laStudiu Postat Mai 8, 2007 Autor Partajează Postat Mai 8, 2007 Deocamdata am sa folosesc cablu USB pt comunicatie cu PC - PIC. Am facut schema si as dori putin ajutor pentru soft-ul necesar exemplu sau link-uri. Link spre comentariu
laStudiu Postat Iunie 16, 2007 Autor Partajează Postat Iunie 16, 2007 A facut careva USB - serial cu FTDI ? Am facut programatorul PICpgm pe USB folosind FTDI245BL, am instalat driverul de pe site-ul FTDI si la conectare la PC mi-a depistat new hardware si l-a instalat. BUN. Si acum problema: am gasit pe net schema USB-serial folosind FTDI232BL, am facut-o pe placa cu F871 si la conectare la PC nu face nimic ... atunci am gresit eu schema sau trebuie alt driver ? Link spre comentariu
bogdanm Postat Iunie 16, 2007 Partajează Postat Iunie 16, 2007 Sterge driver-u vechi din Device Manager sau incearca sa pui device-ul in alt port USB. Link spre comentariu
laStudiu Postat Iunie 16, 2007 Autor Partajează Postat Iunie 16, 2007 Sterge driver-u vechi din Device Manager sau incearca sa pui device-ul in alt port USB.Nu-l vad decat daca introduc programatorul, atunci apare la Ports(COM & LPT) un COM8 si mai apare la USB Controllers "USB Serial Converter" (la care i-am dat uninstal si dispare, dar daca scot si introduc din nou programatorul iar apare). Link spre comentariu
bogdanm Postat Iunie 16, 2007 Partajează Postat Iunie 16, 2007 Cel mai usor e sa incerci in alt port USB. Link spre comentariu
laStudiu Postat Iunie 16, 2007 Autor Partajează Postat Iunie 16, 2007 Cel mai usor e sa incerci in alt port USB.Am incercat in toate 3 si nu se intampla nimic... Pe cand daca introduc programatorul face un sunet "cling" cand il introduc si cand il scot (adica il recunoaste). Link spre comentariu
Elef Postat Iunie 16, 2007 Partajează Postat Iunie 16, 2007 Am folosit un FT232 ca sa imi fac programtorul de la kitrus si nu mi-a facut figuri decat la inceput cand uitasem sa ii conectez clock-ul de 6MHz.E bus powered totul si merge perfect. Link spre comentariu
pisoiu Postat Iunie 16, 2007 Partajează Postat Iunie 16, 2007 Interfetele seriale (232) si paralele (245) de la FTDI au doua categorii de drivere. In prima sunt driverele seriale care iti permit sa vezi conexiunea cu chip-ul ca pe un port serial. In a doua categorie intra "direct drivers", D2xx, care permit aplicatiei PC sa comunice cu interfata prin intermediul unei librarii DLL. Daca o anumita aplicatie e proiectata sa lucreze cu drivere D2xx si driverele instalate sunt cele de port serial, sigur nu va merge./pisoiu Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Iunie 16, 2007 Partajează Postat Iunie 16, 2007 Cea mai simpla schema e asta, eu o foloses la programatoare doar pe RX/TX si merge de rupe Link spre comentariu
laStudiu Postat Iunie 17, 2007 Autor Partajează Postat Iunie 17, 2007 Interfetele seriale (232) si paralele (245) de la FTDI au doua categorii de drivere. In prima sunt driverele seriale care iti permit sa vezi conexiunea cu chip-ul ca pe un port serial. In a doua categorie intra "direct drivers", D2xx, care permit aplicatiei PC sa comunice cu interfata prin intermediul unei librarii DLL. Daca o anumita aplicatie e proiectata sa lucreze cu drivere D2xx si driverele instalate sunt cele de port serial, sigur nu va merge. /pisoiu Dupa ce am facut schema am cautat driver pe site-ul FTDI si am observat ca-mi trebuie acelasi driver 2.00.00 pentru FT232BL (USB - serial) ca si pentru FT245BL (programatorul)care l-am instalat cand am facut programatorul. ? Link spre comentariu
laStudiu Postat Iunie 17, 2007 Autor Partajează Postat Iunie 17, 2007 Cea mai simpla schema e asta, eu o foloses la programatoare doar pe RX/TX si merge de rupeSchema asta este buna si pt FT232BL ? Daca da ce valoare au componentele discrete ? Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Iunie 17, 2007 Partajează Postat Iunie 17, 2007 merge doar pe RLvalorile sunt necritice 100nf, 4,7uF, bobina ciar poate sa lipseasca Link spre comentariu
pisoiu Postat Iunie 17, 2007 Partajează Postat Iunie 17, 2007 FT232BL/BQ si FT245BL/BQ sunt in esenta identice dpdv al engine-ului USB, si deci vor functiona ambele cu oricare din cele doua drivere. Diferenta intre cele doua drivere am explicat-o mai sus.Diferenta intre cele doua cipuri este la nivelul interfetei cu microcontroller-ul, 232-ul are interfata UART, iar 245 are interfata paralela./pisoiu Link spre comentariu
laStudiu Postat Iunie 17, 2007 Autor Partajează Postat Iunie 17, 2007 Daca i-mi fac rost de un cablu USB - serial de pe piata si il recunoaste PCul atunci am gresit ceva la schema ... Nu ? Link spre comentariu
laStudiu Postat Iunie 18, 2007 Autor Partajează Postat Iunie 18, 2007 Am incercat un USB-serial de la magazin si in momentul cand am introdus mufa USB s-a auzit un sunet "cling" si "found new hardware" ... deci am de gand sa refac schema cu un alt FT232BL. :smt001 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum