cirip Postat Februarie 26, 2017 Partajează Postat Februarie 26, 2017 (editat) Salut, Iaca si cum arata placuta cu piesele montate. Sunt fire cam urate trase pe fata cu lipituri, ca deh, asa e la amatori. Dar merge. E un receptor FM cu comutator audio ptr selectie AM/FM, pe care il voi adauga receptorului cu lampi. Dupa ce finalizez, o sa actualizez si postul cu lamparul. Fata cu piese Fata cu lipituri ... si fire urate Editat Februarie 26, 2017 de cirip Link spre comentariu
Blacksmith Postat Martie 3, 2017 Autor Partajează Postat Martie 3, 2017 Astazi vreau sa fac un nou cablaj. Si as vrea sa incerc cu 2 foi de CALC suprapuse, pentru ca data trecuta mi-au iesit gauri in cablaj. Dar nustiu ce sa fac cu timpul de expunere. Pentru ca mi-au iesit gauri... l-as mai micsora... Dar pe urma ma gandesc ca acum foaia de calc fiind dubla e mai putin transparenta si deci timpul de expunere ar trebui marit. Cat sa expun acum ? Pana acum am incercat cu 3:40 (cand a iesit cu gauri) si o singura foaie de calc. Link spre comentariu
danpin Postat Martie 3, 2017 Partajează Postat Martie 3, 2017 Pana nu faci cateva incercari nu vei afla raspunsul.... Poti sa expui cu acelasi timp "3:40" ca pana acum, daca nu se developeaza mai pui placa la expus un timp. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 3, 2017 Partajează Postat Martie 3, 2017 si nu e dificil sa re-aliniezi filmul cu un desen abia vizibil pe pcb dual layer ? Link spre comentariu
Blacksmith Postat Martie 3, 2017 Autor Partajează Postat Martie 3, 2017 Exact asta voiam sa zic si eu. Dupa ce ai luat filmul de pe cablaj nu mai ai cum sa-l aliniezi din nou sa cada exact in acelasi loc, mai ales ca pe cablaj nici nu se vede prea bine fotoresistul. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 3, 2017 Partajează Postat Martie 3, 2017 (editat) cat esti in teste ai putea face niste ghidaje , gaurele...sau liniaturi in cruce...ceva....doar ptr testare. dar in munca normala e aproape imposibil cand avem pad-uri trasee... ca sa nu mai pun ca odata ce l-ai bagat in revelator, s-a dus dracu` ceea ce tu mai re-acoperi mie personal mi se pare o idee nu prea ok. eu la inceput am facut asa. am taiat un pcb dreptunghi de 30mm x 100mm faci un film cu linii pe toata lungimea pcb-ului de la 1mm la 0.6...0.3 si-l lipesti in asa fel incat sa poti bascula filmul fara sa se miste prea mult pe pcb. sa ai acces la folia albastra. lasi cablajul acoperit cu folia albastra, tai cu cuterul o sectiune de folie de 1cm si o indepartezi. expui sa zicem 1 minut scoti, mai tai 1cm din folie, expui 10 secunde scoti mai tai 1cm din folie, expui 10 secunde repeat until... apoi developezi, corodezi. o sa ai expuneri multiple de genul : 00:<total expunere>:00, 00:01:30, 00:01:20, 00:01:10....etc sau incepi cu cate 10 secunde/segment primul va fi maximul de expunere, ultimul doar 10 secunde. am avea de exemplu 180'/10 = 18cm lungime pcb. cam lung, dar poti improviza sa folosesti si din latime pe doua coloane... ideea conteaza. timpii si lungimea pcb-ului ...in functie de cum te-ai gandit sa faci observarea. Editat Martie 3, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
danpin Postat Martie 3, 2017 Partajează Postat Martie 3, 2017 (editat) Credeti ca as fi scris daca nu as fi "experimentat"? Se vad traseele si cu grija si atentie se poate suprapune destul de bine. De ce adica "s-a dus dracu` ceea ce tu mai re-acoperi" ? Tocmai ca se vad mai bine traseele. "Incercarea moarte n-are"....si pe urma mai vorbim... Editat Martie 3, 2017 de danpin Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 3, 2017 Partajează Postat Martie 3, 2017 Credeti ca as fi scris daca nu as fi "experimentat"? Se vad traseele si cu grija si atentie se poate suprapune destul de bine. De ce adica "s-a dus dracu` ceea ce tu mai re-acoperi" ? Tocmai ca se vad mai bine traseele. "Incercarea moarte n-are"....si pe urma mai vorbim... nu stiu si nu vreau sa te contrazic. eu nu as reusi. Link spre comentariu
danpin Postat Martie 3, 2017 Partajează Postat Martie 3, 2017 Incearca si vei reusi. La lumina unei veioze/lampa cu LED se vad traseele destul de bine. Link spre comentariu
Mircea Postat Martie 3, 2017 Partajează Postat Martie 3, 2017 Nu e mai simplu sa o expui cat trebuie de la inceput? Si eu sunt de acord cu AG: cum mai aliniezi dupa? Poate daca lucrezi cu trasee de 1mm sa nu conteze. Dar cand ai trasee de 0.2-0.25mm... cam imposibil sa realiniezi. Zic si eu. Dudi, iti tot spunem cum sa afli timpul de expunere, dar tu nu ai timp sa pierzi 10 minute pe test. Redu 3:40 la 3:00 si o sa mearga cu o singura folie de calc. Spor la treaba! Link spre comentariu
wally_gatter Postat Martie 3, 2017 Partajează Postat Martie 3, 2017 Astazi vreau sa fac un nou cablaj. Si as vrea sa incerc cu 2 foi de CALC suprapuse, pentru ca data trecuta mi-au iesit gauri in cablaj. Dar nustiu ce sa fac cu timpul de expunere. Pentru ca mi-au iesit gauri... l-as mai micsora... Dar pe urma ma gandesc ca acum foaia de calc fiind dubla e mai putin transparenta si deci timpul de expunere ar trebui marit. Cat sa expun acum ? Pana acum am incercat cu 3:40 (cand a iesit cu gauri) si o singura foaie de calc. Schimba cartusul la imprimanta . Tonerul nu e bun. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Martie 3, 2017 Autor Partajează Postat Martie 3, 2017 Tocmai am cumparat imprimanta noua ! Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 3, 2017 Partajează Postat Martie 3, 2017 asta nu inseamna nimic. incearca sa faci o curatare din soft la cartus. chiar daca e noua poate avea un toner slab calitativ. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Martie 3, 2017 Autor Partajează Postat Martie 3, 2017 Imprimantele nu sint facute pentru realizarea cablajelor. Daca trag un document la imprimanta arata impecabil. Negrul e negru si albul e alb, perfect, fara erori. Numai daca te uiti la foaie in lumina se vede ca tonerul depus e cam transparent, dar cand te uiti normal e negru negru. Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Martie 3, 2017 Partajează Postat Martie 3, 2017 Dudi Incearca sa maresti contrastu si sa-i scoti modul economic,care in mod sigur este acctiv. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum