laStudiu Postat Mai 7, 2007 Partajează Postat Mai 7, 2007 Deocamdata am sa folosesc cablu USB pt comunicatie cu PC - PIC. Am facut schema si as dori putin ajutor pentru soft-ul necesar exemplu sau link-uri C, C++, C#. Link spre comentariu
laStudiu Postat Mai 7, 2007 Autor Partajează Postat Mai 7, 2007 Sau ce amperaj scoate USB-ul PC-ului. Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Mai 7, 2007 Partajează Postat Mai 7, 2007 In mod normal 100mA.Daca dispozitivul comunica cu calculatorul poate sa scoata pana la 500mA. Link spre comentariu
bogdan_ Postat Mai 7, 2007 Partajează Postat Mai 7, 2007 ca sa legi un bluetooth usb la un pic, trebuie ca de partea picului sa ai un host usb. Ce folosesti?Mai exista varianta sa gasesti un modul usb bluetooth la care sa te legi direct la cipul bluetooth, sarind peste controllerul care face legatura intre usb si bluetooth. Link spre comentariu
laStudiu Postat Mai 7, 2007 Autor Partajează Postat Mai 7, 2007 ca sa legi un bluetooth usb la un pic, trebuie ca de partea picului sa ai un host usb. Ce folosesti?Folosesc FT232BL ca sa fac trecerea USB --> MCU. La inceput vreau sa verific prin cablu daca merge, apoi vreau sa pun bluetoth-ul in mufa USB de pe placa. ... Daca a folosit careva FT232XX as vrea sa-l interb daca pinul RESET# pot sa-l leg direct la Vcc sau trebuie R (4k7)? Link spre comentariu
laStudiu Postat Mai 7, 2007 Autor Partajează Postat Mai 7, 2007 Folosesc PIC16F871. Link spre comentariu
bogdan_ Postat Mai 7, 2007 Partajează Postat Mai 7, 2007 pai asta e, ca nu va merge! sunt doua tipuri de device-uri usb: host si slave. host-ul este computerul, in general, si contine un chipset care asigura intreaga comunicatie, face detectia daca s-a conectat vreun dispozitiv, comunica mai departe cu calculatorul, e "sef" de comunicatie, controleaza tot pe scurt. slave-ul este dispozitivul care se conecteaza la calculator: usb flash, imprimanta, wireless, hdd extern si multe altele. nu poti conecta doua dispozitive de acelas fel unul cu celalalt, pentru ca nu o sa fie nimic care sa asigure comunicatia. pe seriala era simplu, putea fi un master, mai multi slave, si uneori chiar mai multi masteri, totul se putea desfasura, protocolul era mult mai simplu. Deci, si bluetooth-ul usb, si FT23ul sunt dispozitive slave, nu va exista nici o comunicatie intre cele doua. poti citi mai multe despre usb, de exemplu aici: http://www.usbdeveloper.com/UnderstandU ... andusb.htm Link spre comentariu
laStudiu Postat Mai 7, 2007 Autor Partajează Postat Mai 7, 2007 pai asta e, ca nu va merge...Dar sa inteleg atunci ca prin cablu va merge. Link spre comentariu
laStudiu Postat Mai 7, 2007 Autor Partajează Postat Mai 7, 2007 Eu nu am COM la laptop (nici LPT), asa ca trebuie sa fac prin comunicatie prin USB. Link spre comentariu
laStudiu Postat Mai 7, 2007 Autor Partajează Postat Mai 7, 2007 Cu asa ceva banuiesc ca ar merge pe serial: http://www.baracoda.com/baracoda/products/p_11.html , dar nu stiu unde se pot gasi. Link spre comentariu
bogdan_ Postat Mai 7, 2007 Partajează Postat Mai 7, 2007 Vreau sa leg un USB bluetoth la PIC, si vreau sa stiu ce rezistenta trebuie sa inseriez ca sa-l alimentezN-ai zis nimic de nici un calculator....asa ca poti explica putin mai clar ce vrei tu sa faci?Daca vrei sa faci un port serial virtual, da, merge cu FT232. Il legi la usb, si iti apare ca un port serial. se instaleaza automat din cate stiu... Link spre comentariu
bogdanm Postat Mai 8, 2007 Partajează Postat Mai 8, 2007 laStudiu, nu mai pune 3 posturi la rand ca sa exprimi o idee ... pentru asta s-a inventat butonul "modifica". Te rog incearca sa-ti organizezi mai bine posturile, altfel incep sa le organizez eu, dar s-ar putea sa-mi mai scape cate unu pe ici-pe colo :weedman: Cat despre aplicatia ta, e relativ simplu: nu poti sa legi un USB stick la PIC fara sa folosesti niste integrate intermediare destul de complexe (se cheama USB host controller). In mod normal 100mA. Daca dispozitivul comunica cu calculatorul poate sa scoata pana la 500mA. Nu mai spuneti prostii daca nu sunteti siguri pe subiect. USB-ul PIC-ului nu "scoate amperaj", pentru simplul motiv ca nu este USB host. Din contra, PIC-ul se poate alimenta din USB-ul ala, deci "mananca amperaj". Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Mai 8, 2007 Partajează Postat Mai 8, 2007 In mod normal 100mA. Daca dispozitivul comunica cu calculatorul poate sa scoata pana la 500mA. Nu mai spuneti prostii daca nu sunteti siguri pe subiect. USB-ul PIC-ului nu "scoate amperaj", pentru simplul motiv ca nu este USB host. Din contra, PIC-ul se poate alimenta din USB-ul ala, deci "mananca amperaj".Intrebarea se referea la USB-ul PC-ului care este USB HOST si NU la USB-ul PIC-ului. :smt064 Link spre comentariu
CristianC Postat Mai 8, 2007 Partajează Postat Mai 8, 2007 Eu inteleg situatia in modul urmator (corectati-ma daca gresesc): Vrei sa conectezi un PIC la calculator prin intermediul bluetooth. Solutii: 1.In partea cu calculatorul pui un Bluetooth dongle USB iar in partea cu PIC-ul pui un Bluetooth serial (ex: http://www.initium.co.kr/bizdata/Promi- ... l1.1_Class 2_.pdf ) 2. Folosesti doua Bluetooth dongle USB, dar in acest caz vei avea nevoie de un USB host in partea cu PIC-ul. Link spre comentariu
bogdanm Postat Mai 8, 2007 Partajează Postat Mai 8, 2007 Eu inteleg situatia in modul urmator (corectati-ma daca gresesc): Vrei sa conectezi un PIC la calculator prin intermediul bluetooth. Solutii: 1.In partea cu calculatorul pui un Bluetooth dongle USB iar in partea cu PIC-ul pui un Bluetooth serial (ex: http://www.initium.co.kr/bizdata/Promi- ... l1.1_Class 2_.pdf ) 2. Folosesti doua Bluetooth dongle USB, dar in acest caz vei avea nevoie de un USB host in partea cu PIC-ul. 100% corect. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum