kinderu56 Postat Februarie 20, 2017 Partajează Postat Februarie 20, 2017 poti sa mai cumperi nitrodiluant sa diluant D206 Link spre comentariu
Blacksmith Postat Februarie 20, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 20, 2017 Merge treaba... Mai facui 350 cm² de cablaj... Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 20, 2017 Partajează Postat Februarie 20, 2017 Sa-ti spun o smecherie de-a mea............. eu pun pe fiecare parte a cablajului (daca e dublu, daca nu numai pe botom) un mic text, cuvint, etc, ca sa nu pun din greseala filmul invers la expunere. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Februarie 20, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 20, 2017 Mda, buna idee. Dar e o problema. La unul din cablaje, cand ma uit in lumina se vad niste gauri fine in traseele mai groase. Nu e problema, se pot folosi, ca le ingros cu fludor, dar as vrea sa stiu ce am gresit, ca sa nu mai repet. Sa fi fost prea mult expunerea (3:40), prea mult developarea (1:10), sau ca a stat vreo 45 min. in clorura ca era cam uzata si nu coroda ? Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 20, 2017 Partajează Postat Februarie 20, 2017 Ca sa nu apara asa eu pun doua folii la expunere. Link spre comentariu
Mircea Postat Februarie 20, 2017 Partajează Postat Februarie 20, 2017 Puncte fine/gauri sunt de la supraexpunere. Redu cu 15-20 secunde la urmatoarea expunere.Frumoase, stralucitoare si ieftine cablajele de mai sus. Link spre comentariu
manolo Postat Februarie 21, 2017 Partajează Postat Februarie 21, 2017 Cit ar costa un pcb de 100x100mm ? adica finalizat ,fara stanare chimica. Link spre comentariu
maxente Postat Februarie 21, 2017 Partajează Postat Februarie 21, 2017 (editat) Si eu suprapun doua filme printate pe foi de calc pentu a fi cat mai opace Am observat ca imprimanta mea laser samsung la traseele subtiri sunt destul de opace dar cu cat traseul e mai lat si la planuri de masa mari,nu mai e tonerul perfect aplicat ca la traseele mici si din cauza asta pun doua desene suprapuse Editat Februarie 21, 2017 de maxente Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 21, 2017 Partajează Postat Februarie 21, 2017 Imaginea la imprimantele laser este obtinuta prin punce care se pot vedea sub o lupa puternica sau microscop si UV-ul trece. La cele jet se mai unesc punctele dar la laser nu prea. Controlind foarte atent timpul de expunere, intensitatea si grosimea stratului fotosensibil (eu folosesc pozitiv 20) se pot obtine rezultate bune si cu o singura folie dar eu prefer sa folosesc 2 folii si sa nu-mi mai bat capul cu grosimea neuniforma a stratului, timpului de expunere, timpului de developare, timpului de corodare, ETC. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Februarie 22, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 22, 2017 Gaurite si cositorite... gata de pus piese pe ele. S-a sters fotoresistul foarte usor cu acetona cumparata de la alimentara... Link spre comentariu
mars01 Postat Februarie 22, 2017 Partajează Postat Februarie 22, 2017 Felicitari, arata f bine. Daca ai dat gaurile manual, cu atat mai mult se vede ca lucrezi foarte atent. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Februarie 22, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 22, 2017 Da, manual am dat gaurile. Si e tare naspa... stau sa punctez... nu nimeresc chiar in mijloc... mai fuge burghiul... tre sa dau intai cu burghiuri mai mici... Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Februarie 22, 2017 Partajează Postat Februarie 22, 2017 Bravo Dudikoff. Ti-au iesit foarte faine. Link spre comentariu
mars01 Postat Februarie 22, 2017 Partajează Postat Februarie 22, 2017 (editat) Incearca sa listezi pattern-ul PCB pe layer-ele de cupru fuzionat cu gaurile a.i dupa corodare sa ai lipsa de cupru in pad in zona gaurii. Aceasta lipsa de cupru iti va ghida burghiul si astfel vei da gaurile mai usor. Daca folosesti Eagle, poti exporta fisierele Gerber de acolo, le importi in Sprint Layout, importi si fisierul Excellon (gaurile) si cand vei tipari ca PDF gerber-ul bottom layer, o sa fie tiparit cu lipsa de cupru acolo unde sunt gauri. Editat Februarie 22, 2017 de mars01 Link spre comentariu
Marele Savant Postat Februarie 22, 2017 Partajează Postat Februarie 22, 2017 Da, manual am dat gaurile. Si e tare naspa... stau sa punctez... nu nimeresc chiar in mijloc... mai fuge burghiul... tre sa dau intai cu burghiuri mai mici... De ce trebuie punctat, nu ai pe cablaj marcat centrul gaurii? Nu mai este necesara punctarea, se centreaza burghiul foarte bine! Si intr-adevar, desi e costul mai ridicat, doua folii suprapuse te scutesc de multe neplaceri! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum