Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Proiect amplificator Hi-Fi

Vizitator radu2326

Postări Recomandate

Vizitator radu2326

Va Salut. Va prezint designul meu de amplificator creat in Multisim. Designul e o incercare de a crea un amplificator cu harmonici bune, placute la ureche. Momentan schema amplificatorului are o alimentare la o tensiune mai mare. Schema nu am facuto practic inca, sunt de parere ca mai trebuie retusata, cand o sa fiu impacat cu designul o sa o realizez.

Posted Image

Schema.zip

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

...Designul e o incercare de a crea un amplificator cu harmonici bune...

Asta se numeste rongleza si suna urat ( ma refer la partea bolduita ). Fie folosesti expresia in Romana ( foarte ok de altfel ), "armonici", adica fara acel "h" de la inceput, fie mergi pe varianta in engleza, si atunci spui "harmonics", desi o propozitie in genul "un amplificator cu harmonics bune" suna chiar si mai nasol...Deci mergi cu incredere pe expresiile Romanesti, armonica/armonici.

PS: De-ai stii tu cat de greu de drumul hi-fi.... spre exemplu:

http://www.elforum.info/topic/114734-mosfet400-full-simetric-proiect-public/

Link spre comentariu

Noi suntem exact ca ăia care merg duminica în târg la Vitan în căutarea chilipirului suprem care de fapt nu există . Ceva in genul: ținută în garaj, extrem de puțin rulată, a doua în familie , full fără piele etc .Acest proiect este deosebit , mie îmi place , indiferent de părerea altora .Cat despre amplificatoare cu SR mare sau foarte mare , sunt multe de spus și nu este la îndemâna oricui să înțeleagă și să aplice reguli folosite de obicei in aparatura profesională , total diferite de sfaturile " binevoitoare" ale unor entuziaști amatori .

Link spre comentariu
Vizitator radu2326

Pentru inceput o sa arat niste date de simulare altceva nu am deocamdata. Am echilibrat etajul de intrare si am adus niste modificari in zona Q13 / Q14 si anume C10 si C9 stiu ca vor avea efect asupra sunetului dar daca vor avea efect placut sau nu, nu stiu.

Modificarile aduse schemei:

Posted Image

Simulare 1 watt iesire:

Posted Image

Simulare 300 watti iesire:

Posted Image

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări