Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Traducere dump

MISTER BIG

Postări Recomandate

Va salut, as vrea sa stiu si eu cum se citește in dulcele grai romanesc adică pe înțelesul tuturor conținutul unui dump citit cu Pony, in partea stânga avem 16 caractere , iar in dreapta cred ca e traducerea fiecărui rand care bineînțeles nu are nici un sens înafară câtorva cuvinte care se inteleg , am văzut ca unii colegi mai experimentați pot modifica anumite adrese din dump,așa ca luminați ma si pe mine cum se pot citi aceste adrese . Va mulțumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MISTER BIG

2

• gabiz_ro

1

• Sorin Schiriac

1

• modoran

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Orice secventa de biti se poate interpreta in mod diferit. 16 caractere inseamna interpretarea in sistem hexazecimal, sistem in care omul de rand nu e obisnuit sa calculeze, ci in decimal.

Link spre comentariu

Nu se traduce.O fereastra afiseaza continutul memoriei respective in hex adica o valoare intre 00-FF, cealalta afiseaza echivalentul in ASCIIn functie de ce ai nevoie trebuie sa stii in prealabil (sau experimentezi prin tatonari sau comparatii intre diferite dump-uri) ce adrese trebuie sa modifici si ce valori sa introduci.Daca te referi strict la traducere,din alta limba,poate fi mai greu sau mai complicat.E mult de explicat,e mult de verificat,descoperit cum e structura de acolo.Cel mai sigur,doar pentru text,inlocuiesti cuvantul respectiv cu traducerea lui,dar nu trebuie sa depasesti numarul de caractere.Ex:Menu si MeniuSunt 4 caractere in menu insa in meniu sunt 5in functie de cum e pe acolo inlocuirea menu cu meniu strica tot.In schimb daca vrei invers meniu sa fie menu e mult mai simplu inlocuiesti meniu cu menu(space) Nu stiu cum sa evidentiez asta.Ai 5 caractere cu 4 caractere si un spatiu aditional.Ce este intre cuvine lasi exact asa cum era initial.

Link spre comentariu

dump sau depozit hex,corect ar fi hexdump=hexazecimaldumpfiecare octet(8-biti)reprezentat de cele doua cifre hexazecimal organizate in randuri de 8 sau 16 octetiultimul rand este suma de controlar trebuii o zi sa scriu aici totul si tot nu ai intelege mare lucru asa ca ceea ce nu inteleg unii din astase ocupa softul interfetelor pe care suntem nevoiti sa le folosim pentru a rezolva unele problemerestul este treaba softistilor

Link spre comentariu

Va salut, nu ma refeream la o traducere in alta limba ci la interpretarea pe intelesul tuturor a acestor caractere din dump, credeam ca este vreun program care face acest lucru si e folosit de colegii care stiu sa modifice anumiti parametri din dump, nu ar strica daca acesti colegi ne ar explica si noua care suntem amatori sa mai invatam si noi cate ceva. Va multumesc si astept si alte raspunsuri de la colegii pt care dumpurile sunt o joaca de copii.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări