Radiotelegrafist Postat Februarie 9, 2017 Partajează Postat Februarie 9, 2017 ati reusit sa scoateti acea putere de 100w din acel amplif,m-as apuca si eu de unul daca as sti ca pot obtine acea putere. Link spre comentariu
zal Postat Februarie 9, 2017 Partajează Postat Februarie 9, 2017 (editat) Depinde de tensiunea de alimentare si de modificarile aduse schemei. .................. Felicitari! Un amplif total simetric de la intrari la iesiri. Asta e bine ptr promovarea acestui tip de amplifuri, chiar in variantele vechi, specifice anilor 70...80. Io sint curios ce trz sint folositi in diferentialele etajului final? Editat Februarie 9, 2017 de zal Link spre comentariu
aurel70 Postat Februarie 9, 2017 Partajează Postat Februarie 9, 2017 Mi-a placut foarte mult ce am vazut (dar imi placea si mai mult daca-l lucram eu!). Desi schema nu este ultramoderna, aplica principii care se folosesc si in schemele actuale. O lucrare impecabila. Poate ne prezentati si rezultatele unor teste de "anduranta".Spor la mesterit! Link spre comentariu
Vizitator Alex Je Postat Februarie 9, 2017 Partajează Postat Februarie 9, 2017 Depinde de tensiunea de alimentare si de modificarile aduse schemei. .................. Felicitari! Un amplif total simetric de la intrari la iesiri. Asta e bine ptr promovarea acestui tip de amplifuri, chiar in variantele vechi, specifice anilor 70...80. Io sint curios ce trz sint folositi in diferentialele etajului final? Multumesc dle! Doar finalii au fost inlocuiti cu 2sc5200 si 2sa1943 ,restul componentelor sunt cele de pe schema! ati reusit sa scoateti acea putere de 100w din acel amplif,m-as apuca si eu de unul daca as sti ca pot obtine acea putere. da, la ±45v scoate 100w Link spre comentariu
anonimus Postat Februarie 9, 2017 Partajează Postat Februarie 9, 2017 (editat) da, la ±45v scoate 100w Sunt chiar curios prin ce metode a măsurat asta un "electronist" care nu știe nici măcar care este rolul superdiodei într-un astfel de montaj Tranzistorului din superdioda t17 i-am pus un mic radiator, nu a fost necesar sa-l montez pe radiator mare, lucreaza aproape rece. Editat Februarie 9, 2017 de anonimus Link spre comentariu
Vizitator Alex Je Postat Februarie 9, 2017 Partajează Postat Februarie 9, 2017 Sunt chiar curios prin ce metode a măsurat asta un "electronist" care nu știe nici măcar care este rolul superdiodei într-un astfel de montaj Nu este cazul de jigniri, am masurat cu fluke 43b Link spre comentariu
anonimus Postat Februarie 9, 2017 Partajează Postat Februarie 9, 2017 Corector ton http://www.eleccircuit.com/hi-fi-preamplifier-with-tone-controls-project-circuit/ Decât să strici 16 tranzistori ca să faci un corector de ton, puteai foarte bine sa folosești un AO cu performanțe bune, dedicat audio. De altfel montajul ăla nu e altceva decât un AO simulat cu tranzistori Link spre comentariu
anonimus Postat Februarie 9, 2017 Partajează Postat Februarie 9, 2017 Nu este cazul de jigniri, am masurat cu fluke 43b Mai concret? Metoda exactă de măsurare? Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 9, 2017 Partajează Postat Februarie 9, 2017 La +/- 45V chiar dintr-o sursa stabilizata, cu greu se poate obtine 100W/8ohm. Pt 100W/8ohm iti trebuie cel putin 55V dintr-o sursa decenta. Schema arata intradevar bine, mai ales pt acea perioada, dar nici eu nu cred ca ai obtinut 100W. Link spre comentariu
maxente Postat Februarie 9, 2017 Partajează Postat Februarie 9, 2017 Alimentezi amplificatorul dintr-o sursa in comutatie sau mi se pare mie ? Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Februarie 10, 2017 Partajează Postat Februarie 10, 2017 (editat) La +/- 45V chiar dintr-o sursa stabilizata, cu greu se poate obtine 100W/8ohm. Pt 100W/8ohm iti trebuie cel putin 55V dintr-o sursa decenta. Schema arata intradevar bine, mai ales pt acea perioada, dar nici eu nu cred ca ai obtinut 100W. Acum chiar o sa spui ca am ceva cu tine dar te inseli. +/-47V SMPS si sarcina rezistiva de 7,2 ohmi am obtinut 110W cu o pereche de bipolari. Editat Februarie 10, 2017 de Mircea Crisan Link spre comentariu
Vizitator Alex Je Postat Februarie 10, 2017 Partajează Postat Februarie 10, 2017 Decât să strici 16 tranzistori ca să faci un corector de ton, puteai foarte bine sa folosești un AO cu performanțe bune, dedicat audio.De altfel montajul ăla nu e altceva decât un AO simulat cu tranzistoriTranzistorii au costat 30 de bani bucata, deci nu se poate vorbii de economie. Am vrut un corector cu +/- 20db pe tranzistori. Dl. Zal mi-a recomandat acest corector!Alimentezi amplificatorul dintr-o sursa in comutatie sau mi se pare mie ?Da, am folosit 2 surse mean well HLG-150H-42A, pe astea le-am avut, astea mi-au incaput, pe astea am vrut sa le folosesc! Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 10, 2017 Partajează Postat Februarie 10, 2017 Tranzistorului din superdioda t17 i-am pus un mic radiator, nu a fost necesar sa-l montez pe radiator mare, lucreaza aproape rece. Ca sa eviti pe viitor afirmatii nefericite ca cea de mai sus, ti-as sugera sa parcurgi intrarea asta a mea de pe blog: http://www.elforum.info/blog/8/entry-288-amplificatorul-audio-generalitati-ep4/ Apoi, cu +/-45V esti undeva la limita acelei scheme cat privesc cei 100W/8R pretinsi, ajuta faptul ca predriverii nu-s repetori ci cfp cu prefinalii... Insa ca ai 80, 90 sau 100W conteaza oricum mai putin, cu boxe bune puterea oricum este suficienta. Link spre comentariu
Vizitator Alex Je Postat Februarie 10, 2017 Partajează Postat Februarie 10, 2017 Ca sa eviti pe viitor afirmatii nefericite ca cea de mai sus, ti-as sugera sa parcurgi intrarea asta a mea de pe blog:http://www.elforum.info/blog/8/entry-288-amplificatorul-audio-generalitati-ep4/ Apoi, cu +/-45V esti undeva la limita acelei scheme cat privesc cei 100W/8R pretinsi, ajuta faptul ca predriverii nu-s repetori ci cfp cu prefinalii... Insa ca ai 80, 90 sau 100W conteaza oricum mai putin, cu boxe bune puterea oricum este suficienta.Da, multumesc,mai bine scoteam tranzistorul ala de pe placa, decat sa fiu inteles gresit! Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 10, 2017 Partajează Postat Februarie 10, 2017 Cel care a inteles gresit esti tu, pentru ca superdioda are un rol esential in integritatea etajului final prin stabilizarea termica a sa, am explicat in acel articol de pe blog cum, de asta ti-am sugerat sa-l citesti ca sa intelegi fenomenele. Superdioda ( tranzistorul de la superdioda ) trebuie musai montata pe radiatorul finalilor, cat mai aproape fizic de ei ( de finali ), chestiunea asta NU este negociabila. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum