Vizitator DarcU Postat Aprilie 21, 2004 Partajează Postat Aprilie 21, 2004 a folosit cineva finalii astia la tensiunea asta (presupun ca da)?Am ars 7 pana acuma cu schema asta.Zice ca tensiunea max e +-50V. http://schueler.bulme.at/~steff_ch/hifi.edvline.com/prog/Endstufenbauanleitung.pdf Link spre comentariu
Murcielad Postat Aprilie 21, 2004 Partajează Postat Aprilie 21, 2004 pai cum nu a mers deloc ? :? Link spre comentariu
Vizitator DarcU Postat Aprilie 21, 2004 Partajează Postat Aprilie 21, 2004 prima data o fost pe +-28 si o mers perfect vreo 30 min(scotea vreo 100W) dupa aia cand am pus pe +-45 s-o dus in cateva secunde(asta cu 2 finali prima data).Apoi am pus cu 4 si tot s-o dus pe +- 45.Si ultima data so dus pe +-35 (da` cred ca o fost un scurt sau ceva) Link spre comentariu
Vizitator dinsul Postat Aprilie 22, 2004 Partajează Postat Aprilie 22, 2004 Incearca sa le inlocuiesti cu sgs 2n6284,87 sau echivalentele mj11016,15 , daca iti permite carcasa si/sau radiatoarele! Link spre comentariu
Murcielad Postat Aprilie 22, 2004 Partajează Postat Aprilie 22, 2004 iar BDW83D/84D atentie numai cele cu D la sfarsit ! Link spre comentariu
Vizitator DarcU Postat Aprilie 22, 2004 Partajează Postat Aprilie 22, 2004 de inlocuit cu mj11015.. faceam si eu da' ar trebui sa mearga si asa nu ?finalii nu prea se incalzesc la +/-37vcc si curentul de la gcc e de 4 ma cat trebuie;Ic0 bun;u/2 buna ;in sarcina la 100w curati curentul e de 1.70Aasa ca n-ar trebui sa se arda ;finalii mei sunt MOROCCO dar din cate le stiu schema interna ,rezistenta emitor baza (care ar trebui sa fie de 5k) e de 15 k ;ai vostri?a-ti mai folosit tip-uri la +/-45?probabil merge cu altdriver(7250) dar tre'sa mearga si fara. Link spre comentariu
micutu Postat Aprilie 22, 2004 Partajează Postat Aprilie 22, 2004 de inlocuit cu mj11015.. faceam si eu da' ar trebui sa mearga si asa nu sarcina la 100w curati curentul e de 1.70AMai cum este curentul tau in sarcina 1.7 A ca eu am inseriat cu un ampermetru un amp de 70W (cu BD249 250 alimentat la +-35) si imi urca pana la 10A.??????? Voi cum masurati curentul Link spre comentariu
Vizitator DarcU Postat Aprilie 23, 2004 Partajează Postat Aprilie 23, 2004 cum sa-ti dea 10A pe 70w?fa un calcul simplu puterea de alimentare in continuu e aproximativ de doua ori mai mare decat aia consumata(de iesire pe dif in alternativ)! asa ca zi tu cum sa-ti dea 10A!!!!!la 70 w ; inseamna ca ori ti-e stricat ampermetrul ori ti-e statia defecta.ia masuri cu teoria si cu practica ca merg mana in mana;10A la +/-35 inseamna putere consumata de 700w;ai tu traf de asa putere?NU CRED P=U*I;P=R*I*I;P=(U*U)/R;PCONT=2PA;Ucont=RADICAL(2)*Usin. Link spre comentariu
micutu Postat Mai 7, 2004 Partajează Postat Mai 7, 2004 da aveai dreptate era aparatul stricat, oricum ce ai folosit in loc de T4 BD241??? Link spre comentariu
Vizitator Kimnotyze Postat Septembrie 8, 2004 Partajează Postat Septembrie 8, 2004 Intr-adevar, in datasheet-ul tranzistoarelor TIP142 / TIP147 rezistenta baza-emitor este de 8K + 0.12K adica 8.12K in ambele cazuri (si 142 si 147).Eu am cumparat de la Conex 2 perechi complementare, iar cand i-am masurat - TIP142 aveau rezistenta B-E unul de 24K si altul de 20K, iar TIP147 aveau rezistenta B-E unul de 13K si altul de 12K.Pe ei scrie tot MOROCCO, inca nu i-am testat, dar sunt destul de sigur ca vor crapa. Daca se vor arde ii voi inlocui cu BDX-uri. Link spre comentariu
Vizitator lucian capraru Postat Februarie 13, 2005 Partajează Postat Februarie 13, 2005 oameni buni,ce nu ati priceput,e vorba de curentul de mers in gol,incearca la tensiune mai mica ,chestia legata de diodele care vin in bazele tranzistorilor finali,incearca sa inlocuiesti una cu un semireglabil de 250ohmi Link spre comentariu
GigiZ Postat Aprilie 6, 2005 Partajează Postat Aprilie 6, 2005 DUDE !!! ca sa zic si eu ceva ...Eu construiesc amplificatoare si si am folosit si eu schema cu tip-urile si sincer sa va zic la toti, am alimentat-o la +/-40 si nu s-a ars si nu am incercat mai sus .Ce treaba am facut a fost alta :am schimbat tip-urile care sunt darlingtoane si am folosit ca finali niste "bdvuri + prefinali in fine am facut eu darlingtoanele si le-am alimentat la +_45 si mergea tzeava si acum face un tovaras schema zicea care a pus in paralel tranzist.si apoi le-a pus in punte a scos cam 300w zicea el pe canal .Daca te intereseaza mai exact trimite un mail si iti zic exact ce ai nevoie daca vrei putere sa te uiti la ea ca oricum nu cred ca ai tu dif de 400w reali da in [email protected] Link spre comentariu
Vizitator ipacretzu' Postat Aprilie 7, 2005 Partajează Postat Aprilie 7, 2005 Eu zic sa renuntati la bipolare si sa treceti pe mosfet-uri ca e prea de belea faza asta cu dispersia tehnologica si marele avantaj la mosfet-uri e acela ca au coeficient de temperatura negativ si nu tre sa te mai omori atat cu imperecheatul lor. Cat despre bipolare cu cat sunt mai prost imperecheate cu atat se simte mai tare efectul asta odata cu cresterea temperaurii capsulei.A da ! Si am uitat sa mai spun si faptul ca la aceeasi putere disipata mosfet-urile sunt mai ieftine. Asta nu inseamna ca bipolarele sunt de aruncat dar.. dar... Link spre comentariu
Vizitator lucian capraru Postat Aprilie 10, 2005 Partajează Postat Aprilie 10, 2005 mai eu am montaje cu schema aia care merg bine.masoara curentul de mers in gol.circa 40ma.putera care o scoti max e de 250w.dar sa fie finalii buni,adica mai originali Link spre comentariu
csl1131 Postat Aprilie 10, 2005 Partajează Postat Aprilie 10, 2005 Eu zic sa renuntati la bipolare si sa treceti pe mosfet-uri ca e prea de belea faza asta cu dispersia tehnologica si marele avantaj la mosfet-uri e acela ca au coeficient de temperatura negativ si nu tre sa te mai omori atat cu imperecheatul lor. Cat despre bipolare cu cat sunt mai prost imperecheate cu atat se simte mai tare efectul asta odata cu cresterea temperaurii capsulei.A da ! Si am uitat sa mai spun si faptul ca la aceeasi putere disipata mosfet-urile sunt mai ieftine. Asta nu inseamna ca bipolarele sunt de aruncat dar.. dar...NU toate mosurile au coeficientul de temp negativ, numai lateralii il au.....si aia is scumpi ca NAIBAAA restul au coeficientul de tenp ca la bipolarii....la aceeasi putere la iesire, mosurile disipa ceva mai multa caldura.....dar iintradevar, sunt mai ieftini decat bipolarii....oricum peste 200-250W cam majoritatea amp sunt cu mosuri.. dar la puteri mai mici bipolarii cam domina...iar mie presonal imi plac mult cum se aud bipolarii....si la puteri sub 150-200W nu i-as schimba pe mosuri....dar la puteri mari nu mai e rentabil, pt ca mosurile costa mai putin..si iesi mai ieftin... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum