sesebe Postat Martie 12, 2017 Partajează Postat Martie 12, 2017 (editat) Cunoaste cineva o sursa de muzica, altfel decit pe 16 biti PCM si cu frecventa de esantionare de 44,1KHz ? ............................................................................................................................................................................................................. Da. eu! DVD-Audio (uzual 24 biti/96Ksample/sec) cu o raspindire destul de buna si SACD (DSD 1 bit la 2.8224 MHz) cu o raspindire ceva mai mica, ca sa amintesc numai citeva. Editat Martie 12, 2017 de sesebe Link spre comentariu
gsabac Postat Martie 12, 2017 Partajează Postat Martie 12, 2017 (editat) Multumesc, nu stiam amanunte despre aceste formate de inregistrare a sunetelor. Pentru ca am aflat informez si pe alti useri interesati. DVD-Audio sunt intradevar de calitate net superioara CD-urilor musicale si pot fi reproduse numai cu ajutorul unor aparate DVD-Audio-Player, special destinate acestui scop, deci nu sunt pentru muzica pe DVD-ul din PC. Din tabel se vede ca dinamica si banda de frecvente a evoluat extraordinar fata de CD. Pretul de vinzare al unui DVD-Audio este intre 10 de Euro si 100 de Euro iar pretul unui DVD-Player modest, este intre 35 si 50 Euro. Ramine intrebarea, sursa de muzica digitala de pe PC poate folosi eficient un DAC de 24 sau 32 de biti ? Auditie placuta. @gsabac Editat Martie 12, 2017 de gsabac Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 12, 2017 Partajează Postat Martie 12, 2017 Din punctul meu de vedere DAC-urile pe 32 biti nu sint decit o mare pacaleala comerciala. Consultati comparativ, la acelasi producator, datasheet-uri de la DAC-uri pe 24 biti si pe 32 biti. O sa vedeti ca DAC-urile pe 32 biti au performante mai slabe (gama dinamica, raport semnal zgomot, distorsiuni) ca cele pe 24 biti. DVD-urile audio se pot asculta si pe DVD-ROM-ul de la PC dar si pe un DVD-player uzual dar calitatea lasa de dorit fara un DAC (extern) de calitate. Link spre comentariu
vlad_2770 Postat Martie 12, 2017 Partajează Postat Martie 12, 2017 Din punctul meu de vedere DAC-urile pe 32 biti nu sint decit o mare pacaleala comerciala. Consultati comparativ, la acelasi producator, datasheet-uri de la DAC-uri pe 24 biti si pe 32 biti. O sa vedeti ca DAC-urile pe 32 biti au performante mai slabe (gama dinamica, raport semnal zgomot, distorsiuni) ca cele pe 24 biti. DVD-urile audio se pot asculta si pe DVD-ROM-ul de la PC dar si pe un DVD-player uzual dar calitatea lasa de dorit fara un DAC (extern) de calitate. Pastreaza doar pentru tine punctul tau de vedere. With ESS patented 32-bit Hyperstream DAC architecture and Time Domain Jitter Eliminator, the SABRE32 Reference Stereo DAC delivers an unprecedented DNR of up to 135dB and THD+N of –120dB, http://www.esstech.com/files/1414/4095/2154/ES9018S_PB_v1.7_140916.pdf Si ceva mai recent: THE SABRE ES9038PRO The World’s Highest Performance 32-Bit DAC Featuring 140 dB DNR http://www.esstech.com/files/7414/5193/1716/ES9038PRO_Product_brief_121715.pdf Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 12, 2017 Partajează Postat Martie 12, 2017 Mda, unii inca sint pacaliti............. Sa stiti ca eu nu ma numar printre aia. Ps: nu va obositi sa incercati ca ma convingeti de opusul, stiu destul de bine ce spun iar fanii lui Sabre nu vor reusi sa ma convinga. Nu spun mai mult decit ca ala nu-i DAC pt mine. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum