iuli10 Postat Februarie 5, 2017 Partajează Postat Februarie 5, 2017 Salut! Am găsit într-o carte schema din poza atașată: În ce măsură e realizabil? Care ar trebui să fie impedanța difuzoarelor și tensiunea anodică a montajului dacă folosim EL84? Mulțumesc! Link spre comentariu
allexx1968 Postat Februarie 5, 2017 Partajează Postat Februarie 5, 2017 Buna Poi e o schema clasica OTL si cel mai probabil utilizeaza difuzoare de 750 Ohmi. Era undeva un proiect cu PCL85 asemanator. Spor Alex Link spre comentariu
Dan Minciu Postat Februarie 5, 2017 Partajează Postat Februarie 5, 2017 PCL85+PL84=final audio TV ...din perioada de sfârșit a TV cu tuburi...Lux,Miraj, etc... Merită încercată, 750ohm difuzorul Link spre comentariu
gheo23 Postat Februarie 6, 2017 Partajează Postat Februarie 6, 2017 Schema era utilizata intr-adevar in tv. dar cu PCL86 si PL84 cu difuzor de 750 de ohmi dar in varianta cu EL84 se schimba datele problemei.EL84 are rezistenta interna 40k iar PL84 doar 28k.Va functiona cu siguranta dar pe alta sarcina! Link spre comentariu
iuli10 Postat Februarie 6, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 6, 2017 E ok, dar dacă am înlocui EL84 cu un tub ca 6p31s? Din câte îmi aduc aminte are și asta Ri mic. Link spre comentariu
feri.visky Postat Februarie 6, 2017 Partajează Postat Februarie 6, 2017 Schema este similară cu etajul final de la radioreceptorul Philips 1002, (BD583A) anul de naştere 1959, iunie!!!: http://www.radiomuseum.org/r/philips_philips_1002.html Este un final SRPP cu EL86 versiunea cu tensiune anodică mai mică al tubului EL84. Ca prefinal este folosit un ECC83. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 6, 2017 Partajează Postat Februarie 6, 2017 Salut! Am găsit într-o carte schema din poza atașată: În ce măsură e realizabil? Care ar trebui să fie impedanța difuzoarelor și tensiunea anodică a montajului dacă folosim EL84? Mulțumesc! Este schema tipica de utilizare a tubului EL86 care a fost destinat chiar acestui tip de utilizare. Schema o regasesti in chiar foaia de catalog a tubului http://www.mif.pg.gda.pl/homepages/frank/sheets/030/e/EL86.pdf Link spre comentariu
gheo23 Postat Februarie 6, 2017 Partajează Postat Februarie 6, 2017 Desigur puteti folosi orice tub cu parametri apropiati (6P13S e alta varianta ) dar trebuie sa tineti cont ca atat 6P31 cat si 6P13 sunt tuburi destinate baleiajului orizontal si necesita un atac asimetric .EL86 este echivalentul de 6,3V al lui PL84 si ambele sunt tuburi destinate etajelor audio .Cu ele veti obtine rezultatele cele mai bune fara bataie de cap.Problema e cu difuzorul(boxa) care trebuie sa fie cam pe la 800 de ohmi.Eu as folosi un transformator de adaptare cuplat cu un condensator(parafeed) , in felul acesta poti adapta orice boxa de calitate .Difuzoare de 750 de ohmi ca acelea folosite in tv.(au fost doua tipuri) nu pot asigura calitatea maxima a acestui tip de etaj final care in ciuda simplitatii este destul de performant . Link spre comentariu
iuli10 Postat Februarie 6, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 6, 2017 (editat) Mulțumesc pentru răspunsuri. Žn caz că folosesc un transformator de adaptare cuplat prin condensator, acesta bănuiesc că va putea fi asamblat fără întrefier... Editat Februarie 6, 2017 de iuli10 Link spre comentariu
gheo23 Postat Februarie 7, 2017 Partajează Postat Februarie 7, 2017 Exact,este unul din avantaje.Un autotransformator ar fi si mai bine Link spre comentariu
carageae Postat Februarie 15, 2017 Partajează Postat Februarie 15, 2017 Desi s-a tot spus pe aici, e bine de mentionat: PL84 are caracteristicile lui EL86, exceptand bineinteles filamentul...NU e echivalent cu EL84. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum