Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Realizarea cablajelor prin metoda foto

Blacksmith

Postări Recomandate

Si tu acuma, atata poate "specimenul" ala care-mi zicea ca are si el o facultate. Nu esti singurul care are impresia ca ciprian se crede pe FB sau chat aici, vorbind discutii.

@Dudi, mai tremura domnule? Bine ati venit in randul milioanelor de utilizatori ai metodei foto.

Link spre comentariu

Dudi ti-a iesit bine cablajul, bravo, primul pas este facut.

Daca te gandesti pe viitor sa folosesti spray Positiv20 (de ex. poate pentru cablaje mai groase/subtiri decat cele standard cu folie albastra) iti recomand sa prinzi placa pe elicea unui cooler mai fortos in timp ce o dai cu spray (sau cumva sa o prinzi pe un motoras) pentru a obtine un strat cat mai uniform, altfel o sa ramana pe alocuri mai gros si la expunere vei avea probleme.

Link spre comentariu

Thunderer,

Mai tremura nitel... ca asta a fost doar un mic cablaj de test. Nustiu daca s-o comporta la fel de bine si la cele mai mari.

Dark_angel,

Nu cred ca am sa dau eu vreodata cu spray pe cablaje la cat de fricos sint cu privire la substanele astea toxice...

Link spre comentariu

Imi cer scuze ca ma bag in topicul acesta, dar mi se pare necalificat ce face acest user, user care se baga in seama in majoritatea topicurilor doar pentru a aduna nr de postari. Sunt pe forumul acesta din 2003 ( Izatech forum ) si nu am mai vazut asemenea "specimen". De ce nu s-a sesizat un admin cu privire la ce a scris mai sus? De ce acest individ mai este bagat in seama ... ?

Alex.

Si eu l-as putea solicita pe admin sa-ti acorde o sanctiune pentru ce ai scris mai sus.Deci vezi-ti de treaba ta ca esti pe forumul asta de atata timp si ai cate postari ai deci nu cred ca esti nici tu prea util pe aici.Dar tot n-am inteles ce am scris chiar asa?

Si tu acuma, atata poate "specimenul" ala care-mi zicea ca are si el o facultate. Nu esti singurul care are impresia ca ciprian se crede pe FB sau chat aici, vorbind discutii.

Cu tine sunt deja familiarizat dar tare as vrea sa nu ma mai bagi in seama cum nici eu nu te-am bagat pe tine vreodata.

ON TOPIC Dudi felicitari pentru realizarea acelui cablaj! :aplauze

Editat de cipri_mury
Link spre comentariu

Mai bine repeți operațiile de expunere si developare.Deci iar expui cablajul la lumina UV iar apoi il introduci in developant si asa curățarea stratului de fotorezist este mai sigura.

Editat de cipri_mury
Link spre comentariu

Sa mai fac si eu cateva cablaje sa-mi dau seama cum sta treaba si pe urma cred ca o sa incerc sa fac un mic tutorial in care sa descriu exact experienta mea cu toate detaliile pe care nu le-am avut eu cand am vrut sa ma apuc de metoda foto.

Link spre comentariu

Cu ce se sterge fotoresistul de pe cablaj dupa corodare ? Alcool izopropilic o merge ?

Incearca cu soda caustica >10% (>40grame NaOH la 1 litru de apa).

Si intr-adevar acetona este perfecta pentru aceasta, doar ca este mai greu de gasit. Ultima oara am vazut disponibile sticle la 0.5litri in Mr. Bricolage.

Editat de mars01
Link spre comentariu
Vizitator Rizea70

Acetona cum era pe vremuri nu se mai gaseste,se afla pe lista substantelor ce necesita ceva autorizari,etc. Au aparut,in schimb,diverse produse cu continut foarte de redus de acetona.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări