Alexandru Savin Postat Februarie 7, 2017 Partajează Postat Februarie 7, 2017 Salutare tuturor, Asa cum scrie in titlu am reusit sa finalizez un DAC bazat pe niste kituri ce se invart prin comunitatea diyaudio. De auzit, mie-mi place cum se aude. O zi frumoasa!Alex. Link spre comentariu
Alexandru Savin Postat Februarie 14, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 14, 2017 Salutare, La indemnul unui moderator am atasat schemele kit-urilor pe care le-am folosit. Conversia in format I2S este asigurat de o placa WaveIO Pentru fiecare tensiune de alimentare a DAC-ului am folosit cele doua scheme atasate, in functie de tensiune de alimentare necesara, pozitiva sau negativa. Traf'ul este facut la Iasi, ca sa nu zic firma O zi buna Alex. Link spre comentariu
gsabac Postat Februarie 26, 2017 Partajează Postat Februarie 26, 2017 Realizarea pe scheme este interesanta si realizarea practica deosebit de bine realizata si in final cred ca a scazut buzunarul cu vreo 200 de euro. Banuiesc ca aveti surse de sunet de inalta calitate sau il folositi pentru jocuri. Se observa si mai multe etaje identice cu radiatoare, ce sunt, amplificatoare de iesire pe fiecare canal. Ati reusit si o decodare 5.1 si intirzierea sunetului fata de imagine. @gsabac Link spre comentariu
Alexandru Savin Postat Martie 10, 2017 Autor Partajează Postat Martie 10, 2017 Salutare, Da, folosesc cu PC-ul sa ascult muzica la casti. Ce vedeti cu radiatoare sunt sursele de tensiune Am exagerat ''putin''. O zi frumoasa, Alex. Link spre comentariu
lutza2 Postat Martie 10, 2017 Partajează Postat Martie 10, 2017 modulele alea patru sunt sursele cu irf-uri ? cat este ripplul ? Link spre comentariu
Alexandru Savin Postat Martie 11, 2017 Autor Partajează Postat Martie 11, 2017 Salut, Da sunt sursele de alimentare. Riplu nu l-am masurat, ca nu am osciloscop. O zi frumoasa, Alex. Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 11, 2017 Partajează Postat Martie 11, 2017 Nu poate fi masurat cu osciloscopul...........poate fi "vazut" doar cu un analizor spectral sau similar. Link spre comentariu
Alexandru Savin Postat Martie 11, 2017 Autor Partajează Postat Martie 11, 2017 Asta poate: Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 11, 2017 Partajează Postat Martie 11, 2017 Nu domnu' nu poate mai mult decit alte osciloscoape. La iesirea unui amarit de 7805 riplul de intrare este atenuat cu 80db tipic adica de 10 000 ori si este de maxim 40microvolti intre 10Hz si 100Khz. Stabilizatoarele folosite ar trebui teoretic sa se comporte mai bine decit un 7805 (nu totdeauna o fac) si deci ar trebui sa ai zgomot mai mic de 40microvolti, zgomot imvizibil pe orice osciloscop daca nu se utilizeaza amplificatoare speciale suplimentare pe intrare. Link spre comentariu
gsabac Postat Martie 12, 2017 Partajează Postat Martie 12, 2017 Salutare tuturor, Asa cum scrie in titlu am reusit sa finalizez un DAC bazat pe niste kituri ce se invart prin comunitatea diyaudio. De auzit, mie-mi place cum se aude. O zi frumoasa!Alex. Ce treaba au stabilizatoarele, riplul si un osciloscop oarecare, cind topicul este despre DAC. Intrebarea de interes este, de ce nu se asculta direct muzica de pe PC si ce imbunatatiri ale sunetului s-au observant prin folosirea DAC-ului, aceasta deoarece TDA1541 are un DAC de 16 biti dar placa de sunet din calculator are tot DAC de 16 biti ? @gsabac Link spre comentariu
Alexandru Savin Postat Martie 12, 2017 Autor Partajează Postat Martie 12, 2017 Salutare, Placa de sunet este bazata pe un chip "Conexant'' din seria CX. Se aude decent dar nu exceleaza la nici un capitol. DAC-ul este pe 24biti. Imbunatatiri prin trecerea la TDA1541: am mai multa ''spatialitate'' a sunetului, joasele nu sunt ''plesnite'', inaltele nu zgarie pe neuron. Bineinteles, asta e parearea mea subiectiva. O zi buna,Alex. Link spre comentariu
gsabac Postat Martie 12, 2017 Partajează Postat Martie 12, 2017 Este minunata realizarea, pentru o imbunatatire substantiala a sunetului. Desigur ca si banda de frecvente, dar si zgomotele sunt mult mai mici decit pe PC. Totusi aceasta realizare se bazeaza tot pe un DAC de 16 biti, care sa fie deci secretul ? Philips Semiconductors Product specification Dual 16-bit DAC TDA1541 GENERAL DESCRIPTION The TDA1541 is a monolithic integrated dual 16-bit digital-to-analogue converter (DAC) designed for use in hi-fi digital audio equipment such as Compact Disc players, digital tape or cassette recorders. Features · Selectable two-channel input format: offset binary or two’s complement · Internal timing and control circuit · TTL compatible digital inputs · High maximum input bit-rate and fast settling time. @gsabac Link spre comentariu
Alexandru Savin Postat Martie 12, 2017 Autor Partajează Postat Martie 12, 2017 Salutare, Articolul asta m-a facut sa incerc un TDA1541. http://www.lampizato...er/TDA1541.html PS: acum cat e adevar si cat e legenda.... nu stiu ce sa zic Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 12, 2017 Partajează Postat Martie 12, 2017 Numarul de biti nu inseamna totul atita timp cit ai mai mult de 14biti. Implementarea partii analogice adiacente cipului DAC este MUUUULT mai importanta decit numarul exact de biti al DAC-ului si face diferenta intre o placa de sunet cu un cip pe 24-32 biti si un DAC pe "numai" 16 biti. Link spre comentariu
gsabac Postat Martie 12, 2017 Partajează Postat Martie 12, 2017 Cunoaste cineva o sursa de muzica, altfel decit pe 16 biti PCM si cu frecventa de esantionare de 44,1KHz ? Standardul inregistrarii pe compact disc este urmatorul: "Tehnologia CD-DA specifica preluarea in format digital si stocarea sunetului la urmatorii parametri: sunet stereo pe doua canale audio, esantionat la o rata de 44.1 KHz si cuantizat in semnal numeric pe 16 biti. Rezulta o rata de citire a datelor audio ce poate fi determinata cu relatia: Rata datelor audio CD-DA = 16 [biti/esantion] * 2[canale audio]* 44100 [esantioane/(s*canal)]=1411200 [biti/s] ≈ 172.3 [KB/s] Benzile magnetice analogice si discurile de gramofon clasice prezinta un raport semnal/zgomot de 50-60 dB. La discurile CD-DA, rata semnal/zgomot ajunge la 98 dB." Adica pentru o placa de sunet cu 24 de biti, dar sursa de sunet cu 16, nu se poate obtine o calitate mai buna a sunetului. Aceasta placa de sunet, cu 24 de biti, poate oferi un sunet cu o calitate mai buna doar in "jocuri". @gsabac Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum