gabitzu2006 Postat Februarie 26, 2017 Partajează Postat Februarie 26, 2017 uau...oglinda de curent, etaj diferential pe intrare, sursa de curent constant....seamana cu schemele de amplif cu tranzistoare ale lu nea Boghitoiu (bine, nush daca el le-a inventat, dar eu prin cartile lui le-am vazut pentru prima data). si totul ca sa ”hraneasca” un amplif integrat. nu am construit amplifuri de mare putere (cel mai puternic a fost unul IPRS de 10W ), asa ca intrebare: schema aia era un misto sau e chiar functionala si e pentru ”urechile” noastre? rog cunoscatoii sa detalieze, aici (eu nu ma supar) sau in alt topic. multumesc! Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 26, 2017 Partajează Postat Februarie 26, 2017 Secțiunea începătorilor este un loc perfect pentru despicarea firului în patru ... Link spre comentariu
Real Minitehnicus Postat Februarie 26, 2017 Partajează Postat Februarie 26, 2017 (editat) Da, pentru unii ar trebui sa se înființeze o secțiune a sclifosiților și ifosarilor. LE Eu zic să încerci să aplici aceleași artificii și la un TBA810, TCA150....cine știe ce super Hi-Fi amplifier o să iasă. Editat Februarie 26, 2017 de Real Minitehnicus Link spre comentariu
Mircea Postat Februarie 26, 2017 Partajează Postat Februarie 26, 2017 uau...oglinda de curent, etaj diferential pe intrare, sursa de curent constant....seamana cu schemele de amplif cu tranzistoare ale lu nea Boghitoiu (bine, nush daca el le-a inventat, dar eu prin cartile lui le-am vazut pentru prima data). si totul ca sa ”hraneasca” un amplif integrat. nu am construit amplifuri de mare putere (cel mai puternic a fost unul IPRS de 10W ), asa ca intrebare: schema aia era un misto sau e chiar functionala si e pentru ”urechile” noastre? rog cunoscatoii sa detalieze, aici (eu nu ma supar) sau in alt topic. multumesc! Schema a fost publicata in alt topic aici ("scheme altfel" e in titlul topicului). Multe similare gasesti facute de rusi. Trebuie cautat pe google. @real, o alta sectiune ar trebui facuta pentru cei care fac orice ca sa se ajunga la insulte. Argumentele dumitale nu stau in picioare, caci amplifuri proaste poti face chiar daca folosesti cele mai bune piese. Cum si inversa e valabila, se poate mai bine decat schema din catalog. NB: Daca dumneata faci "statii" cu TDA-uri... eu nu mai am cuvinte. Link spre comentariu
Real Minitehnicus Postat Februarie 26, 2017 Partajează Postat Februarie 26, 2017 (editat) Nu eu le fac ci văd că matăluță le recomanzi, și înca d-astea pline de sofisticării inutile în astfel de cazuri, adică ești mai în temă decât mine cu privire la astea cu TDA, bag samă. Schema a fost publicata in alt topic aici ("scheme altfel" e in titlul topicului). Multe similare gasesti facute de rusi. Trebuie cautat pe google. Ăsta-i un argument? Și pe acolo ca și pe aici, după câte se vede, sunt o gramada de inutili care vor neapărat să epateze, indiferent prin ce mijloace. Editat Februarie 26, 2017 de Real Minitehnicus Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 26, 2017 Partajează Postat Februarie 26, 2017 Schema cu etajul de intrare avand componente discrete este preluata din pagina SGS ( aplicație HiFi ) , a fost folosită și în unele module de sunet TV . Unii constructori rusi au dezvoltat schema ( reacție negativă split , DC servo , degenerare inductiva etc ) . Calul de dar nu se caută la dinți , pentru că meseria e brățară de aur iar gâtul pâlnie de argint , vrabia mălai visează și calicu' praznicul etc . Sper că nu aveți nevoie de traducere pentru proverbe . Link spre comentariu
Mircea Postat Februarie 26, 2017 Partajează Postat Februarie 26, 2017 Ăsta-i un argument? Și pe acolo ca și pe aici, după câte se vede, sunt o gramada de inutili care vor neapărat să epateze, indiferent prin ce mijloace. Real, inteleg frustrarea dumitale. Eu am decis, la schimbarea anului, sa-i accept pe unii dintre noi asa cum sunt, cu pamflete si parabole. Ceva bun este acolo, este doar o chestiune de discernamant pana la urma. Nu sunt eu cel mai in tema in TDA-uri, dar mai construiesc cate ceva (partea frumoasa e ca 99% sunt conceptii proprii). Cred ca asta conteaza. Noi sa fim sanatosi, caci vorba lunga nu e bine vazuta. Link spre comentariu
UDAR Postat Februarie 27, 2017 Partajează Postat Februarie 27, 2017 (editat) se poate aplica regula inmultirii celor doua slew-rate-uri din urmatorul document si la acest amplificator? http://www.ti.com/lit/an/sboa002/sboa002.pdf Nu e vorba de înmulțirea SR-urilor ( între ele ) ci de înmulțirea SR al primului OpAmp cu Gain-ul celui de-al doilea. Această regulă este generală cu condiția ca SR intrinsec al celui de-al doilea să fie mai mare decât produsul obținut ! Editat Februarie 27, 2017 de UDAR Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 27, 2017 Partajează Postat Februarie 27, 2017 Hei . nu mai varsa nimic din casă , userii de rand nu au înțeles nimic din sfaturi sau din sch , sfaturile au autoritate doar dacă le oferi Moka un data sheet ... Link spre comentariu
Spitfire Postat Februarie 27, 2017 Partajează Postat Februarie 27, 2017 (editat) TDA2030/2040/2050 au fost concepute de Philips ca amplificatoare de baleiaj vertical pentru TV color. Ca pot fi folosite si-n audio, e alta treaba, dar doi lei dai, doi lei obtii.Nu sunt integrate amplificatoare audio. Recomand LM3886 seria Ouverture sau macar un "vintage" LA4280, suna mult mai frumos decat un TDA nenorocit. Editat Februarie 27, 2017 de Spitfire Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 27, 2017 Partajează Postat Februarie 27, 2017 Nu ești singurul care oferi un sfat prietenos , serios , dar regulamentul Elforum nu obligă pe nimeni la nimic , deci ... rezultatul este " nimic " palabil . Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 27, 2017 Partajează Postat Februarie 27, 2017 TDA2030/2040/2050 au fost concepute de Philips ca amplificatoare de baleiaj vertical pentru TV color. Ca pot fi folosite si-n audio, e alta treaba, dar doi lei dai, doi lei obtii. Nu sunt integrate amplificatoare audio. Eu nu m-as grabi sa fac astfel de afirmatii ( partea bolduita ), iata ce gasim in pdf-ul de la ST: Culmea, e facut special pentru amplificator audio. Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 27, 2017 Partajează Postat Februarie 27, 2017 (editat) Marian, nu stiu exact pt ce au fost concepute TDA2030/2040/2050 dar cu siguranta din punctul asta de vedere poti sa ignori ce scrie in datasheet. Integratul TPA6120A2 sint sigur ca-l cunosti. Pt ce crezi ca a fost conceput? Iti spun eu, in nici un caz pt audio dar pt ca nu a trecut cu bine toate testele a fost reincadrat la audio. Initial a fost conceput ca driver pt modemuri ADSL. Nu este singurul caz. Editat Februarie 27, 2017 de sesebe Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 27, 2017 Partajează Postat Februarie 27, 2017 Efortul celor de la SGS ATES a fost imens ... in prezent nu prea mai conteaza acel sacrificiu , ci doar capsula pentawatt , nu comentez data sheet-ul din acele vremuri . Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 27, 2017 Partajează Postat Februarie 27, 2017 Nu ma intereseaza alte integrate, aici se vorbeste despre TDA2050, si s-a afirmat ca nu este pentru audio, pdf-ul ala contrazice incontestabil asta, si nu vad cum ai putea sa-l ignori. Nici eu nu am gasit informatii despre originile sale, la o cautare pe google se vorbeste numai despre audio. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum