Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

E ziua in care...

Vizitator

Postări Recomandate

Nu credeam ca Universul poate sabota viata unui om in asa fel. Nici nu stiu pe ce sa dau vina. Alinierea planetelor, karma, fengshui, Dumnezeu, Ingerul pazitor...

Sa va spun.Pe langa faptul ca m-am trezit cu gatul intepenit, azi am lucrat la 4 proiecte pe care le am in desfasurare. O Sursa din China, kit. Da-i si lipeste, muta atelierul din debara in bucatarie, masoara, compara, alege, monteaza, puzzle de piese, schema, fum de-ala bun, de sacaz, transpiratie, Guvern,etc. Asamblat totul, fuga la transformator cu sursa, traful are 5 kg. Monteaza-l si pe-ala, pune-i stecher, baga curent, pune multimetrul si minune, rotesc de potentiometru si tensiunea crestea si scadea urmand miscarea de rotatie. Bucuros, hai sa-i testez si curentul. Mut sonda in multimetru, dau pe amperi, 1.5A, scad din potentiometru, scade si el, tare zic. Sa-l cresc sa vad cat duce. Aici s-a rupt filmul zilei de azi... intr-o fractiune de secunda aud si vad o scanteie, iese un pas si vad cum nu reuseam sa tin captiv fumul intr-un tranzistor. Primul ganda fost, gata 15 lei cel putin. Normal, daca nu pui radiator si ii dai forja, Tranzistorul era sarma.

Urmatorul proiect, construiam o sursa cu lm723. O stiti. Am un nou cablaj, am zis sa pun piese noi. Bibilita, aranjata, frumoasa, aproape comerciala, tot ce ii trebuie. Intr-un cuvant, ma rog, fraza, "prea frumoasa ca sa mearga".

Proiectul 3, Aceiasi sursa, doar ca mersese si am postat rezultate cu ea, o pregateam sa devina unul din canale. Inlocuit cateva rezistente cu unele noi, constat ca nu am 2 condensatorasi si abandonez. Iesit in oras pt ca trebuia, desi nu aveam nevoie de nimic. Ma intorc si zicsa fac din 2 surse identice, macar una.Muta piese3 de pe una pe alta, combinatii, permutari... Rezultat nimic!

Abandonam si ne ocupam de alt kit din China, un multitester. Imi zic, nu ma mai impiedica nimeni si nimic acum. Reia toate actiunile de la punctul 1, la final imi raman 3 piese si 3 locuri unde sa le pun. Problema e ca nu se pupa deloc ce mi-a ramas cu ce trebuia. Verificat, totul ok in urma. Cred ca ala cu ochii mici i-a avut si inchisi. Mi-am zis, gata! Avand in vedere ziua de azi, in asta nu mai bag curent pana nu lamuresc ce si cum.

Hai sa repar sursa chinezului. Gasit prin cutia cu maimute 2 tranzistoti care se incadreaza in cerinte, schimbat, rezultatul clasic. Nu merge. Cred ca mai am si 2 AO parlite. Colac peste pupaza, stau cu mana pe ciocan. E singurul lucru care imipoate alina durerea. La propriu! Am o arsura foarte proaspata la buricul degetului inelar, desigur, letconul nu a vrut sa il iau de maner...

Pentru un tert e foarte comic, asa ca m-am decis sa va impartasesc si voua. Ati avut vreodata o zi in care sa nu va mearga nimic? Practic, singurul lucru reusit azi este montarea unei piulite M6 la capacul de la WC.

Horoscopul meu de azi:

Nu le poti avea intotdeauna pe toate asa cum visezi, ci mai dai piept si cu realitati dureroase. Azi are loc un eveniment in care ti-ai pus mari sperante, inima ta batea mai tare numai cand te gandeai ce se va intampla, dar din pacate asteptarile tale sunt zadarnice. Nu se petrece conform viselor tale, ci aluneci de sus, din vis direct intr-o realitate care nu-ti convine. Nimeni nu este scutit de tristete, de dezamagiri si de suferinte, iar azi se pare ca tu esti cel care trebuie sa le treaca in revista si pe acestea.

Legile lui Murphi sunt valabile!

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Doamne, colega, te compatimesc pentru problemele de care te-ai lovit,dar....modul cum le-ai relatat este extrem de amuzant!! :rade: :ras:

PS Am si eu destule zile din astea in care nu merge nimic!....rezolvarea?....televizorul sau o carte, o iesire in oras,etc....las electronica pentru o zi viitoare!

Link spre comentariu

Toti am avut zile din astea memorabile.

Cea mai faina a fost cind am lucrat dumineca la un receptor de satelit, mergea perfect, trebuia reglat doar

modulatorul, cind am terminat totul, ultimul ecran l`am scapat fix in OCT de 470Mhz, s`au dus 2 BFW92.

Fiind in `89 am cam plins dupa ei insa necazul a fost cind a trebuit sa`i inlocuiesc si am reinceput reglajul de la cap la coada

cu alti tranzistori, BFR90 ca nu am mai avut BFW.

Bineinteles ca am mai lucrat o zi pentru asta.

De atunci ma feresc sa lucrez dumineca.

Grig

P.S.

Cind nu merge nimic o lasi si reiei peste 1-2 zile.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Cate zile d'astea am avut...ohooo...o gramada. Pe ce puneam mana...se alegea praful...nu mergea nimic in ziua aia.

Le lasam balta si in alte zile le rezolvam in zece minute.

Conteaza foarte mult starea in care te afli...cand esti calm si linistit treburile merg bine. Daca esti agitat,nervos si stresat...nu merge nimic in ziua aia.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Pai da, ca intr-o vara , dupa ce schimbasem finalul la un radio.cass. auto, tocmai duminica m-am gasit sa-l asamblez. Dupa ce am pus si ultimul capac, nu stiu cum mi-a alunecat radio cass.ul si s-a oprit cu display-ul in coltul scaunului. A iesit un curcubeu de toata frumusetea. asa ca...

Link spre comentariu

Fără doar și poate, toți am avut.

Ultima mea ispravă: Am căpătat de la cineva o goarna cu microfon și 3 tonuri. Defectă, evident.

Verific: Final ars. Disponibilitate:0 la mine.

Nu-i bai, zic, culeg semnalul de sunet, fac un amplif mic și o repar. Fac cablaj, plantez piese, ce sa mai, fac un amplificator mic cât să încapă în jucărie. Testez și merge cât de cât, dar nu se auzea destul de tare.

Verific mai bine, vad ca e defectă și membrana difuzorului. Aveam de la o goarna mai mică, dar se potrivea 100%. O înlocuiesc. Rezist.

Încep asamblarea, îmi cade din mână carcasa și se face praf plasticul. Rezist și lipesc cu picătura totul la loc. Iese lucrare bună.

Înainte sa bag amplificatorul la loc, ca nu-i lipisem firele ok, fiindcă nu știam cât de lungi sa le las, zic sa mai fac un test. Îmi alunecă o sondă și ard partea logică sau cum s-o numi și nu mai am de unde sa generez sunetele. Munca în van. Uneori.

Editat de Marius84
Link spre comentariu

Ehe, cate au mers ca unse desfacute si cand le asamblam.... nu au mai mers deloc.

Baieti, asta e cosmarul depanatorului! :rade:

Editat de flomar60
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări