Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Analizor antena

SirRoger

Postări Recomandate

Acum am vazut si eu asta. Remarcabil! Cu exceptia sintetizorului Motorola restul componentelor sunt uzuale.Traian, l-ai construit? Ce ne poti spune despre el?
Nu.Dar am remarcat ca proiectul este cu oscilator cu sinteza, este complet, "la cheie", si masoara si semnul lui X (ceea ce MFJ-ul nu face)...
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 132
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• maxxim33

26

• SirRoger

26

• Flor

11

• Yo4You

10

Top autori în acest subiect

Imagini postate

In sfarsit un raspuns :) Am ceva probleme la scala aia. Eu am displayul 1x16 digiti si nu stiu daca nu trebuie la hexul ala cu 2x16 digiti. Si tot la acea schema eu am PIC16F628 fiindca celalalt16f84 nu a venit ,oare functioneaza 16F628 cu hexul ala?

Link spre comentariu

Hai sa revenim.Mare savant,am facut frecventmetrul pentru antan ,pic-ul nu a venit inca si mai mult... am un pic16f628 dar nu am hexul. Am lcd-ul dar este 1x 16 este bun la schema asta ?

Link spre comentariu

Am facut citeva bucati si in mod sigur merge numai cu 16f84 ca in schema si indica corect numai pe lcd 1x16. poti face varianta aceluiasi autor cu fll care este conceputa pentru 16f628, dar tot cu lcd 1x16. Aici ai avantajul ca poti masura pina pe la 70mhz. Succesuri, Je

Link spre comentariu

Deci dupa cum ti-am zis mai sus cu PIC16F84 merge , iar LCD este nevoie unul cu 1X16caractere sau 2X16caractere cu controler HD44780 , eu am pus display cu doua randuri a 16 caractere.

Link spre comentariu

Bun, deci am lcd 1x16 schema facuta e cea de mai sus dar pic-ul este 16f628 (ceea ce am acuma) Pot folosii acest pic?? Chestia e ca nu am gasit niciunde hex-ul pentru 16f628.Ar fii mai bun fiindca lucreaza mai sus in frecventa dar.........

Link spre comentariu

Nu am asm-ul ca daca aveam asm-ul te ajutam pic16f628 are o structura diferita de 16f84 deci nu se poate folosii.Asteapta si tu pana iti vine picul care trebuie si programezi cu hexa din atasament.

Link spre comentariu

In sfarsit am terminat si eu analizorul asa ca problemele nu au incetat sa apara.Frecventmetrul am reusit sa il termin dar nu vrea sa lucreze partea de intrare pur si simplu nu amplifica asa ca am intrat printr-o rezistena direct in pic :) vad ca merge. Partea de analizor am reusit sa o rezolv ,si aici ma refer la multitura de 50 k .Cea ce am observat este ca pe instrumentul cu ac imi baga ceva impulsuri ca o baza de timp incontinuu. Acuma chestia asta poate e de la frecventmetru sau asa trebuie sa faca.O ala rugaminte ar fii ,daca puteti sa imi explicati ca la...prost :) cum masori cu jucaria asta fiindca are o gasca de potentiometre si reglez din toate dar cit cum ??? Am sa revin cu fotografii finca acuma nu mai gasesc aparatul si deja e 1 dimineata.73! si astept o mina de ajutor.

Link spre comentariu

In sfarsit am terminat si eu analizorul asa ca problemele nu au incetat sa apara.Frecventmetrul am reusit sa il termin dar nu vrea sa lucreze partea de intrare pur si simplu nu amplifica asa ca am intrat printr-o rezistena direct in pic :) vad ca merge. Partea de analizor am reusit sa o rezolv ,si aici ma refer la multitura de 50 k .Cea ce am observat este ca pe instrumentul cu ac imi baga ceva impulsuri ca o baza de timp incontinuu. Acuma chestia asta poate e de la frecventmetru sau asa trebuie sa faca.O ala rugaminte ar fii ,daca puteti sa imi explicati ca la...prost :) cum masori cu jucaria asta fiindca are o gasca de potentiometre si reglez din toate dar cit cum ??? Am sa revin cu fotografii finca acuma nu mai gasesc aparatul si deja e 1 dimineata.73! si astept o mina de ajutor.

1. Pune in locul tranzistorului 2N2369 un 2n2222A si o sa mearga intrarea la frecventmetru. 2369 e mai ,,tare" in frecventa dar e ,,puturos" tare....2. Ai respectat topologia autorului? Sau ai realizat alt PCB? Ai folosit cumva potentiometre cu capsula metalica?3.Aici: http://lpistor.chez-alice.fr/antan.htm gasesti explicatii amanuntite despre cum se masoara cu analizorul. Daca nu stii franceza traduci in engleza sau romana (mai bine in engleza....hi).Succes si...hai odata cu pozele alea... :101
Link spre comentariu

Am rezolvat-o ,cum e in schema partea de intrare in frecventmetru ba nu merge ba face ca naiba ,dar am decuplat emitorul de la masa si l-am trecut preintr-o rezistenta de 10k ....asa ii place asa ca sa rezolvat.Hai sa vin cu o poza pina nu il bag in carcasa :).

Posted Image

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări