SirRoger Postat Mai 8, 2007 Partajează Postat Mai 8, 2007 Intentionez sa construiesc analizorul de antena descris aici: http://lpistor.chez-alice.fr/antan.htm ( pana la 33Mhz) L-am vazut functionand foarte bine la un prieten din Iasi. Intrebare : dispune cineva de o schema, abordabila in regim de amator, pentru constructia unui analizor de antena care sa functioneze pana in 432Mhz sau macar pana la 146Mhz ? Sau poate stie cineva un circuit integrat oscilator pana la frecventele mentionate mai sus ( LTC1799 merge numai pana la 33Mhz) Multumesc, Link spre comentariu
SirRoger Postat Mai 11, 2007 Autor Partajează Postat Mai 11, 2007 Chiar nu e nimeni pasionat de analizoare de antena??Sau folositi numai MFJ-uri?? :smt003 Link spre comentariu
Vizitator lucianf Postat Mai 13, 2007 Partajează Postat Mai 13, 2007 http://www.linear.com/pc/productDetail. ... 1096,P7888 asta merge mai sus. Uita-te la ei pe site...ca mai afli una-alta. Problema e ca in Romania CI din seria asta LTC se gasesc mai greu. Am avut si eu nevoie de ceva operational mai special facut de ei. Nu aducea nimeni :( Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Mai 13, 2007 Partajează Postat Mai 13, 2007 LTC1799 se gaseste la capodimonte. Link spre comentariu
SirRoger Postat Mai 15, 2007 Autor Partajează Postat Mai 15, 2007 LTC1799 se gaseste la capodimonte.Stiu..Trebuie sa soseasca..LTC6905 nu stii de unde as putea sa-l procur? :tonqe: Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Mai 15, 2007 Partajează Postat Mai 15, 2007 Aici gasesti sample, pentru cateva bucati este mai greu sa gasesti o firma care sa aduca, dar pentru 1000bucati se poate rezolva. https://www.linear.com/samples/orderSam ... TC6905-100 Link spre comentariu
Vizitator yo3hst Postat Februarie 10, 2008 Partajează Postat Februarie 10, 2008 Sal, ai rezolvat ceva pana acum? Link spre comentariu
SirRoger Postat Februarie 11, 2008 Autor Partajează Postat Februarie 11, 2008 Salut Mitica,Am luat samplas-uri de la Linear, dar nu am apucat sa finalizez proiectul, din lipsa de timp. Analizorul pt. scurte e aproape gata.73! Link spre comentariu
Flor Postat Februarie 11, 2008 Partajează Postat Februarie 11, 2008 Stimati forumisti. Am construit atat antan-ul cat si frecventmetrul din site-ul http://lpistor.chez-alice.fr/.. Frecventmetrul a plecat din prima. A trebuit doar sa trag putin din trimer ca sa reglez freventa oscilatorului la ultima cifra. Ca carcoteala, eu as fi proiectat cablajul astfel incat sa pot ecrana tranzistor oscilator si piesele de langa el. Chestia asta ar fi creat un fel de microclimat si ar fi marit stabilitatea frecventei. Dar cum la ce e folosit ultima cifra chiar nu conteaza, recunosc singur ca merge si asa. Iar obiectia mea poate fi usor subiectiva... "Buba" e in montajul "antan". Practic amplitudinea oscilatiei scade odata cu cresterea frecventei. Din datasheet-ul integratului rezulta ca ar trebui sa am 5Vvv pana la minim 30MHz. Din pacate, in cele 2 cablaje plantate de mine, pe la 10-12 MHz semnalul incepe sa "cada", iar la 30MHz am doar 1Vvv. Si merge pana pe la 33MHz unde se "ofileste " , adica am doar 0,2Vvv Acest semnal ar fi suficient sa deschida diodele cu germaniu, dar ideea ma deranjeaza. Prima data am banuit ca ferita torului ar fi vinovata, asa ca am decuplat bobina dupa codul din iesirea integratului. Si in locul ei am pus o rezistenta de 5K la masa. Din pacate fenomenul s-a pastrat. Singura data cand integratul mi-a dat 5Vvv la 33MHz a fost cand am pus sonda exact pe pinul lui de iesire, cu condul de 0.22uf in aer. Am masurat folosind 2 osciloscoape Tektonix, primul mergand pana la 50MHz, iar al doilea doar pana la 100MHz. Evident ca si sondele folosite tin in frecventa 60MHz, respectiv 100MHz. Fenomenul aparea si pe direct si pe 10:1. Constructiv, primul cablaj l-am desenat cu mana libera, punctand dupa original, dar pe al doilea l-am "calcat' dupa pdf.ul autorului. Si am avut 2 LTC-uri, evident din aceiasi serie. Personal montajul mi se pare deosebit de interesant, mai ales ca am studiat si cat costa ceva asemanator la firma ce produce MJF-urile, caruia nu ii spun numele ca sa nu ii fac reclama. Si nici pe ebay, sub 100$, nici o speranta .Si asta la modelul fara frecventmetru.. Asa ca merita sa ti-l construiesti singur pt ca nu ajungi la 100RON cu frecventmetru cu tot. Pretul asta e daca iti cumperi o cutie metalica fatoasa, de minim 30 RON... Va astept sugestiiile. Link spre comentariu
SirRoger Postat Februarie 12, 2008 Autor Partajează Postat Februarie 12, 2008 Merci, Flor.Abia astept sa-l termin ca sa-ti comunic rezultatul.Eu am chiar torul din specificatii si tare as vrea sa vad cum se comporta in montaj..73! Link spre comentariu
Flor Postat Martie 9, 2008 Partajează Postat Martie 9, 2008 Ce se mai aude cu antanul? Sau inca nu i-a sunat ceasul? Link spre comentariu
SirRoger Postat Martie 9, 2008 Autor Partajează Postat Martie 9, 2008 Inca nu e gata. Am altceva in lucru acum si vreau sa termin proiectul acela.L-am vazut functionand la un prieten in Iasi. Cel putin pe benzile inferioare merge super. Pe alea superioare nu a testat. Link spre comentariu
SirRoger Postat Iunie 9, 2008 Autor Partajează Postat Iunie 9, 2008 Analizorul e gata. Dupa cum spunea si Flor, semnalul generat de 1799 scade peste 15Mhzdar este perfect utilizabil pana in banda de 10m.73! Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Iunie 12, 2008 Partajează Postat Iunie 12, 2008 Azi am primit si eu integratul, in cateva zile sper sa-l termin.Ceva poze cu aparatul gata? Link spre comentariu
SirRoger Postat Iunie 13, 2008 Autor Partajează Postat Iunie 13, 2008 Am facut o poza cu camera web. Aparatul foto e defect si nu mi-am luat altul inca... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum