Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reparare t-con V260B1-C04

Vizitator

Postări Recomandate

Salut,

Am gasit la acest t-con(panel V260B1-L04) lipsa tensiunea VGH(ecran alb), dupa inlocuirea integratului suspect MAX1518BE cu MAX1518E, am imagine perfecta, dar MAX1518E lucreaza cam fierbinte(70 grade), foarte interesant este ca si cu folia dintre t-con si display scoasa, am aceias temperatura pe cip. Unele convertoare DC-DC stiu ca mai merg fierbinte, dar cind se decupleaza folia dintre t-con si display, atunci integratul ar trebui sa fie rece.....Am tinut tv-ul in proba cam 1 ora si vad ca nu a crapat pina acum.... Poate e normal ca acest integrat MAX1518E sa functioneze fierbinte sau poate nu e compatibil 100% cu MAX1518BE......astept si eu pareri de la cei care sa lovit de aceasta problema

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sesebe

2

Top autori în acest subiect

Pune-i o racire cu freon.

Acum serios, in datasheet nu-i dat consumul integratului? Eventual comparativ intre cele 2 variante?

Poate mai este si altceva defect care consuma ducind la incalzirea integratului.

Link spre comentariu

Deoarece nu am gasit nimic defect, legat de acest CI si cum MAX1518BE nu am, m-am hotarit sai pun capacul si sa plasez tv-ul asa cum este clientului, daca nu se mai intoarce cu el, inseamna ca integratul lucreaza mai fierbinte......Multumesc colegului sesebe pentru raspuns.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Pune-i 1-2 straturi de pad termoconductibil pentru a face legatura termica cu blindajul metalic al t-conului.

Da, ideia era foarte buna, dar tv-ul plecase si aveam o punga de termopaduri de toate grosimile, strinse in ani de zile........

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări