Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Oscilograme etaj linii TV

Vizitator

Postări Recomandate

• Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cornel1962

4

• Sorin Schiriac

1

• dan cod

1

• Florinel TV

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

...intr-o postare a colegului catalin004, am scris ca o sa pun cateva oscilograme pentru comparatie.... Sunt realizate pe un sasiu 11ak30 cu bec in loc de final linii si tin sa precizez ca osciloscopul nu este unul de firma,...100% china! :rade:

1. - semnal in baza stx

2. - semnal in colector stx

3. - semnal in baza BU

post-226461-0-53629300-1487066156_thumb.jpg

post-226461-0-28338200-1487066231_thumb.jpg

post-226461-0-70938900-1487066307_thumb.jpg

Editat de cornel1962
Link spre comentariu

daca la un tv 11ak30 mi-ar trebuii oscilograme sa-l repar as falimenta sau m-as lasa de meserie.

Nu colegu trebuie doar sa te obisnuiesti cu osciloscopul si atunci este foarte usor , si + ca in manualul service se da si oscilogramele dar nu la toate tv-urile

Link spre comentariu

daca la un tv 11ak30 mi-ar trebuii oscilograme sa-l repar as falimenta sau m-as lasa de meserie.

...in primul post sunt doua link-uri! daca cititi acolo, veti intelege de ce au fost puse aceste imagini....si mai mult de atat, am desfacut capacul la un tv functional, special ptr.a lua aceste oscilograme de care avea nevoie autorul topicului respectiv. N-as vrea sa creada cineva ca la fiecare tv care vine la reparat folosesc osciloscopul, dar nici nu-l ignor cand este cazul. Cei care vad semnalele cu puterea mintii, ...pot face abstractie de acest topic!!!

Link spre comentariu
  • 11 luni mai târziu...

Nu am mai gasit unde am postat oscilograme de la un testor esr in impuls, asa ca m-am cuplat aici. Azi am refacut un mic stoc de 47 si 100micro la 160--250V de pe M. Domnului. Am zis sa compar cu cond. recuperati, am gasit unii din 95,97 si 2000 parca. Cel nou este evidentiat prin scriere pe poza. Nici nu stiu ce sa fac, sa-i pun pe cei noi sau unul vechi cu ESR de aproape 10 ori mai mic!

002mm.jpg001mm.jpg006mm.jpg008mm.jpg

Link spre comentariu

Si riplul pe iesire 95V (0,5V/div) cu cond nou si cu unul vechi.

011mm--013.jpg016mm.jpg

REVIN: am pus si un cond Panasonic de care eram mandru ce frumos arata. Dezastru, vedeti poza 2.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

11AK30, final linii scurt; l-am scos si am masurat ca a ramas 33ohm intre baza si masa. Cum arata oscilograma cu condul de cuplaj defect si cum arata cu el nou cu BU scos.

COND_DEF.jpgCOND_BUN.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări