrul masoara normal pina la 9,99990 dupa care cind trece la 10,0000 cifra 1 ramane sus ca aliniament iar restul dupa cifra coboara pe linia de jos de la afisaj. Este vorba de frecventmetrul care l-am pus in antan iar PIC-ul a fost in alt montaj si afisa normal,,,,in linie toate cifrele. Link spre comentariu
yo6pir Postat Decembrie 14, 2011 Partajează Postat Decembrie 14, 2011 Daca este frecventmetrul lui IK3OIL asa merge si la altii pe afisaje cu 2x16 caractere. Incearca sa pui un afisaj cu 1x16 caractere si vezi cum merge. Link spre comentariu
maxxim33 Postat Septembrie 22, 2012 Partajează Postat Septembrie 22, 2012 Tocmai am terminat analizorul lui vk5jst si am probleme pe partea de oscilator. In rest am verificat cablajul si este ok, totusi se incalzeste foare tare primul FET din oscilator si nu este stabila frecventa. Am montat componentele in ordine dar in loc de BF245c am pus BF256a...sper sa fie aceeasi configuratie la picioruse deoarece pe unele siteuri am gasit alt fel configurate. Fara bobinute totul este normal, iar daca am injectat semnal de la alt oscilator functioneaza normal. Apar problemele cand comut pe bobinute . Rugamintea mea este daca a-ti intampinat probleme la oscilator si care au fost ele.Sper sa ii dau de cap pana la urma.Multumesc! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum