laStudiu Postat Iunie 23, 2007 Autor Partajează Postat Iunie 23, 2007 1. O observatie: am legat pinul 14 PWRCTL (Power Control (input): '0' Bus Powered; '1' Self Powered) la masa si cand ma conectez la PC apare mesajul : "One of the USB devices attached to this computer has malfunctioned, and Windows does not recognize it".2. O intrebare: am intrebat la Capodimonte despre cip si mi-au spus ca este FT8U232BL, iar pe el scrie FT232BL. FT8U232BL nu am gasit datashet decat FT8U232AM. Eu am facut schema dupa varianta FT232BL care are diferiti cativa pini fata de FT8U232AM. Am facut bine ? Link spre comentariu
Elef Postat Iunie 23, 2007 Partajează Postat Iunie 23, 2007 La Capodimonte e FT232BL.Te uiti ce scrie pe circuit si aia este.Si folosesti datsheet-ul de la FT232BLDaca l-ai pus "Bus Powered" ai facut alimentarea cum trebuie?Vezi ca nu poti trage mai mult de 500mA de pe USB si in faza de initializare mai mult de 100mA.Functioneaza colck-ul de 6MHz la circuit? Link spre comentariu
laStudiu Postat Iunie 26, 2007 Autor Partajează Postat Iunie 26, 2007 Functioneaza colck-ul de 6MHz la circuit?Cum verific daca functioneaza? ... (am verificat legaturile si fac contact bun). Link spre comentariu
laStudiu Postat Iunie 27, 2007 Autor Partajează Postat Iunie 27, 2007 Am de gand sa refac din nou schema. Insa am o intrebare: este conectata in schema o bobina (ferrite bead) la pinul de alimentare al USB, sa previna zgomotele. Ce valoare ar trebui sa aibe bobina ? Link spre comentariu
Abram Burel Postat Iunie 27, 2007 Partajează Postat Iunie 27, 2007 Scurt=0mH! Sau poate vrei sa faci un montaj compatibil cu normativele europene :)"Bobina" aia, impreuna cu condensatorii sunt un filtru de deparazitare si reducerea emisiilor electromagnetice. Nu e o bobina oarescare si e "galma" aia de o vezi pe cablurile de monitor sau mai stiu eu ce alte cabluri. Deci daca folosesti un cablu cu "galma" te-ai scos.Ca o recomandare generala, incearca sa cauti mai intai pe net diverse "cuvinte cheie" (de ex. ai sa fi uimit cate cunostinte iti vor aduce primele cateva linkuri oferite de Google pentru "ferrite bead"). Si am putea discuta aici "chestii adevarate" Link spre comentariu
laStudiu Postat Iunie 27, 2007 Autor Partajează Postat Iunie 27, 2007 Nu am pus bobina, dar MERGE. :smt001 Il si recunoaste automat... Link spre comentariu
laStudiu Postat Iulie 4, 2007 Autor Partajează Postat Iulie 4, 2007 Poate deaia nu mergea inainte ca am legat intrarea TEST la masa (ca asa zicea in datashet ca trebuie "for normal operation"). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum