Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Lipire cablu panglica

Nikk

Postări Recomandate

• Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Nikk

3

• Taraxacus

2

• manolo

1

• sesebe

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Un coleg de-al meu a reusit cu pistolul de lipit, a venit cu fitul incins, cu fludor pe el si l-a lasat sa se raceazca pe zona argintata. Era mai grosut plasticul acolo. eventual tinuta panglica pe ceva rece si drept, lipita cu scotch. El a lipit pe un bord de cielo.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Panglica nu are portiune argintata . E ca cea din poza atasata , doar ca nu are conductoare iesite din izolatie .

In principiu ar trebui desizolate capetele conductoarelor ( platbanda subtire de cupru) , cositorite si apoi lipite in conector ...

post-182456-0-32571900-1486537795_thumb.jpg

Link spre comentariu

Eu asa as face, tai cu o foarfeca cablul cam 1-2mm de cum este acum ,apoi cu virful unui letcon (mai subtirel si rotund} as trage o "dunga" pina la lite pe ambele fete si cu unghiutele as extrage plasticul ,litele bagate intr-un flux cositorite.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

incearca sa individualizezi firele , adica, taie printre ele cu o lama si desizoleează fiecare fir în parte ăncăzind cu vârfull unui letconaș de ăla de-i spune stație de lipit dai mai intâi pee o parte și imediat apoi pe cealaltă. Mai poți lua o pensetă, o încălzești la roșu în foc și îndoi vârfurile la 90 de grade apoi când s-au răcit , cu o pilă fină faci o degajare in semicerc sau semidreptunghi (cât 1/2 din sectiunea cablului) în fiecare. După ce ai individualizat firele, încălzești din nou penseta la vârf, nu așa de mult ca prima dată, și cu ea fierbinte desizolezi fiecare fir în parte.

Link spre comentariu
  • 8 luni mai târziu...

Eu personal am folosit una de asta cu un tool de genul acesta

Pamblica o sprijineam pe buricul degetului pt a simti mai bine presiunea aplicata si, cu mare atentie (prima data am strapuns pamblica), am inceput sa curat plasticul acoperitor.

In felul acesta am pregatic doua capete de pamblica pt a prelungi/realiza o pamblica mai lunga.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări