Vizitator Postat Martie 3, 2017 Partajează Postat Martie 3, 2017 (editat) dupa ce te saturi, si-ti vine sa-ti bagi pixu. renunta si foloseste folie de retroproiector,pui imprimanta pe transparent mode. daca ai doar bottom, faci doua clone le suprapui, lipesti cu superglue, finut. daca ai si top, repeti ca si pentru botom. apoi lipesti bucatile rezultate, cu o banda scoth, ca sa devina ca o carte. pui pcb in mijloc, si ... apoi o sa zambesti. Editat Martie 3, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
Blacksmith Postat Martie 3, 2017 Autor Partajează Postat Martie 3, 2017 (editat) Dudi Incearca sa maresti contrastu si sa-i scoti modul economic,care in mod sigur este acctiv. Crede-ma ca e la maxim contrastul. Am facut toate setarile pentru o calitate cat mai buna. Nu folosesc imprimanta pentru cablaje de ieri. Am mai folosit si la metoda "fierul de calcat" de peste 10 ani, si acolo era aceeasi problema, sa fie toner cat mai mult. Am printat acum cablajul pe 2 foi de calc si a fost imposibil sa le aliniez cum trebuie. O sa incerc maine pe geam, in lumina. Editat Martie 3, 2017 de Dudikoff Link spre comentariu
Ionut Remus Postat Martie 3, 2017 Partajează Postat Martie 3, 2017 Din cauza tonnerului este. Mai exact el fiind praf, pai tot casi prafse depunde pe cola tiparita. Una din metode, pentru remediere, este cea propusa, adica suprapunerea, o alta ar mai fi sa se facaun test pe folie transparenta, dar ce ai mai putea saincerci ar fi sa setezi imprimanta pentru hartie mai groasa. De ce?! Deoarece setarea asta trece hartiao idee mai incet prin cuptor fapt care duce la topirea tonerului mai bine si posibil sa acopere mai bine zonele dintre firele de praf. Link spre comentariu
Mircea Postat Martie 3, 2017 Partajează Postat Martie 3, 2017 Dudi, 3 min si o singura foaie. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Martie 5, 2017 Autor Partajează Postat Martie 5, 2017 (editat) Am facut iar un cablaj. De data asta cu 2 foi de calc suprapuse, 3:20 expunere, 40s developare. Abia am putut sa aliniez cele doua foi cat de cat, dar nu a fost posibil sa la potrivesc perfect, pur si simplu cele 2 desene nu se potriveau ca asa au iesit diferite din imprimanta. Pe urma cand sa asez filmul pe cablaj nu se vedeau marginile cablajului ca sa pot sa centrez filmul cum trebuie. M-am chinuit ca dracu pana am reusit. Apoi expunerea si developarea au mers bine. Am masurat cu aparatul de masura si aveam rezistenta zero in puncte diferite pe cablaj unde s-a developat, deci presupun ca se luase tot stratul fotoresist. Si acum vine durearea cea mare: am bagat placa la corodat si unde trebuia sa se corodeze a inceput sa se cam innegreasca. Poate ca si clorura mea era cam veche. A inceput sa se corodeze si unde se innegrise nu se mai coroda. Se facuse asa ca o plasa, ochiuri corodate cu ochiuri necorodate. A trebuit sa tin mai mult in clorura pana sa se corodeze complet. Asta nu mi s-a mai intamplat pana acum. Tot au iesit si cateva gauri fine in trasee, mai putine ca data trecuta. Am facut niste cercuri subtiri unde trebuie sa vina gaurile de prindere ale cablajului si au iesit ca dracu din cauza ca nu s-au suprapus bine filmele. Am avut noroc ca am avut numai trasee groase ca altfel era jale. Treaba e clara: metoda cu 2 foi de calc nu e buna ! Am impresia ca 2 foi de calc sint prea opace si nu se expune cum trebuie. Edit: E inevitabil ! Trebuie sa fac testul cu mai multi timpi de expunere.... Editat Martie 5, 2017 de Dudikoff Link spre comentariu
Mircea Postat Martie 5, 2017 Partajează Postat Martie 5, 2017 Dudi, 3 min si o singura foaie. Da' asta ai incercat-o? Link spre comentariu
Blacksmith Postat Martie 5, 2017 Autor Partajează Postat Martie 5, 2017 M-ai zapacit cu aia ! Nu, dar o s-o incerc.... Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 5, 2017 Partajează Postat Martie 5, 2017 Eu nici macar nu am incercat cu folie de calc. Am considerat de la inceput ca este prea opac si imprastie lumina prea tare ca sa merite sa pierd timpul si cu el cit timp se gasesc si folii de plastic transparent pt retroproiector........ Link spre comentariu
Blacksmith Postat Martie 5, 2017 Autor Partajează Postat Martie 5, 2017 (editat) Pai daca au sarit unii la inceput cand am deschis topicul cum ca foaia de calc e cea mai buna, ca nu se deformeaza din cauza caldurii din imprimanta, ca o trage mai bine, ca se lipeste tonerul mai bine si ca fiind difuza imprastie mai bine razele UV. Tu cand faci cu folie din aia de retroproiector faci cu una sau cu doua ? E cam naspa ca nu gasesc la noi in oras. Editat Martie 5, 2017 de Dudikoff Link spre comentariu
wally_gatter Postat Martie 5, 2017 Partajează Postat Martie 5, 2017 Pai daca au sarit unii la inceput cand am deschis topicul cum ca foaia de calc e cea mai buna, ca nu se deformeaza din cauza caldurii din imprimanta, ca o trage mai bine, ca se lipeste tonerul mai bine si ca fiind difuza imprastie mai bine razele UV. Tu cand faci cu folie din aia de retroproiector faci cu una sau cu doua ? E cam naspa ca nu gasesc la noi in oras. cele mai bune rezultate sunt cu folia retroproiector transparenta. eu am dat pe 50 de coli de astea vreo 150 de lei cu curier cu tot acu vreo 3 ani , nu mai stiu exact de la ce firma erau. plus ca printerul trebuie sa fie de foarte buna calitate. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 5, 2017 Partajează Postat Martie 5, 2017 (editat) E cam naspa ca nu gasesc la noi in oras. apoi pe marte... vino si tu pe pamant, si da comanda pe internet... eu zic sa iei de la XEROX, ca firma. am mai scris legat de asta(de folii) dar ai ignorat Editat Martie 5, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
Blacksmith Postat Martie 5, 2017 Autor Partajează Postat Martie 5, 2017 Nu chiar. A trebuit sa fac o alegere pentru ca au fost mai multe idei. Dar acum testand si eu practic o sa vad care sint bune si care nu. Link spre comentariu
wally_gatter Postat Martie 5, 2017 Partajează Postat Martie 5, 2017 acuma . cand ai foliile cele mai bune . ramane doar ca printerul sa fie bun. normal pentru scopul de fata se foloseste filmstar plotter , dar costa undeva la 8000 de euri un asemenea printer profesional exact ptr asa ceva. dar ala nu are voie sa dea gres. daca ajung peste doua saptamani jumate in tara am sa va printez o singura coala pe retroproiector tratata corespunzator (pe coala de calc voi printa!!!! ) si v-o trimit ca sa va lamuriti . as printa pe coala retroproiector dar cum printerul meu e cu pentru totu altceva... Link spre comentariu
cipri_mury Postat Martie 5, 2017 Partajează Postat Martie 5, 2017 De data asta cu 2 foi de calc suprapuse, 3:20 expunere, 40s developare. Abia am putut sa aliniez cele doua foi cat de cat, dar nu a fost posibil sa la potrivesc perfect, pur si simplu cele 2 desene nu se potriveau ca asa au iesit diferite din imprimanta. Ce imprimanta ai?Acuma recent spuneai ca intentionezi sa-ti achizitionezi una noua.Nu stiu ce model ti-ai ales dar eu ti-am recomandat HP LaserJet 1022.Aceast model tocmai l-am achizitionat eu si credema ca niciodata nu se intampla ca acelasi desen sa iasa diferit din imprimanta.Inca n-am incercat metoda foto dar am facut suprapunere de curiozitate si mi-a iesit perfect.Nu mai vorbesc ca lasa toner foarte bine.Sunt curios daca va merge metoda foto cu o singura folie.Oricum succes! Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 6, 2017 Partajează Postat Martie 6, 2017 Pai daca au sarit unii la inceput cand am deschis topicul cum ca foaia de calc e cea mai buna, ca nu se deformeaza din cauza caldurii din imprimanta, ca o trage mai bine, ca se lipeste tonerul mai bine si ca fiind difuza imprastie mai bine razele UV. Tu cand faci cu folie din aia de retroproiector faci cu una sau cu doua ? E cam naspa ca nu gasesc la noi in oras. Totdeauna cite doua si nu am avut probleme niciodata sa nu se suprapuna corect. Trebuie avut grija pt ca exista si folii pt imprimante jet (probabil cei ce ziceau ca se deformeaza au incercat cu de-astea) si alea sigur se deformeaza pt ca nu-s facute sa reziste la temperaturi asa de mari cum sint la laser. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum