Nikk Postat Februarie 8, 2017 Partajează Postat Februarie 8, 2017 Cum se poate desizola un cablu panglica ( spirala volan auto cu 8 "fire" ) in vederea lipirii in conector ? Initial au fost "lipite" prin presare . Multumesc tuturor . Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 8, 2017 Partajează Postat Februarie 8, 2017 (editat) Un coleg de-al meu a reusit cu pistolul de lipit, a venit cu fitul incins, cu fludor pe el si l-a lasat sa se raceazca pe zona argintata. Era mai grosut plasticul acolo. eventual tinuta panglica pe ceva rece si drept, lipita cu scotch. El a lipit pe un bord de cielo. Editat Februarie 8, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
Nikk Postat Februarie 8, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2017 Panglica nu are portiune argintata . E ca cea din poza atasata , doar ca nu are conductoare iesite din izolatie . In principiu ar trebui desizolate capetele conductoarelor ( platbanda subtire de cupru) , cositorite si apoi lipite in conector ... Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 8, 2017 Partajează Postat Februarie 8, 2017 Incearca sa o razuiesti cu o lama noua, cu tot taisul nu cu coltul. Cate putin, cate putin. Sper sa reusesti. Link spre comentariu
manolo Postat Februarie 8, 2017 Partajează Postat Februarie 8, 2017 Eu asa as face, tai cu o foarfeca cablul cam 1-2mm de cum este acum ,apoi cu virful unui letcon (mai subtirel si rotund} as trage o "dunga" pina la lite pe ambele fete si cu unghiutele as extrage plasticul ,litele bagate intr-un flux cositorite. Link spre comentariu
Nikk Postat Februarie 10, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 10, 2017 Cu lama nu am avut succes , plasticul este foarte dur ... M-ar interesa experienta cuiva care a facut practic asa ceva . Multumesc inca odata . Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 10, 2017 Partajează Postat Februarie 10, 2017 Daca e dur e ok. Va rezista la caldura mai bine. Mai incearca. Link spre comentariu
Taraxacus Postat Februarie 19, 2017 Partajează Postat Februarie 19, 2017 incearca sa individualizezi firele , adica, taie printre ele cu o lama si desizoleează fiecare fir în parte ăncăzind cu vârfull unui letconaș de ăla de-i spune stație de lipit dai mai intâi pee o parte și imediat apoi pe cealaltă. Mai poți lua o pensetă, o încălzești la roșu în foc și îndoi vârfurile la 90 de grade apoi când s-au răcit , cu o pilă fină faci o degajare in semicerc sau semidreptunghi (cât 1/2 din sectiunea cablului) în fiecare. După ce ai individualizat firele, încălzești din nou penseta la vârf, nu așa de mult ca prima dată, și cu ea fierbinte desizolezi fiecare fir în parte. Link spre comentariu
Taraxacus Postat Octombrie 30, 2017 Partajează Postat Octombrie 30, 2017 Căutam altceva și am găsit aceste două tutoriale, poate îți sunt de folos. Dacă nu, poate altcuiva care a avut o problemă asemănătoare. https://www.youtube.com/watch?v=W10h_nJKlic https://www.youtube.com/watch?v=DNMxke8EK2I Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 30, 2017 Partajează Postat Octombrie 30, 2017 (editat) Eu personal am folosit una de asta cu un tool de genul acesta Pamblica o sprijineam pe buricul degetului pt a simti mai bine presiunea aplicata si, cu mare atentie (prima data am strapuns pamblica), am inceput sa curat plasticul acoperitor. In felul acesta am pregatic doua capete de pamblica pt a prelungi/realiza o pamblica mai lunga. Editat Octombrie 30, 2017 de sesebe Link spre comentariu
dan cod Postat Octombrie 31, 2017 Partajează Postat Octombrie 31, 2017 Eu răzuiesc cu bisturiu chirurgical din cel cu lame interschimbabile.Cand e lama noua merge.Trebuie doar răbdare și atenție. Link spre comentariu
dorofteius Postat Octombrie 31, 2017 Partajează Postat Octombrie 31, 2017 Am făcut eu la Peugeot 307 exact cum spun colegii. Ras cu lama lipit cu letcon flduor și flux. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum