GEO 53 BN Postat Februarie 5, 2017 Partajează Postat Februarie 5, 2017 (editat) Va salut domnilor! Am un TV LED JVC model LT-32VH40B cumparat nu de multa vreme. Am observat,ca atunci cind imaginea este foarte deschisa, apare un biziit destul de deranjant. Biziitu este asemanator cu biziitul de la TV-urile alb-negru cind nivelul de alb era prea mare. Sa fie de la receiver-ul de la cablu? Conexiunea dintre TV si receiver este facuta cu cablu cu mufe SCART. Biziitul apare indiferent pe ce program este TV-ul. Poate ca v-ati confruntat cu astfel de probleme. Ca fapt divers! Am facut si eu depanare inainte vreme,dar datorita unor probleme grave de sanatate ale sotiei (care au dus la deces),m-am lasat de depanare pe la sfirsitul anilor '90. Multumesc. Editat Februarie 5, 2017 de GEO 53 BN Link spre comentariu
yokoono Postat Februarie 5, 2017 Partajează Postat Februarie 5, 2017 Banuiesc ca baziitul se aude in interior nu in difuzoare. De regula este un chopper care face asa. Posibil din cauza unor impulsuri proaste mai ales ca apare la cresterea luminozitatii (creste consumul prin leduri). Incercati sa aflati auditiv care este cel cu problema mentionata si daca in zona lui nu aveti ceva condensatoare electrolitice umflate, scurse, devalorizate, componente afumate etc. Link spre comentariu
validae Postat Februarie 5, 2017 Partajează Postat Februarie 5, 2017 Era să zic și eu că zgomotul e cauzat de creșterea luminozității, dar mi-am amintit că de fapt, luminozitatea backlight-ului la LCD e constantă (pentru un anumit reglaj dat).Contrastul însă este dinamic și diferențele de luminozitate la LCD apar ca urmare a polarizării diferite a panelului. Eu aș face o sesizare dacă TV-ul mai e în garanție, nu cred că merită să încercați să umblați în el dacă nu e cazul, pot fi unele defecte (grave) ascunse. Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Februarie 5, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 5, 2017 (editat) Biziitul e aude in difuzoare. Apoi TV-ul este in garantie si nu-mi pot permite sa pierd garantia,deschizindu-l. Biziitul este de joasa frecventa,pina-n 100 Hz. Chopper-ele,cred,lucreaza la frecvente mult mai mari. Posibil ca semnalul de la distribuitorul de cablu, sa fie prea puternic? TV-urile din noua generatie nu au RAA? Ar putea fi de la cablul SCART,acesta nefiind ecranat? Intreb si eu ,nefiind familiarizat cu aceste aparate,cu noua tehnologie. Poate intrebarile par ridicole. Editat Februarie 5, 2017 de GEO 53 BN Link spre comentariu
yokoono Postat Februarie 6, 2017 Partajează Postat Februarie 6, 2017 (editat) Acum ca am aflat ca se aude in difuzoare este "alta mancare de peste". Nu va ramane decat sa incercati cu alt cablu, cu alta sursa de semnal si, daca zgomotul persista, la garantie cu el. Sub 100Hz poate fi si zgomot de retea (brum) din cauza unui filtraj. Editat Februarie 6, 2017 de yokoono Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Februarie 6, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 6, 2017 (editat) Acum ca am aflat ca se aude in difuzoare este "alta mancare de peste". Nu va ramane decat sa incercati cu alt cablu, cu alta sursa de semnal si, daca zgomotul persista, la garantie cu el. Sub 100Hz poate fi si zgomot de retea (brum) din cauza unui filtraj. Asa cum am mai spus, biriitul apare doar cind imaginea e deschisa,alb stralucitor. Cind imaginea este mai inchisa,biriitul dispare. Daca ar fi din cauza filtrajului,acel biriit s-ar auzi tot timpul. Ce putin asa stiu eu.Oricum o sa trec pe la magazinul de unde l-am cumparat si o sa vorbesc cu cei de la raionul de electronice. Editat Februarie 6, 2017 de GEO 53 BN Link spre comentariu
leoncris Postat Februarie 6, 2017 Partajează Postat Februarie 6, 2017 (editat) Pune o foto clara cu reglajele de imagine. Luminozitate , contrast , ... Editat Februarie 6, 2017 de leoncris Link spre comentariu
stefank Postat Februarie 6, 2017 Partajează Postat Februarie 6, 2017 tot de la cablul scart sau receptor provine simptomul , nu umblati la tv Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Mai 22, 2017 Autor Partajează Postat Mai 22, 2017 (editat) Buna seara colegi! In urma cu ceva vreme, ma ''vaicaream'' ca TV-ul achizitionat are o problema,problema care m-a deranjat pina acum citeva zile. Am fost pe la magazinul de la care l-am cumparat,spunindu-le ce problema ma framinta. Mi-au spus ca singura solutie este sa duc TV-ul la magazin sa-l verifice. Nu l-am dus pentru ca, prins cu alte probleme am tot aminat. Intr-o zi m-am apucat sa verific care ar putea fi problema. Am conectat TV-ul direct la cablu si am ramas surprins ca nu se mai auzea zbirniitul.L-am conectat apoi prin mediabox si zgomotul a reaparut. Am intrat in meniu si am observat ca volumul TV-ului era dat la maximum(probabil ca asa a fost de la bun inceput). Am redus volumul TV-ului la jumatate,am modificat volumul din mediabox de la minimum la maximum si am constatat ca zgomotul a disparut. Am dat volumul TV-ului la maximum si zgomotul a reaparut. Am redus volumul la jumatate si zgomotul a disparut. Nu mi-am inchipuit nici un moment ca volumul TV-ului dat spre mximum poate sa faca sa apara acel zgomot. O problema simpla care mi-a dat bataie de cap. O noapte faina sa aveti. Editat Mai 22, 2017 de GEO 53 BN Link spre comentariu
Vizitator dani502017 Postat Mai 22, 2017 Partajează Postat Mai 22, 2017 Bine ca nu a-ti umblat prin el !!! Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Mai 23, 2017 Autor Partajează Postat Mai 23, 2017 Bine ca nu a-ti umblat prin el !!! Da, ai dreptate. Oricum nu ma ''bagam'' in el,mai ales ca este in garantie. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum