Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator stereo tda 2050

Postări Recomandate

uau...oglinda de curent, etaj diferential pe intrare, sursa de curent constant....seamana cu schemele de amplif cu tranzistoare ale lu nea Boghitoiu (bine, nush daca el le-a inventat, dar eu prin cartile lui le-am vazut pentru prima data). si totul ca sa ”hraneasca” un amplif integrat. nu am construit amplifuri de mare putere (cel mai puternic a fost unul IPRS de 10W :) ), asa ca intrebare: schema aia era un misto sau e chiar functionala si e pentru ”urechile” noastre? rog cunoscatoii sa detalieze, aici (eu nu ma supar) sau in alt topic. multumesc!

Link spre comentariu

uau...oglinda de curent, etaj diferential pe intrare, sursa de curent constant....seamana cu schemele de amplif cu tranzistoare ale lu nea Boghitoiu (bine, nush daca el le-a inventat, dar eu prin cartile lui le-am vazut pentru prima data). si totul ca sa ”hraneasca” un amplif integrat. nu am construit amplifuri de mare putere (cel mai puternic a fost unul IPRS de 10W :) ), asa ca intrebare: schema aia era un misto sau e chiar functionala si e pentru ”urechile” noastre? rog cunoscatoii sa detalieze, aici (eu nu ma supar) sau in alt topic. multumesc!

Schema a fost publicata in alt topic aici ("scheme altfel" e in titlul topicului). Multe similare gasesti facute de rusi. Trebuie cautat pe google.

@real, o alta sectiune ar trebui facuta pentru cei care fac orice ca sa se ajunga la insulte. Argumentele dumitale nu stau in picioare, caci amplifuri proaste poti face chiar daca folosesti cele mai bune piese. Cum si inversa e valabila, se poate mai bine decat schema din catalog.

NB: Daca dumneata faci "statii" cu TDA-uri... eu nu mai am cuvinte.

Link spre comentariu

Nu eu le fac ci văd că matăluță le recomanzi, și înca d-astea pline de sofisticării inutile în astfel de cazuri, adică ești mai în temă decât mine cu privire la astea cu TDA, bag samă.

Schema a fost publicata in alt topic aici ("scheme altfel" e in titlul topicului). Multe similare gasesti facute de rusi. Trebuie cautat pe google.

Ăsta-i un argument? Și pe acolo ca și pe aici, după câte se vede, sunt o gramada de inutili care vor neapărat să epateze, indiferent prin ce mijloace.

Editat de Real Minitehnicus
Link spre comentariu

Schema cu etajul de intrare avand componente discrete este preluata din pagina SGS ( aplicație HiFi ) , a fost folosită și în unele module de sunet TV .

Unii constructori rusi au dezvoltat schema ( reacție negativă split , DC servo , degenerare inductiva etc ) .

Calul de dar nu se caută la dinți , pentru că meseria e brățară de aur iar gâtul pâlnie de argint , vrabia mălai visează și calicu' praznicul etc .

Sper că nu aveți nevoie de traducere pentru proverbe :) .

Link spre comentariu

Ăsta-i un argument? Și pe acolo ca și pe aici, după câte se vede, sunt o gramada de inutili care vor neapărat să epateze, indiferent prin ce mijloace.

Real, inteleg frustrarea dumitale. Eu am decis, la schimbarea anului, sa-i accept pe unii dintre noi asa cum sunt, cu pamflete si parabole. Ceva bun este acolo, este doar o chestiune de discernamant pana la urma.

Nu sunt eu cel mai in tema in TDA-uri, dar mai construiesc cate ceva (partea frumoasa e ca 99% sunt conceptii proprii). Cred ca asta conteaza. Noi sa fim sanatosi, caci vorba lunga nu e bine vazuta.

Link spre comentariu

se poate aplica regula inmultirii celor doua slew-rate-uri din urmatorul document si la acest amplificator?

http://www.ti.com/lit/an/sboa002/sboa002.pdf

Nu e vorba de înmulțirea SR-urilor ( între ele ) ci de înmulțirea SR al primului OpAmp cu Gain-ul celui de-al doilea.

Această regulă este generală cu condiția ca SR intrinsec al celui de-al doilea să fie mai mare decât produsul obținut !

Editat de UDAR
Link spre comentariu

TDA2030/2040/2050 au fost concepute de Philips ca amplificatoare de baleiaj vertical pentru TV color. Ca pot fi folosite si-n audio, e alta treaba, dar doi lei dai, doi lei obtii.Nu sunt integrate amplificatoare audio.

Recomand LM3886 seria Ouverture sau macar un "vintage" LA4280, suna mult mai frumos decat un TDA nenorocit.

Editat de Spitfire
Link spre comentariu

TDA2030/2040/2050 au fost concepute de Philips ca amplificatoare de baleiaj vertical pentru TV color. Ca pot fi folosite si-n audio, e alta treaba, dar doi lei dai, doi lei obtii.

Nu sunt integrate amplificatoare audio.

Eu nu m-as grabi sa fac astfel de afirmatii ( partea bolduita ), iata ce gasim in pdf-ul de la ST:

post-176915-0-92455700-1488180204_thumb.png

Culmea, e facut special pentru amplificator audio.

Link spre comentariu

Marian, nu stiu exact pt ce au fost concepute TDA2030/2040/2050 dar cu siguranta din punctul asta de vedere poti sa ignori ce scrie in datasheet.

Integratul TPA6120A2 sint sigur ca-l cunosti.

Pt ce crezi ca a fost conceput?

Iti spun eu, in nici un caz pt audio dar pt ca nu a trecut cu bine toate testele a fost reincadrat la audio.

Initial a fost conceput ca driver pt modemuri ADSL.

Nu este singurul caz.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Nu ma intereseaza alte integrate, aici se vorbeste despre TDA2050, si s-a afirmat ca nu este pentru audio, pdf-ul ala contrazice incontestabil asta, si nu vad cum ai putea sa-l ignori.

Nici eu nu am gasit informatii despre originile sale, la o cautare pe google se vorbeste numai despre audio.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări