Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Realizarea cablajelor prin metoda foto

Blacksmith

Postări Recomandate

Scuze ca va intrerupt. Vreau sa va intreb altceva. Am o imprimanta laser Canon LBP 2900 cred ca de vreo 15 ani. Si i s-a cam terminat tonerul (nu l-am schimbat niciodata) si din cand in cand mai face dungi negre pe foaie. As vrea sa-i schimb cartusul. Am gasit cartus cu toner aici: http://www.toner-shop.ro/imprimanta-Canon_LBP_2900.htm si sint 2 modele : unul Compatibil mai ieftin si cel Original foarte scump. Cat de prost sa fie ala compatibil ? Mi-o trage cu dungi sau alte chestii ? Sa iau compatibil, original sau sa iau alta imprimanta ? :41

Link spre comentariu

Nu incerci o curatare mai amanuntita la cel vechi? O oensula si putin suflaci pe ici, pe colo, poate nu va fi cazul de unul nou. Eu am pus compatibil la a mea, sunt multumit. E o ieftinitura si imprimanta si tonnerul.

Link spre comentariu

Ok...

Dar sa nu mai ma grabesc nu pot, ca mai am mai putin de 2 luni si plec inapoi la tara si s-a zis cu electronica mea pe anul asta. :nerv

Despre ce vrei sa vorbim, de imprimanta ?

Editat de Dudikoff
Link spre comentariu

Nu vreau second. Second e si a mea. Nu vreau nici refil nici curatata nici nimic. Vreau doar noua. Daca ma apuc sa fac o treaba o fac calumea nu sa dau vina pe imprimata pe urma.

Link spre comentariu

Vreau sa dau in seara asta o comanda la TME... E bun asta pentru developare: http://www.tme.eu/ro/details/uni-dev-22g/materiale-pentru-producerea-pcb/ag-termopasty/uniwersalny-wywolywacz/ ? Adica sa nu iau altceva... ca nu ma pricep.

Si daca asta e ce trebuie imi puteti spune cum se prepara ? ca par a fi niste cristale... Trebuie sa le dizolv in apa ? Ce cantitate ? Se poate folosi de mai multe ori ?

Link spre comentariu

Developarea se poate face cu soda caustica de care cred ca ai acasa.Banuiesc ca vei lucra cu fotorezist pozitiv deoarece in cazul fotorezistului negativ developarea se face cu carbonat de sodiu.

Link spre comentariu

Vreau sa dau in seara asta o comanda la TME... E bun asta pentru developare: http://www.tme.eu/ro/details/uni-dev-22g/materiale-pentru-producerea-pcb/ag-termopasty/uniwersalny-wywolywacz/ ? Adica sa nu iau altceva... ca nu ma pricep.Si daca asta e ce trebuie imi puteti spune cum se prepara ? ca par a fi niste cristale... Trebuie sa le dizolv in apa ? Ce cantitate ? Se poate folosi de mai multe ori ?

Pe punga scrie la 22g se pun 0.3-0.5l apa. 22g e toata punguta.Este developator pozitiv.La pretul ala, ia mai multe. Nu se stie cand se interzic.Dintr-o solutie o sa developezi 1-2 luni. Depinde si de cate placi faci.
Link spre comentariu

Da, este bun, nu-mi mai amintesc exact cata apa am folosit la dizolvare pentru un plic, cred ca scrie pe plic, posibil sa fie in polona dar intelegi cantitatea. O poti folosi de mai multe ori, cand incepe sa nu mai developeze iti dai seama...

La inceput sa urmaresti timpul de developare si sa fii atent, agiti putin tavita de developare si ai sa vezi cum incep sa apara traseele, continui pana dispare ceea ce trebuie. In functie de fotorezist s-ar putea sa ramana pe placa o "ceata", care sa te insele, sa crezi ca nu s-a terminat developarea. Poti scoate placa si o speli sub jet de apa, daca nu dispare acea ceata mai lasi la developat.

Link spre comentariu

Eu nu frec cu nik. Doar agit putin solutia. Dupa cateva cablaje facute capeti experienta. De ex. mi s-a intamplat sa sub-expun, nu se dizolva fotorezistul, am scos placa i-am pus masca iar si am mai expus cateva minute si apoi .. iar la developat. Mai nasol e cand supraexpui, iar daca developerul e concentrat...pa!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări