kidomorphine Postat Februarie 7, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 7, 2017 am sa folosesc cablul original, sper sa fie ok pe distanta de 5-6m....intre timp am mai cautat scheme si am gasit asa: 1...sa folosesc circuit cu tranzistori NPN pentru fiecare fototranzistor, de aici intru in cd4071 si dupa in uln2803 pentru a transmite mai departe pe cablu...am testat pe un breadboard si declansa aiurea cateodata. 2...sa folosesc lm358 ,avand 2 amplficatoare , iesirile le duc in cd4071 si mai departe 3...sa folosesc lm324 sau lm358 si lm339 ca si comparator 4...sa folosesc lm339 ca in schema si iesirile sa le duc in poarta SAU Link spre comentariu
validae Postat Februarie 7, 2017 Partajează Postat Februarie 7, 2017 Cred că ultima variantă e numai bună. Link spre comentariu
Ticu Postat Februarie 7, 2017 Partajează Postat Februarie 7, 2017 Pana la urma ai identificat ce este comun la fototranzistoare? Emitorul sau colectorul?Ai reusit sa le verifici starea de functionare?In final trebuie numarate boabele sau masurata frecventa cu care cad? Link spre comentariu
kidomorphine Postat Februarie 8, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2017 din ce am masurat eu , colectorul e comun...trebuie sa masor frecventa cu care cad....am 6 senzori....daca unul din ei s a blocat cu pamant sau cu altceva trebuie sa mi indice cu ajutorul unui arduino care din senzori e cel blocat Link spre comentariu
kidomorphine Postat Februarie 8, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2017 am testat ultimul circuit cu lm339 si nu merge....am pus un led la iesire sa vad starea semnalului si sta tot timpul aprins si cand obturez senzorul scade putin din intensitate Link spre comentariu
validae Postat Februarie 8, 2017 Partajează Postat Februarie 8, 2017 Ai reglat pragul de comutare ? Link spre comentariu
kidomorphine Postat Februarie 8, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2017 da l am reglat....daca scot rezistenta de 4.7k merge perfect..mi se pare putin ciudat Link spre comentariu
Ticu Postat Februarie 8, 2017 Partajează Postat Februarie 8, 2017 Ai putea sa masori tensiunile pe intrarile + si - ale comparatorului (intre masa si fiecare intrare), cu lumina si fara lumina. Daca ai colectoare comune, ar trebui inversate locurile fototranzistorului si al rezistentei 4,7k. LED-ul indicator unde l-ai pus? Cel mai simplu ar fi in serie cu rezistenta de 10k, care este sarcina pentru tranzistorul final al lui 339 (cu colector in gol). LED aprins = iesirea JOS. Link spre comentariu
kidomorphine Postat Februarie 8, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2017 (editat) momentan am facut teste doar cu 1 senzor...am inversat si rezistenta cu fototranzistorul si nu mai schiteaza nimic..ledul e pus cu anodul la VCC si catodul catre pinul 2 printr-o rezistenta.....am vazut aici pe forum un circuit exact ca asta care mergea din cate am citit am facut masuratori....pe pinul 4 am tensiunea de alimentare mereu iar pe 5 tensiunea de pe potentiometru in functie de pozitia lui. Editat Februarie 8, 2017 de kidomorphine Link spre comentariu
elmar Postat Februarie 8, 2017 Partajează Postat Februarie 8, 2017 Poate nu ai impulsurile de care îţi trebui în pinul 2 comparator... Ţie ce fel de impulsuri îţi trebuie la ieşire atunci când fototrazistorul este umbrit(blocat)? E posibil ca să aibă impulsuri exact pe invers decât îţi trebuie. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Februarie 8, 2017 Partajează Postat Februarie 8, 2017 Cum ar arata o schema bloc a intregului ansablu ? Firele de la modulul acesta optic unde duceau ? Eu as verifica mai intai modulul principal la care era conectat acest modul optic si as cauta sa vad ce fel de semnal de intrare foloseste. Link spre comentariu
kidomorphine Postat Februarie 8, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2017 imi trebuie semnal logic 0-0v si 1-5/12v.....am reusit intr-un final ....doar ca am 0v pe potentiometru si pe pinul 4 am 0.35v.....nu inteleg de ce Link spre comentariu
yo9hnf Postat Februarie 8, 2017 Partajează Postat Februarie 8, 2017 imi trebuie semnal logic 0-0v si 1-5/12v... Adica 0V si/sau 5V ? Sau cum ??? Daca stii ce semnal trebuie aplicat, simuleaza-l si vezi daca contorul de seminte indica. Link spre comentariu
kidomorphine Postat Februarie 8, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2017 sunt 6 senzori...fiecare cu modulul lui care continea un lm324...in modul intru 3 fire: 12v , GND si semnalul de iesire ....din aceste module semnalul se duce in cabina unde era un controller, care semnala cand unul din senzori ramanea blocat.....schema e simpla....doar ca-mi da multe batai de cap comparatorul asta nu am nici contorul de seminte....pe acesta il fac cu un arduino si 6 leduri...poate si un buzzer . Link spre comentariu
elmar Postat Februarie 8, 2017 Partajează Postat Februarie 8, 2017 Spune ce tensiune trebuie să ai(pe ieşire pin 2 / 339) atunci cănd fototranzistorul e umbrit...(5v(HIGH) sau 0(LOW)? Poate schema nu face exact ce vrei tu să facă ...şi am putea să te îndrumăm spre rezolvarea problemei! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum