Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursă în comutaţie pentru un osciloscop vechi...

feri.visky

Postări Recomandate

Vă rog să mă ajutaţi să calculez transformatorul de la surs din imaginea ataşată... žtiu doar tensiunile, puterea aproximativă 2-2.1 W, cred... şi miezul tip N28, AL=400, D=30 mm...

Ceva formule, un link, ceva...

post-175977-0-59227700-1486674563_thumb.jpg

post-175977-0-43467500-1486674733_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• feri.visky

2

• costi_b

2

• VAX

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Cred ca merge prin incercari (experimentare). La inceput bobinati primarul - partea care se leaga la colectoarele tranzistoarelor (cam 40 sp. de fiecare parte, CuEm 0,15mm) si secundarul (bobina de reactie) 1/10 - 1/5 din nr. de spire din primar. Daca montajul oscileaza si nu sunt probleme (nu se incinge), oscilografiati tensiunea in primar, varf la varf, si calculati cate spire ar trebui in fiecare bobina din secundar, in functie de tensiunea necesara. Sa luati in calcul si redresorul cu multiplicarea tensiunii. La inceput sa alimentati montajul din sursa reglabila (tensiunea initiala mai mica) si cu limitare de curent (daca dispuneti de asa ceva).

Sa izolati bine intre bobina de inalta tensiune (de la multiplicator) si celelalte bobine. La final, dupa ce verificati in montaj si totul este in regula, sa impregnati tot transformatorul, in parafina topita, daca nu aveti lac special.

Link spre comentariu

Mulţumesc pentru sugestii...

În program, nu găsesc caracteristicile miezului meu... Aş putea completa la "Others" dar nici parametrii miezului Siemens nu le găsesc... Dar mai caut înainte să mă apuc de experienţe ...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări