Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

intrare audio amplificator

Vizitator alin_32

Postări Recomandate

Deci... nu e vorba de care scoate mai tare. Un amplificatory, mai exact pe intrarea lui, nu se baga W, se baga semnal audio de o anumita sensibilitate! Daca in specificatii scrie ceva , si la amplificatory si la sursa de semnal, in cazul tau Bluetooth, atunci trebuie vazut exact sa coiincida DAR daca sursa de semnal in principiu ar trebui sa scoata mai mult si in acest caz volumul sursei de semnal il lasi mai mic.

Un amplificatory are pe intrarea lui o sensibilitate maxima si o anumita impedanta de intrare, in general impedanta de intrare in ziua de azi nu mai este foarte critica deci ai putea sa o treci cu vederea, dar sensibilitatea care se masoara de obicei in mV sau V este critica. Ex: daca amplificatorul are sensibilitate de 800mV atunci sursa de semnal (inca o data spus, in cazul tau e Bluetooth) ar trebui sa aiba 800mV pe iesire sau mai mult. ATENTIE!!! daca amplificatorul gajaie si/sau nu se aude correct dai volumul mai incet din el, dar daca nu dispare atunci clar ca trebuie dat volumul mai mic din sursa de semnal, si trebuie avuta grija sa nu se intample asta de prea multe ori si NICIDECUM pentru durate lungi, pentru asta este un risc sa iti arzi boxele, fie amplificatorul sau chiar ambele, depinde de ce chinezarii folosesti.

Boxa respecitiva, dupa parerea mea, este sa uiti de ea! de ce?! in primul rand ai nevoie de atenuator cum au spus colegii mai sus, in al 2-lea rand, semnaul este mono si nu stereo si in al 3-lea rand faptul ca acea boxa are deja un amplificatory chiar si daca folosesti atenuatorul recomandat, distorsiuni vei avea MULTE, ca amplificatorul incorporate le amplifica si pe alea, iar tu le mai amplifici si mai mult cu al 2-lea amplificatory.

Varianta cea care este un fel de stick usb este mult mai ok deoarece ai semnal stereo deja si nu are amplificatory, iar daca nu e sufficient poti sa cauti sa achizitionezi un preamplificator care sa-l introduce intre sursa de semnal si amplificator, sau iti faci unul....scheme sunt fie pe gogu fie chiar aici pe forum, trebuie doar sa cauti si sa vrei sa faci ceva cat de cat calitativ.

Atentie ca de la Bluetooth vei avea ceva "bazaieli", datorita transmisiei radio/Bluetooth, trebuie sa stii ce faci, si cum il alimentezi.....de aceea colegul @sesebe a intrebat de alimentare

SAU http://www.elforum.info/topic/84357-lcd-uri-surse-dc-voltmetrevolt-ampermetretermometre/page-66?do=findComment&comment=1490946

Initiatorul topicului are cateva module, daca imi amintesc eu bine avea si ceva amplificatoare cu Bluetooth,incorporate si/sau module. Poti pune o intrebare, ca nu strica.

Sper ca am fost destul de explicit.... si spor la treaba

Editat de Ionut Remus
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sesebe

6

• mac01

3

• Mircea

1

• Cortex

1

Top autori în acest subiect

Vizitator alin_32

Deci... nu e vorba de care scoate mai tare. Un amplificatory, mai exact pe intrarea lui, nu se baga W, se baga semnal audio de o anumita sensibilitate! Daca in specificatii scrie ceva , si la amplificatory si la sursa de semnal, in cazul tau Bluetooth, atunci trebuie vazut exact sa coiincida DAR daca sursa de semnal in principiu ar trebui sa scoata mai mult si in acest caz volumul sursei de semnal il lasi mai mic.

Un amplificatory are pe intrarea lui o sensibilitate maxima si o anumita impedanta de intrare, in general impedanta de intrare in ziua de azi nu mai este foarte critica deci ai putea sa o treci cu vederea, dar sensibilitatea care se masoara de obicei in mV sau V este critica. Ex: daca amplificatorul are sensibilitate de 800mV atunci sursa de semnal (inca o data spus, in cazul tau e Bluetooth) ar trebui sa aiba 800mV pe iesire sau mai mult. ATENTIE!!! daca amplificatorul gajaie si/sau nu se aude correct dai volumul mai incet din el, dar daca nu dispare atunci clar ca trebuie dat volumul mai mic din sursa de semnal, si trebuie avuta grija sa nu se intample asta de prea multe ori si NICIDECUM pentru durate lungi, pentru asta este un risc sa iti arzi boxele, fie amplificatorul sau chiar ambele, depinde de ce chinezarii folosesti.

Boxa respecitiva, dupa parerea mea, este sa uiti de ea! de ce?! in primul rand ai nevoie de atenuator cum au spus colegii mai sus, in al 2-lea rand, semnaul este mono si nu stereo si in al 3-lea rand faptul ca acea boxa are deja un amplificatory chiar si daca folosesti atenuatorul recomandat, distorsiuni vei avea MULTE, ca amplificatorul incorporate le amplifica si pe alea, iar tu le mai amplifici si mai mult cu al 2-lea amplificatory.

Varianta cea care este un fel de stick usb este mult mai ok deoarece ai semnal stereo deja si nu are amplificatory, iar daca nu e sufficient poti sa cauti sa achizitionezi un preamplificator care sa-l introduce intre sursa de semnal si amplificator, sau iti faci unul....scheme sunt fie pe gogu fie chiar aici pe forum, trebuie doar sa cauti si sa vrei sa faci ceva cat de cat calitativ.

Atentie ca de la Bluetooth vei avea ceva "bazaieli", datorita transmisiei radio/Bluetooth, trebuie sa stii ce faci, si cum il alimentezi.....de aceea colegul @sesebe a intrebat de alimentare

SAU http://www.elforum.info/topic/84357-lcd-uri-surse-dc-voltmetrevolt-ampermetretermometre/page-66?do=findComment&comment=1490946

Initiatorul topicului are cateva module, daca imi amintesc eu bine avea si ceva amplificatoare cu Bluetooth,incorporate si/sau module. Poti pune o intrebare, ca nu strica.

Sper ca am fost destul de explicit.... si spor la treaba

Exact de asta aveam nevoie,sa-mi explice cineva care este treaba cu impedanta de intrare,mV,W, etc.Acum am inteles cum sta treaba.Cred ca voi ramane cu varianta aceasta de bluetooth forma stick,nu doresc sa mai bag bani si'n preamplificatoare deoarece am 2 modele pe care am dat 150 ron pe ele,si cat de bine ar fi ecranate cablurile si respectate toate conditiile acestora se aud rau,cu bazaieli si balarii.Pe acest bluetooth mod stick am dat 100 ron si spre uimirea mea se aude foarte clar,fara paraziti.

Multumesc inca o data pentru explicatii.

Link spre comentariu
Vizitator alin_32

Revin cu problema legat de intensitatea sunetului.

Am ajuns la testele audio si ma lasa rece cat de incet se auce acel bluetooth usb,insa sunetul este clar.Am pus celalalt kit de care spuneam din boxa bluetooth iar puterea a crescut de cel putin 4 ori insa cu bazaieli.Ce nu inteleg este faptul ca acele bazaieli nu se auzeau in difuzor iar aici se aud.De ce oare?

Nu pot atenua acele bazaieli?filtru ceva?nimic?

Link spre comentariu
Vizitator alin_32

Ba da!

Cumpara-ti un echipament Hi-Fi corect configurat si lasa in pace improvizatiile si atunci sigur o sa se auda bine.

De multe ori observ ca raspundeti doar de dragul de a face multe posturi.

Am pus doar o intrebare n-am cerut alternative din comert.

Iar 3 la mana vorbiti de amplificatoare de care se pare ca nu le cunoasteti,spuneati mai sus ca "n-ai cum sa scoti din 12V zeci de wati" ba sa stiti ca se poate deoarece aceste amplificatoare au ridicatoare de tensiune iar tensiunile din amplificatoarele mele dupa sursele lor interne sunt : 32v;28;36v.

Pana la urma am reusit sa reduc zgomotul de fond.Multumesc pentru ajutorul mult acordat.

La revedere.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări