Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator 2x100w proiect

Vizitator Alex Je

Postări Recomandate

• Răspunsuri 59
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Depinde de tensiunea de alimentare si de modificarile aduse schemei.

..................

Felicitari! Un amplif total simetric de la intrari la iesiri. Asta e bine ptr promovarea acestui tip de amplifuri, chiar in variantele vechi, specifice anilor 70...80. Io sint curios ce trz sint folositi in diferentialele etajului final?

Editat de zal
Link spre comentariu
Vizitator Alex Je

Depinde de tensiunea de alimentare si de modificarile aduse schemei.

..................

Felicitari! Un amplif total simetric de la intrari la iesiri. Asta e bine ptr promovarea acestui tip de amplifuri, chiar in variantele vechi, specifice anilor 70...80. Io sint curios ce trz sint folositi in diferentialele etajului final?

Multumesc dle!

Doar finalii au fost inlocuiti cu 2sc5200 si 2sa1943 ,restul componentelor sunt cele de pe schema!

ati reusit sa scoateti acea putere de 100w din acel amplif,m-as apuca si eu de unul daca as sti ca pot obtine acea putere. :scarpin

da, la ±45v scoate 100w

Link spre comentariu
da, la ±45v scoate 100w

Sunt chiar curios prin ce metode a măsurat asta un "electronist" care nu știe nici măcar care este rolul superdiodei într-un astfel de montaj

Tranzistorului din superdioda t17 i-am pus un mic radiator, nu a fost necesar sa-l montez pe radiator mare, lucreaza aproape rece.

:85

Editat de anonimus
Link spre comentariu
Vizitator Alex Je

Sunt chiar curios prin ce metode a măsurat asta un "electronist" care nu știe nici măcar care este rolul superdiodei într-un astfel de montaj

:85

Nu este cazul de jigniri, am masurat cu fluke 43b

Link spre comentariu

La +/- 45V chiar dintr-o sursa stabilizata, cu greu se poate obtine 100W/8ohm.

Pt 100W/8ohm iti trebuie cel putin 55V dintr-o sursa decenta.

Schema arata intradevar bine, mai ales pt acea perioada, dar nici eu nu cred ca ai obtinut 100W.

Acum chiar o sa spui ca am ceva cu tine dar te inseli.

+/-47V SMPS si sarcina rezistiva de 7,2 ohmi am obtinut 110W cu o pereche de bipolari.

Editat de Mircea Crisan
Link spre comentariu
Vizitator Alex Je

Decât să strici 16 tranzistori ca să faci un corector de ton, puteai foarte bine sa folosești un AO cu performanțe bune, dedicat audio.De altfel montajul ăla nu e altceva decât un AO simulat cu tranzistori

Tranzistorii au costat 30 de bani bucata, deci nu se poate vorbii de economie. Am vrut un corector cu +/- 20db pe tranzistori. Dl. Zal mi-a recomandat acest corector!

Alimentezi amplificatorul dintr-o sursa in comutatie sau mi se pare mie ?

Da, am folosit 2 surse mean well HLG-150H-42A, pe astea le-am avut, astea mi-au incaput, pe astea am vrut sa le folosesc!
Link spre comentariu

Tranzistorului din superdioda t17 i-am pus un mic radiator, nu a fost necesar sa-l montez pe radiator mare, lucreaza aproape rece.

Ca sa eviti pe viitor afirmatii nefericite ca cea de mai sus, ti-as sugera sa parcurgi intrarea asta a mea de pe blog:

http://www.elforum.info/blog/8/entry-288-amplificatorul-audio-generalitati-ep4/

Apoi, cu +/-45V esti undeva la limita acelei scheme cat privesc cei 100W/8R pretinsi, ajuta faptul ca predriverii nu-s repetori ci cfp cu prefinalii... Insa ca ai 80, 90 sau 100W conteaza oricum mai putin, cu boxe bune puterea oricum este suficienta.

Link spre comentariu
Vizitator Alex Je

Ca sa eviti pe viitor afirmatii nefericite ca cea de mai sus, ti-as sugera sa parcurgi intrarea asta a mea de pe blog:http://www.elforum.info/blog/8/entry-288-amplificatorul-audio-generalitati-ep4/ Apoi, cu +/-45V esti undeva la limita acelei scheme cat privesc cei 100W/8R pretinsi, ajuta faptul ca predriverii nu-s repetori ci cfp cu prefinalii... Insa ca ai 80, 90 sau 100W conteaza oricum mai putin, cu boxe bune puterea oricum este suficienta.

Da, multumesc,mai bine scoteam tranzistorul ala de pe placa, decat sa fiu inteles gresit!
Link spre comentariu

Cel care a inteles gresit esti tu, pentru ca superdioda are un rol esential in integritatea etajului final prin stabilizarea termica a sa, am explicat in acel articol de pe blog cum, de asta ti-am sugerat sa-l citesti ca sa intelegi fenomenele.

Superdioda ( tranzistorul de la superdioda ) trebuie musai montata pe radiatorul finalilor, cat mai aproape fizic de ei ( de finali ), chestiunea asta NU este negociabila.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări