Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Masa de inspectie din granit -tehnici de lucru

florianmro

Postări Recomandate

Va salut Am achiziționat o masa de inspectie din granit si acum trebuie sa invat sa lucrez cu ea pentru a avea in timp o uzura minima la frecarea cu talpa sublerului de inaltime si obiectele metalice spre a fi examinate . Se "unge" cu ceva suprafata ? Se permite vopsirea suprafetei cu acea culoare (albastru de Prusia ) pentru a se putea imprima suprafetele metalice ce urmeaza a fi planate ? Dupa cat timp trebuie reverificata planeitatea ?..

post-214585-0-58952500-1486560655_thumb.jpg

post-214585-0-95891500-1486560764_thumb.jpg

post-214585-0-15301500-1486560818_thumb.jpg

Link spre comentariu

De o saptamana am si eu o placa pe drum, un frate mai mare, ar trebui sa vina sapt viitoare. Sper sa ne impartasesti si noua orice inveti, asa invatam unul de la altul.

Primul lucru pe care probabil il sti si tu deja, trebuie sa ii faci o masa cu sustinerea in 3 puncte, cred ca sunt marcate de producator punctele in care trebuie sustinuta ca sa aiba planeitatea lor.

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

Da ,are pe spate marcate 3 locuri de sprijin. Pentru masa se lasa cu sudura si nu prea e timpul, cam frig afara . As fi luat-o si eu mai mare dar si asa a fost destul de scumpa ca e cea mai buna clasa de precizie . Pentru ce mi-am propus sa fac cu ea e suficienta suprafata . Apoi mai e vorba si de greutate, asta are doar 30 si ceva de kg rezonabil ca sa fie manipulata cu destula ușurință . Acum mi-as lua si o rigla.de.precizie pe la vreo 500 mm . O sa postez in week-end cand ma apuc sa reglez verticaliyatea tijei de la sublerul de inaltime

Link spre comentariu

Din tara de la o firma din Brasov "Toolzone" parca se numeste .Mai poti gasi si la "Micron Tools"insa au doar clasa 0 de precizie , nu au 00 . Initial asa imi facusem si eu socotelile , sa o iau de afara unde sunt ceva mai ieftine , oferta bogata insa transportul e scump de acolo . Revenind la tema subiectului printre cosmeticele auto exista o ceara de intretinere a caroseriei . In ce masura aplicata aceasta ceara pe suprafata mesei reduce coeficientul de frecare sau mai mult incurca ?

Link spre comentariu

granitul trebuie sa fie pefect curat. de ficare data cand o folosesti trebuie stearsa cu alcool sau ceva degresant si dupa dat cu mana peste suprafata sa simti daca mai exista un fir de praf.

Link spre comentariu

pt curatenie

ca sa alunece asa trebui sa ai obiecte ffff plane... adica daca ampretezi piesa trebuie sa fie cam 90% acoperita cu vopseaua de amprentare de pe granit.

si trebuie sa ai o viteza de miscare ca sa inceapa sa planeze.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Mi-a sosit si mie placa de cateva zile si am apucat sa ma joc cu ea. Nu stiu cum sa o verific dar am plimbat comparatorul cu bratul intins la maxim pe toate unghiurile posibile si toate laturile si nu am vazut sa aiba vreo deviatie masurabila sau macar observabila.

Link spre comentariu

Atunci e ok , nu vad alta metoda de verificare , o sa fac si eu acelasi lucru . Am vazut ca se recomanda folosirea unei solutii de curatat geamuri care contine amoniac pentru intretinerea ei , in nici un caz creme pentru obiecte sanitare ,.acelea contin si particule abrazive .

Link spre comentariu

Eu nu cred ca o sa ajungi sa o scoti din tolerante curatand-o.

Eu am dat-o cu ceara si in general o curat cu alcool izopropilic sau motorina ca sa dizolv vopseaua intarita, dar nu uita ca e granit, nu vorbim de cine stie ce material moale, nu o sa o uzezi in uzul de zi cu zi si curatarea ei.

Am luat pe o bara dreptunghiulara fata dreapta la freza si am ramas uimit sa constat ca freza chiar ia fata perfecta, nu doar pe capete cum ma asteptam eu. Eu ma asteptam sa existe o deviatie usor convexa cauzata de uzura masinilor pe care s-au rectificat canalele randunica ale frezei.

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

Am intins cat se poate de fin vopsea diluata pe masa apoi am frecat usor piesa pe masa si am vazut unde a facut contact dupa punctele de vopsea.

Ma asteptam sa faca contact doar pe capete, dar surpriza, a facut contact pe toata suprafata cam peste tot, daca era vorba sa vreau sa sabaruiesc suprafata cred ca as fi considerat-o gata terminata.

Link spre comentariu

Eu foaia asta am primit-o. Dupa cum am specificat mai sus, nu am putut sa masor nici un fel de eroare plimband comparatorul intins la maxim pe toate unghiurile si laturile.

Nu am comparator electronic, doar mecanic deci pana la 0.01mm dar nu am vazut sa se miste acul deloc.

Posted Image

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări