Blacksmith Postat Martie 30, 2017 Autor Partajează Postat Martie 30, 2017 Expunere : 3:00 Developare : 1:00 Corodare : 26:00 1 foaie platic Rezultat : excelent (cu exceptia a 2 gauri fine) Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 30, 2017 Partajează Postat Martie 30, 2017 Intr-o tavita cu solutie calda (50°C) si cu barbotare, folosind solutie proaspata corodarea trebuie sa fie gata in max 5 minute. Link spre comentariu
Mircea Postat Martie 30, 2017 Partajează Postat Martie 30, 2017 26 minute? Obosita rau clorura. 1 minut de developare? Ai frecat sau lasat pana se inlatura singur fotorezistul? Gauri/puncte: inspecteaza folia dupa imprimare si corecteaza cu marker negru/albastru. Bravo pentru reusita! Link spre comentariu
Blacksmith Postat Martie 30, 2017 Autor Partajează Postat Martie 30, 2017 Ba e chiar noua clorura. N-am frecat. Link spre comentariu
Mircea Postat Martie 30, 2017 Partajează Postat Martie 30, 2017 Te cred. O fi fost frig. Eu pun tava cu clorura intr-o tava/cutie cu apa fierbinte de la robinet. Se corodeaza mult mai repede. Nu agit clorura, dar inspectez placuta din timp in timp. Link spre comentariu
Vizitator victor2k Postat Iulie 3, 2017 Partajează Postat Iulie 3, 2017 (editat) Salut, Ma poate ajuta cineva cu proiectarea/realizarea unor cablaje dupa schemele de producator?Nu am echipamentul necesar,deocamdata folosesc cablaje test pentru montajele de tip beta... Multumesc Editat Iulie 3, 2017 de victor2k Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Iulie 3, 2017 Partajează Postat Iulie 3, 2017 victor2k curata-ti mesageria. Daca gasesti pe cineva sa-ti proiecteze ti le fac eu fizic. Link spre comentariu
Gilbert Sparios Postat Iunie 4, 2020 Partajează Postat Iunie 4, 2020 (editat) daca pana acum faceam filmele relativ usor cu ajutorul filmelor retroproiector, dublu strat intotdeauna, azi am comandat aceasi cod produas si se pare ca le-au nenorocit. nu le mai poti alinia deloc. coala e mult prea lucioasa, mult prea subtire, cand iasa e toată deformata. nu știu ce voi găsi altceva sau ce altceva sa incerc. si-am dat si 120 fără transport pe 100 de bucăți (pachet). am încercat in fel si chip sa le aliniez. cea mai nasoala treaba este ca nu au deloc textura deci aluneca la greu.. pe lângă faptul ca iasa pleostite de tot .. daca mai aveți din cele vechi.. e ok. dar când se termina, sa ma anunțați ce altceva vom folosi.. am folosit întotdeauna folii de la XEROX model 003R98198 Editat Iunie 4, 2020 de Gilbert Sparios Link spre comentariu
ratza Postat Iunie 4, 2020 Partajează Postat Iunie 4, 2020 La cît costă cablajele industriale nu prea mai merită să le faci acasă. Link spre comentariu
Stefan Postat Iunie 4, 2020 Partajează Postat Iunie 4, 2020 La cablajele mici procedam așa: - mai întâi printez pe o coală A4 din hârtie - din folia transparentă decupez cat am nevoie pentru a acoperi ce am printat pe hârtia A4 (plus câțiva mm) - suprapuneam folia decupata peste foaia A4 și le lipean cu scotch normal (nu s-a topit la trecerea prin rolele cuptorului (banda kapton nu prea lipește și ini era frică să nu rămână in imprimata iar cu bandă de hârtie nu am încercat). Dacă îți e frică că îți rămână scotch-ul in cuptor mai bine nu încerci sau lipești altfel folia. Link spre comentariu
Gilbert Sparios Postat Iunie 4, 2020 Partajează Postat Iunie 4, 2020 Acum 13 ore, ratza a spus: La cît costă cablajele industriale nu prea mai merită să le faci acasă. de obicei eu ceea ce fac fac 1-2 bucati si-mi trebuie ieri.. nu pot niciodata astepta 30 de zile pana vin alea din china. daca e un proiect comercial atunci da. merita asteptat. in rest ? nu... Link spre comentariu
Mircea Postat Iunie 4, 2020 Partajează Postat Iunie 4, 2020 Sincer nu am inteles de ce nu iese aliniat, sa fie de la grosimea mai mica sau de la luciu. Dar este si vina mea caci nu procesez toata informatia deodata. In general, foile retro sunt mai lucioase pe una din fete. Si mai rugoase pe cealalta. Diferenta este f mica insa, greu perceptibila. Daca noile foi sunt mai subtiri, poate i se spune imprimantei ca foaia are alta grosime. Daca imprimanta are functia de a ajusta tamburul. Metoda mai din topor: cu smirghel fin (1200 sau mai fin) se trateaza una dintre fete. Nu-ti face probleme, UV-ul nu se va impiedica de un pic de matuire. Maresti timpul de expunere. Am auzit de expunere cu calc imprimat, deci mat. Link spre comentariu
Gilbert Sparios Postat Iunie 4, 2020 Partajează Postat Iunie 4, 2020 (editat) ce vorbesti sa dau cu smirghelul. eu lucrez cu manusi cu ele. daca le atingi, se albesc in zonele alea, si chiar iasa pe pcb amprenta. Eu am patit asta. Si da e imposibil de aliniat din doua motive. O fata e mai fina, dar eu tot timpul am printat pe partea care are banda de hartie. Dar iti spun, acum nu mai e nici o diferenta. Atat de lucioase sunt, ca poti sa le presez cat de tare cu degetele acolo tot se misca. Prea lucioase. Si apoi, cand iasa din imprimanta....se vede clar ca foaia sufera de la caldura, iasa deformata. Imprimanta mea este P1102W nu are foarte multe setari. Cu atat mai putin grosime, temperatura cuptor... Pot doar selecta tip de foaie Transparent. Dar nu am vazut vreodata o diferenta... In orice caz, mie-mi ieseau perfect filmele. Decupam doua la fel, le suprapuneam si in zona lasata special pentru asa ceva, puneam din loc in loc cate o micro-picatura de super-glue, apoi lasam usor una peste alta...era perfect. acum...e dezastru. poate au schimbat-o doar cei de la XEROX. i-au facut ceva, nu stiu ce...dar i-au facut. au ....stricat-o :( Ce ma doare cel mai tare...este ca nu voi mai putea face trasee subtiri in situatia asta. De suparare, am incercat sa le dau cu izopropilic intre foi sa stea. Si stau, le pot alinia..dar nu se usuca sa pot pune glue. Din pacate, problema cu deformarea, nu e rezolvata. Editat Iunie 4, 2020 de Gilbert Sparios Link spre comentariu
Mircea Postat Iunie 4, 2020 Partajează Postat Iunie 4, 2020 (editat) Desigur nu stiu ce foi ai tu acolo. Eu le ating cum vreau si nu se albeste nimic. Grosimea este de 0,11mm. Singura mea grija e sa nu intre fire de praf sau scame. In rest, le refolosesc de cate ori vreau, odata imprimate. Cred ca tot XEROX sunt, dar nu mai am cutia lor originala. Ale mele nu au dunga alba, sunt pur si simplu transparente in totalitate. Nu inteleg ceva la tine. 1. Tu nu imprimi cate o foaie odata? 2. Avand 2 foi imprimate, le aliniezi (suprapui) cum vrei tu dupa. Eu le atasez impreuna ca un buzunar, lipite pe 3 laturi cu scotch. Bag cablajul sensibil in "buzunar" si-l pun intre 2 geamuri de 2mm. Il expun simultan pe ambele parti. Lipite impreuna ca un buzunar: Partea lucioasa: Partea mata (imprimata): Editat Iunie 4, 2020 de Thunderer Link spre comentariu
Gilbert Sparios Postat Iunie 4, 2020 Partajează Postat Iunie 4, 2020 (editat) am o plasa de filme făcute de mine, impecabile. folosesc 2 TOP suprapuse si lipite 2 BOTTOM suprapuse si lipite, apoi le aliniez si lipesc cu o bamda scoci sus. cablaj între, doua sticle de 2mm presat si la UV. O sa înțelegi exact ce spun, imediat când cumperi altele noi. după 500 de foi lucrate experienta am. Doar ca.. folia iasa strâmbă din imprimanta încrețita cumva. nu mai bate nimic. daca așezi sus nu bate jos. când obosești ai zici. asa o las. tocmai s-a mișcat. acum, am observat ca s-a albit de parcă a luat umiditate. in fine. nici nu știu, as încerca alta firma. băieți, ce folii folosiți voi? ce firma? imprimanta mea e cu toner. Editat Iunie 4, 2020 de Gilbert Sparios Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum