Sharky Postat Aprilie 10, 2005 Partajează Postat Aprilie 10, 2005 mosurile disipa mai mult din cauza caderii de tensiune Ugs care e mai mare decat la bipolari..si intr-o aplicatie in care nu alimentezi cu tensiune prea mare nu poti folosi mosuri avand in vedere ca pierzi vreo 4V pe ele cand sunt in saturatie. si pe bipolari max 0.8V..deci e clar avantajulsi de aceea puterea disipata e si mai mare pe mosuri Link spre comentariu
Vizitator metallicus69 Postat Aprilie 10, 2005 Partajează Postat Aprilie 10, 2005 Se poate evita aceasta pierdere prin alimentarea driverelor la tensiune mai ridicata decat finalii sau utilizarea unei scheme in care mosurile sa amplifice si in tensiune (cum ar fi de exemplu cea de la Rolls RA-200, http://www.rolls.com/data/ra200man.pdf ) in care MOS-urile au drenele legate in comun, spre iesire, iar sursele catre alimentari. Link spre comentariu
Sharky Postat Aprilie 10, 2005 Partajează Postat Aprilie 10, 2005 tu vorbesti despre altcevaeu ziceam ca me mos e o cadere de tensiune de 3-5V care nu ai cum o sa eviti..ca tu alimentezi etajul de amplificare in tensiune cui o tensiune mai mare ca sa poti ataca etajul de curent cu Ugs destul de mare ca sa saturezi mosul la Ualim-Uds bravo tie... dar tot o sa pice 3-5V intre drena si sursa.... si daca montaju ii pt o masina unde ai 12-14V din aia nu o sa iti mai ramana prea mult... Link spre comentariu
Vizitator metallicus69 Postat Aprilie 11, 2005 Partajează Postat Aprilie 11, 2005 Avand in vedere ca pentru un curent de 5A tensiunea Vgs necesara se apropie de 10V, e total imposibil sa folosesti mos-ul la asa tensiuni mici intr-un montaj care se cere liniar. Ai dreptate si cu faptul ca pe DS cade tensiune in general mai mare decat pe bipolare, insa marea limitare vine de la modul de comanda. Link spre comentariu
aghora17 Postat Aprilie 11, 2005 Partajează Postat Aprilie 11, 2005 am ars si eu cateva perechi. sunt naspa. mai ales daca i-ai luat de la vitacom. au curentul de colector mare la Vbe=0. de aia se ard.si eu am avut curenti extraordinar de mari. am pus nichelina pentru protectie pe ramurile de alimentare si se incingeau. ampul consuma 3-4 ameri in gol. Link spre comentariu
Sharky Postat Aprilie 11, 2005 Partajează Postat Aprilie 11, 2005 lasa ci bipolarii au un dezavantaj...le scade mult beta..aici trebui avut grija.. ca o valoare are B la 1A si cu totul alta la 5A....de aia ar fi o treaba cu mosurile care is ieftine sa iei multe bucati...si o faza nasoala la mosuri e ca se face scurt intre trimanle cand se ard..si s-ar putea ca sa se arda toate odata..nu numai unul :(..ca pana sar sigurantele... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum