Vizitator Darius Postat Mai 7, 2007 Partajează Postat Mai 7, 2007 Sal , vreau sa inversez sensul la un aspirator ...imi puteti spune ce trebuie sa fac pentru a putea vopsi cu el ?cum il pot inversa ? Link spre comentariu
pid Postat Mai 8, 2007 Partajează Postat Mai 8, 2007 cred ca e complicat si nu o sa meargasi nu ma refer la faptul ca nu poti inversa sensul de rotire al motorului..... ala il poti inversa usor prin schimbarea polaritatii sau inversarea legaturilor la perii (depinde de tipul motorului).. ma refer ca daca schimbi sensul de rotatie nu o sa mai functioneze turbina si totodata exista riscul sa se desfaca (in sensul normal de rotatie suruburile cu care este prinsa se autostrang)deci.. nu cred ca ai sanse sa modifici produsul din aspirator sa faci suflanta...exista unele modele de aspiraatoare la care se poate conecta furtunul la gura de evacuare a aerului.... Link spre comentariu
yo9hrb Postat Mai 8, 2007 Partajează Postat Mai 8, 2007 Aspiratorul nu are ventilator astfel incat sa inversezi sensul de curgere al aerului. Turbina se bazeaza pe forta centrifuga, ea va absorbi aerul prin centru indiferent de sensul de rotatie . Link spre comentariu
alzisor Postat Mai 8, 2007 Partajează Postat Mai 8, 2007 nu e adevarat !!! pid are dreptate, desfa un aspirator si ai sa vezi. Turbina trage prin mijloc si evacueaza prin lateral. Ai putea avea o sansa daca se poate intoarce turbina dar este prea complicat si nu mai poti sa aspiri cu el pe urma, si daca nu este un aspirator mare nu poti vopsi cu el ca sufla aerul foarte anemic. Eu am un aspirator romanesc din ala mare care arata ca o galeata de tabla cu turbina deasupra si trage si apa, am vrut sa varuiesc cu el la tara si........tot bidineaua este baza, ala abea daca sufla apa, cand am pus varul......slab de tot, daca e vopseaua mai groasa nu ai sanse prea mari. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Mai 8, 2007 Partajează Postat Mai 8, 2007 Ai putea avea o sansa daca se poate intoarce turbina ...Cum sa intorci turbina? Oricum ai monta-o, tot prin centru trage aerul. Poate sa-i faci un racord pe refulare, dar modifici prea mult. Cauta un aspirator din ala vechi (ideal sau record, nu mai stiu cum ii zice). Ala e facut pentru asa ceva. Link spre comentariu
alzisor Postat Mai 8, 2007 Partajează Postat Mai 8, 2007 daca o intorci nu mai ai nevoie sa schimbi sensul :rolleyes: si nu mai trage prin centru, o sa sufle prin centru....dar nu stiu cat de eficienta va fi. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Mai 8, 2007 Partajează Postat Mai 8, 2007 daca o intorci nu mai ai nevoie sa schimbi sensul :rolleyes: si nu mai trage prin centru, o sa sufle prin centru....dar nu stiu cat de eficienta va fi. :smt003 Are you sure?P.S. Pompele centrifuge, ca si ventilatoarele centrifuge trag aerul (sau apa, sau ce vrei) prin centru si il refuleaza pe la periferie. Indiferent de sensul in care rotesti rotorul si indiferent cum il intorci. De ce? Forta centrifuga (pe care se bazeaza functionarea) are un singur sens: de la centrul cercului inspre exterior. Link spre comentariu
Blind Postat Mai 8, 2007 Partajează Postat Mai 8, 2007 yo9hrb are dreptate 98%, nu mai incercati atata sa il contraziceti. NU se poate "intoarce" "turbina". "Turbina" de la aspirator este defapt o pompa centrifugala (turbina produce lucru mecanic prin destinderea unui fluid, nu cedeaza energie fluidului). Vedeti pdf-ul atasat, o sa va faceti o idee despre ce si cum functioneaza. Link spre comentariu
alzisor Postat Mai 8, 2007 Partajează Postat Mai 8, 2007 da blind foarte sugestiv, asa este ai dreptate....deci singura solutie este alt aspirator sau un compresor :smt009 Link spre comentariu
MifTy Postat Mai 8, 2007 Partajează Postat Mai 8, 2007 depinde de aspirator...vechiturile comuniste (ajax, daca nu ma insel) erau usor de modificat: pur si simplu mai aveau o "iesire", care sufla, evident, nu aspira!!!dar deh... acum traim in "economia de piatza", in care daca vrei pulverizator, tre sa cumperi, tovarashe, unde te trezeshti??? in democratie, sa faci ce vrei cu ce-ai cumparat??? Link spre comentariu
Blind Postat Mai 8, 2007 Partajează Postat Mai 8, 2007 Eheeeee....old stuff :smt003 "iesirea" respectiva era facuta special pentru asa ceva. Se putea observa ca furtunul pe care aspirai se potrivea perfect la capacul din spate (avea si filet capacul din spate). Mai mult de-atat, se livrau chiar si cu un borcan+capac facute special pentru a da cu huma pe pereti (cred ca ar merge si cu lavabila). Later edit: Curand topicul va fi mutat la diverse Link spre comentariu
Vizitator Darius Postat Mai 8, 2007 Partajează Postat Mai 8, 2007 msss mult :prayer: ...cred k renunt atunci ... Link spre comentariu
MishuL Postat Mai 8, 2007 Partajează Postat Mai 8, 2007 Cu aspiratorul potzi doar sa varuieshti, de vopsit (mashina de ex) nici gand. Are debit f mare dar presiune mica, iar pt vopsit cu pistolul itzi tre' presiune maricica (4-5-6 bari) shi un debit nu f mare (150-200-250 l/min) Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 10, 2007 Partajează Postat Mai 10, 2007 sal. darius.. aspiratoru ala nu are iesire de aer? al mau are 2 gauri, pe una aspira si pe cealalta expira.. se poate conecta furtunul la mabele parti. am avut un model asemanator si acum cativa ani am varuit o pivnita cu aspiratorul si un borcan special (dinala de varuit). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum