Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Analizor antena

SirRoger

Postări Recomandate

• Răspunsuri 132
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• maxxim33

26

• SirRoger

26

• Flor

11

• Yo4You

10

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 1 lună mai târziu...

Buna.Probabil cunoasteti schema de la linkul http://www.sp2jjh.republika.pl/VK5JST.htm.L-am construit acum cca 2 luni si pot sa spun ca se comporta superb, testat cu un mfj256 diferentele au fost nesemnificative.Se poate verifica cu el balunuri, filtre, linii de transmisie si dupa cum spune numele si antene Hi! .

Cred ca ma apuc sa fac si eu unul. Am cam toate piesele prin sertare. :da
E cam gata....Mai trebuie pus in cutie :da
Link spre comentariu

Saru' mana pentru ferite! Revenind la topic, ma refer la toate fotografiile cu aceastascula de pe diferite site-uri. Eu am probat cu MFJ tot felul de rezistente si nu preaaveau 50 ohmi in cap...Poate ca toti cei cu pozele au sarcini industriale...

Link spre comentariu

1. Sa cresti mare! Vine si integratul.2. Sau poate toti le-au calibrat dupa o rezistenta considerta de catre ei corespunzatoare. Pentru a calibra un aparat de masura trebuie folosit un etalon. Din reglaje poti face sa inice 50 ohmi cu reactanta zero si o rezistenta de 314 ohmi. Cele bune, Je

Link spre comentariu

@nanopico

Aparatul meu indica asa deoarece l-am calibrat pe un terminator BNC de 50 ohmi de la anphenol. Acu nu stiu daca are exact 50,0000 ohmi dar precizia mi se pare ok pentru un astfel de instrument.

Ii multumesc si pe aceasta cale lui Emil pentru indicatiile pretioase pe care mi le-a dat.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Salutari si La multi ani tuturor! Am facut si eu alt analizor, la primul am cam zapacit cablajul cu diverse teste. comportarea e superba, odata acordat circuitul de antena pe analizor, se obtine minimul de swr si maxim de putere fara a mai umbla la reglajul transmatch-ului. Pun si o poza facuta cam fara lumina suficienta. Sint niste reflexii ciudate de la lacul de saciz folosit pentru protectia cablajului dar se pricepe despre ce e vorba.Emi

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

Da si din pacate MC-ul nu se gaseste, de aceea am optat pt. varianta facuta de mine.Pt. Nanopico , eu am etalonat aparatul dupa o sarcina artificiala facuta de mine din 20 de rezistente carbon de 1kohm la 3W in paralel scufundat in ulei de trafo, dar l-am testat si pe o sarcina artificiala MFJ de 500W si nu prea au fost diferente.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Cine-l ajuta si pe mosu" cu un desen de cablaj pt. un Analizor de antena dar sa nu fie pe SMD-uri,ca nu cred ca m-as descurca.Am vazut aici realizari frumoase de adevarati profesionisti.As incerca sa-mi fac si eu un analizor de antena. Cu multumiri anticipate...Sa azim de bine.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări