spirochetu Postat Februarie 3, 2017 Partajează Postat Februarie 3, 2017 https://www.youtube.com/watch?v=6I0d_3esviE : Link spre comentariu
spirochetu Postat Februarie 3, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 3, 2017 Nu am acum posibilitatea sa fac teste, abia l-am luat cu mai nimic dintr-un second, dar tare as vrea sa fie macar 80% aproape de asta: Asta am postat acest ultim video pt cei care fac apologia calitatii mijloacelor digitale nestiind ce poate o caseta pe aparatul potrivit...din pacate tehnologiile astea au aparut prea tarziu si prea scump si aproape 20 de ani nu am avut macar acces la o tehnologie digitala care sa ofere o emotie comparabila... De altfel e foarte ciudat ca desi nu ai nevoie de mai mult de aia 16 biti oferiti de un clasic wav digital, prea putine playere au fost capabile sa poata macar citi toata informatia si s-o redea corect fara zgomote si artefacte... Unitatile DAT digitale , cu inscriere pe banda magnetica au beneficiat in primul rand de un mecanism de transport foarte stabil in comparatie cu sistemul de citire al cd-ului si nu degeaba spun unii ca DAT-urile parca sunau foarte bine, chiar daca tehnologia digitala a acelor vremuri nu era tot atat de avansata ca cea de astazi. Daca la un cd circuitul de corectie al erorilor se chinuie sa pastreze integritatea datelor de pe cd, fiind ajutat de interpolator , in etajul de supraesantionare sa restituie un sunet cat mai aproape de original, la unitatile de banda magnetica, sarcina recuperarii datelor nu este neaparat mai usoara , dar este mai previzibila pt ca nu ai de a face cu vibratii mecanice atat de mari si aleatorii ca la cd.Se poate vorbi mult pe tema asta, dar in mod clar banda magnetica are niste avantaje ce nu pot fi ignorate.hard-disk-ul este tot magnetic, dar sistemul de citire radial, desi asemanator cu cel al cd-ului, este mult mai stabil si in plus, un hard-disk are sisteme de recuperare a integritatii datelor mult superioare oricarui cd-player pt ca a beneficiat de 30 de ani de dezvoltare continua pana la aparitia SSD-ului. . Eu personal sunt atasat de tehnologiile analogice , dar nu am nimic impotriva sistemelor digitale moderne. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum