Marele Savant Postat Februarie 19, 2017 Partajează Postat Februarie 19, 2017 Eu cred ca doar aduna postari si nu are de gind sa faca nimic! Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 19, 2017 Partajează Postat Februarie 19, 2017 eu nu cred asta. ptr ca si mie mi se intampla uneori sa pun foarte multe intrebari, incat ....par ciudat. nu ca nu as fi. Link spre comentariu
manolo Postat Februarie 19, 2017 Partajează Postat Februarie 19, 2017 Ca sa intru si eu in atmosfera,metasilicatul de sodiu nu se pune si in vin? Link spre comentariu
mars01 Postat Februarie 19, 2017 Partajează Postat Februarie 19, 2017 (editat) Ca totul in viata, este necesar echilibrul. Fara apa, un om va muri in cateva zile. Prea multa apa si omul moare innecat. Daca aveti grija sa nu intreceti limita, un om (functie si de greutatea sa corporala) va face fata cu brio la expuneri limitate. Faceti excese constante si ati incurcat-o. De ex: un om care bea alcool ocazional dar se imbata mort (vorba vine) va fi in regula pe termen lung atata timp cat nu intra in coma alcoolica. Insa unul care bea constant paharelul de seara, nu suficient cat sa ii altereze constienta prea mult, mai devreme sau mai tarziu va face diabet si in functie si de rezistenta sa specifica poate sa sufere de afectiuni neurodegenerative (nu ma refer doar la neuronii din cortex dar si la cei motorii). Prin urmare, nu fiti nici prea precauti (a se citi: fricosi) dar cititi cu atentie MSDS-ul (material safety datasheet-ul) pentru fiecare substanta pe care o folositi si luati-va masurile de precautie elementare (manusi,ochelari, lucrati in spatiu deschis, aerisiti dupa ce ati terminat - daca este cazul, folositi sticle etichetate, folosti recipiente de sticla daca aveti posibilitatea). LE: Pentru metasilicat de sodiu, puteti sa va faceti un group buy de aici: http://www.tyro.ro/produs/metasilicat-de-sodiu/38 Va tine o viata Editat Februarie 19, 2017 de mars01 Link spre comentariu
Blacksmith Postat Februarie 19, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 19, 2017 Deci sa nu dau importanta la vapori de metasilicat cand stau deasupra tavii sa verific daca s-a developat si sa trag adanc in piept ? Link spre comentariu
maxente Postat Februarie 19, 2017 Partajează Postat Februarie 19, 2017 Eu cred ca doar aduna postari si nu are de gind sa faca nimic! Cine @Dudikoff ??? Sper sa te referi la altcineva ca sigur nu il cunosti Link spre comentariu
mars01 Postat Februarie 19, 2017 Partajează Postat Februarie 19, 2017 (editat) Deci sa nu dau importanta la vapori de metasilicat cand stau deasupra tavii sa verific daca s-a developat si sa trag adanc in piept ? Nu vreau sa citesc printre randuri dupa ironii, prefer sa cred ca este o intrebare onesta. Nu, sa nu tragi adanc, dar nici superficial, in piept vaporii degajati (probabil ca este vorba de oxigen, apa si ce alte substante se gasesc in stratul fotosensibil) in reactia dintre metasilicatul de sodiu si stratul fotosensibil. Din simplul motiv ca nu stii decat unul din reagenti. Dar daca vrei sa mirosi metasilicatul de sodiu ca atare, nu ai decat. Atata timp cat nu tragi pe nas praful in sine. Editat Februarie 19, 2017 de mars01 Link spre comentariu
Blacksmith Postat Februarie 19, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 19, 2017 Am reusit sa prepar solutia.... N-a explodat. Alta intrebare ! Dupa ce ai dezlipit foita protectoare de pe cablaj, cat trebuie manipulat cablajul la intuneric, pana dupa developare sau pana dupa corodare ? Link spre comentariu
Mircea Postat Februarie 19, 2017 Partajează Postat Februarie 19, 2017 Nu e nevoie de intuneric. Doar evita sursele de UV (ai neoane in casa?).Mie imi ia 1-2 minute ca sa aranjez placuta fara folii in sistem. La lumina camerei. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Februarie 19, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 19, 2017 (editat) Am becuri cu incandescenta peste tot si un bec cu LED-uri pe hol. As vrea totusi un raspuns pentru ce am intrebat. Editat Februarie 19, 2017 de Dudikoff Link spre comentariu
mars01 Postat Februarie 19, 2017 Partajează Postat Februarie 19, 2017 (editat) Dupa developare numai conteaza, iar inainte de aceasta evita lumina soarelui. Am o placa plina de led-uri rosii, pe care s-a pus praful Mi-am dat seama ca nu imi este necesara. Editat Februarie 19, 2017 de mars01 Link spre comentariu
Blacksmith Postat Februarie 19, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 19, 2017 Astazi e o zi istorica: am reusit sa fac cablajul ! Doaaamne... nu pot sa cred.... De vreo 2-3 ani imi doream treaba asta... si iata ca s-a intamplat. Mi-a iesit din prima. Am facut un mic cablaj de test fara sa fac incercari cu timpul de expunere. Am bagat din din prima expunere 3 minute si 40 secunde, apoi developare 1 minut... si am avut noroc. Nu imi vine sa cred cat de simplu poate sa fie ! Sa vedem daca voi reusi si cablajul cel mare... Link spre comentariu
GeoMar Postat Februarie 19, 2017 Partajează Postat Februarie 19, 2017 (editat) Astazi e o zi istorica: am reusit sa fac cablajul ! ... Nu imi vine sa cred cat de simplu poate sa fie ! ... Felicitari pentru reusita. Acum ca ai realizat primul tau cablaj foto, ce parere ai? Cum iti pare metoda foto? Esti multumit de calitatea cablajului de test? Succes in continuare. Editat Februarie 19, 2017 de GeoMar Link spre comentariu
Blacksmith Postat Februarie 19, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 19, 2017 Da, a iesit foarte bine. Mi se pare super simplu. Nici nu-mi vine sa cred cat de simplu e. Link spre comentariu
RealAlex Postat Februarie 19, 2017 Partajează Postat Februarie 19, 2017 Hai ca ma duc la PSG cu Barca!Pa si pu la revedere! Imi cer scuze ca ma bag in topicul acesta, dar mi se pare necalificat ce face acest user, user care se baga in seama in majoritatea topicurilor doar pentru a aduna nr de postari. Sunt pe forumul acesta din 2003 ( Izatech forum ) si nu am mai vazut asemenea "specimen". De ce nu s-a sesizat un admin cu privire la ce a scris mai sus? De ce acest individ mai este bagat in seama ... ? Alex. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum