JQ Postat Mai 7, 2007 Partajează Postat Mai 7, 2007 Salutare, am nevoie de documentatia acestui circuit integrat ß L 107 .Schemele mele sunt cu lm107 insa nu e de gasit la nici un magazin si l-am luat pe asta cu gandul ca e varianta romaneasca a lui, dar nu merge , nu cred ca se potriveste pin la pin cu lm107 j care are tot 14 pini.Imi puteti spune macar unde gasesc si eu cataloagele antice ale pieselor romanesti , ca pe net nu le-am gasit nicaieri, macar ca nu se mai fabrica.mercieventual imi pueti recomanda o serie a unui amplificator operational care se gaseste peste tot? Link spre comentariu
Blind Postat Mai 7, 2007 Partajează Postat Mai 7, 2007 tl071...074 sau tl081...tl084A741 Link spre comentariu
MARIANTY Postat Mai 8, 2007 Partajează Postat Mai 8, 2007 beta L 107 este pt comanda in cascada a led-urilor (ex: vu-metru) si a fost fabricat de iprs.a fost prezentat in " circuite integrate liniare" nr 4 prin anii '90 Link spre comentariu
Vizitator mister_rf Postat Mai 8, 2007 Partajează Postat Mai 8, 2007 detalii despre aceste integrate BL107 Link spre comentariu
JQ Postat Mai 8, 2007 Autor Partajează Postat Mai 8, 2007 se pare ca din pacate l107 nu ma ajuta , multumesc oricum pentru ajutor.Am luat un TL072 si am facut cateva circuite ca aici http://webpages.ursinus.edu/lriley/ref/ ... node5.html. Am facut inverting, non inverting si differential amplifiers, insa nu merge bine decat al doilea, iar al treilea doar in anumite limite.Alimentarea circuitului am facut-o la 12 v de la o sursa de calculator, momentan nu am alta sursa la dispozitie.Normal in datasheet scrie ca trebuie alimentat la +/-15V.Adica nu merge la o sursa obisnuita de 15V?(gnd de la Vin,Vout, l-am conectat la minusul sursei) Link spre comentariu
cirip Postat Mai 8, 2007 Partajează Postat Mai 8, 2007 Normal in datasheet scrie ca trebuie alimentat la +/-15V.Adica nu merge la o sursa obisnuita de 15V?(gnd de la Vin,Vout, l-am conectat la minusul sursei) Foaia de catalog nu specifica o tensiune minima de functionare (cu atata mai putin ca "trebuie" la +/-15V), ceea ce inseamna ca nu este un parametru garantat, dar daca tragi un ochi pe grafice, caracterizarea circuitului incepe de undeva de pe la +/-4V. Asta inseamna ca poti alimenta circuitul cu minim 8V sursa simpla, nu diferentiala, deci cei 12V ar trebui sa fie de ajuns.In general operationalele nu necesita neaparat sursa diferentiala. Depinde de circuitul in care le conectezi. Eu nu pot accesa lincul pe care l-ai postat. Posteaza schema montajului realizat si poate te pot ajuta.Cirip Link spre comentariu
JQ Postat Mai 8, 2007 Autor Partajează Postat Mai 8, 2007 asta e schema, si am conectat masa la - ao-ului. http://webpages.ursinus.edu/lriley/ref/ ... node5.html [/url] Link spre comentariu
cirip Postat Mai 8, 2007 Partajează Postat Mai 8, 2007 OK, asta e schema. Si cum ai alimentat? Ca daca ai pus -Vcc la In+ si ambele la masa (minusul sursei de 12V) e normal sa nu mearga.CiripEDIT: Vad ca ai mai modificat... Fa asa. Pune 2 rezistente de fo 10K in serie si leaga-le intre +12V si masa. In pct comun al rez legi intrarea In+. Mai pui un condensator de cativa uF in serie cu R1 si vezi daca merge. Inainte de a baga semnal, masoara tensiunile. Trebuie sa ai jumatate din tens de alimentare, static, pe In+, In- si pe iesire. Daca nu ai asa, nu baga semnal ca nu merge. Redeseneaza schema daca vrei sa discutam mai in clar. O poza face cat o mie de vorbe.Bafta! Link spre comentariu
JQ Postat Mai 8, 2007 Autor Partajează Postat Mai 8, 2007 ba cam asa am facut , de exemplu la inverting amplifier am pus masa Vin la -Vcc , adica la minusul surseri.Cum ar fi trebuit alimentat? ideea e ca tensiunea de intrare e obtinuta porintr-un divizor de tensiune tot din tensiunea de 12 V si de aceea am considerat ca masa sa fie comuna pe tot circuitul si la intrare si la iesire si la -Vcc. Link spre comentariu
JQ Postat Mai 8, 2007 Autor Partajează Postat Mai 8, 2007 asta ar fi circuitul, am incercat sa notez unde ajung + , -, si intrarile , e acolo si un comutator ca sa treaca de pe inverting pe non inverting. Link spre comentariu
cirip Postat Mai 8, 2007 Partajează Postat Mai 8, 2007 Schema electrica, nu cablajul. Din ce ai postat nu inteleg cum ai legat integratul. Link spre comentariu
JQ Postat Mai 8, 2007 Autor Partajează Postat Mai 8, 2007 asta este schema electrica Link spre comentariu
cirip Postat Mai 9, 2007 Partajează Postat Mai 9, 2007 Nu prea ne-am inteles. Am si scris mai sus: "In pct comun al rez legi intrarea In+." Fa ca in poza de mai jos. Link spre comentariu
JQ Postat Mai 10, 2007 Autor Partajează Postat Mai 10, 2007 Pana la urma am realizat o schema cat se poate de simpla pentru sursa diferentiala cu 2 condensatoare si AO-ul merge foarte bine.Merci de ajutor:). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum