Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Bobina declansatoare schneider IMSU

Postări Recomandate

Salut, am cumparat un Acti9 IMSU cu declansare de la 275V.... dar, dupa ce am cumparato m-am gandit ca la o tensiune de 275V cam orice aparatura se arde in prima secunda... ..... si mintea mea ce zice?.... sa mai scot niste spire din acea bobina sa imi declanseze la 250V... ce crede-ti fac bine?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• kotezzyno

4

• Mircea

3

• The Stressmaker

1

Apoi sa cumperi un aparat de sute de dolari ca sa constati ca nu stii ce ai cumparat... probabil ca pretul a fost imbatabil, cam ca orice produs vandut in targ.Acel aparat este destinat detectiilor de pierdere de neutru. Restul e scris in foaia de catalog.

Link spre comentariu

Ti-am indicat in ce conditii detecteaza o supratensiune. Daca tu vrei sa-l folosesti in monofazat, atunci e inutil.Legat de intrebarea ta, nu ramane decat sa experimentezi.

Link spre comentariu

Nu umblati in aparat. Mai bine cautati un transformator cu secundarul la diferenta de tensiune fata de cea nominala la care vreti sa declanseze si montati secundarul in serie cu primarul in asa fel incat sa ridicati tensiunea catre aparat alimentand transformatorul normal, la bornele primarului. Exemplu, trafo 230V-24V. La fazarea corecta veti obtine 230+24=254V. La fazarea incorecta veti obtine 230-24=206V. In cazul dv. aveti 275V si daca doriti declansarea la 250V atunci 275-250=25V si mai usor veti gasi un transformator cu secundarul de 24V si o putere de aproximativ 5-10W. Sa nu uitati sa protejati transformatorul cu o siguranta automata de maximum 6A.

@thunderer: este declansator la supratensiune , cautati dupa "acti9 imsi" de la schneidersa va convingeti (la prima cautare apare un catalog pdf de la ei si la pagina 233 da si parametrii acestuia).

Link spre comentariu

Da, e declansator de tensiune (eu ce zic in postul 4). Dar e inutil in monofazat. De ce? Pai pana ajunge tensiunea la 275V... arde totul mocnit de nu se poate.Aplicatia lui: detectarea pierderii de neutru se face instantaneu. Repet: nu e pentru aplicatii in monofazat. Indiferent de improvizatiile alese. Romanii sunt inventivi, accidentele sunt pe masura.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări