Vizitator Adrian Cristea_200923 Postat Februarie 2, 2017 Partajează Postat Februarie 2, 2017 Sunt niste gaurele in placa ce vine peste mecanism la fiecare clapa. Cred ca o sa imi fac curaj, ma rog la D-zeu si incerc usor de tot cu o seringa si putina neofalina, ca aia se evapora imediat. Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 2, 2017 Partajează Postat Februarie 2, 2017 Nu faci nimic doar cu o curatare,trebuie si o lubrifiere dupa asta.Descarca dintr-un spray contact intr-un recipient mic(poate fi un paharel de tuica,orice) de unde poti lua cu seringa si baga-i in nas,nu ai ce rau sa-i faci,daca nu ai loc pt țevușca de la spray. Link spre comentariu
nicolae57 Postat Februarie 2, 2017 Partajează Postat Februarie 2, 2017 (editat) Si ale mele arata binisor, numai ca sunt un pic matuite. Tot din bachelita. Intre timp mi-am dat seama ca nu am pe unde sa ii bag spray de contacte la clapa de medii. L-am rasturnat, i-am scos capacelul ala de dedesubt si surpriza, tot mecanismul de la claviatura e inchis ermetic si cu vreo 200 de rezistente, condensatori, albastri si galbeni. Mult prea complicat pentru mine... Nu pe sub sasiu se ajunge la contactele claviaturii.Transformatorul de iesire este amplasat pe o placa de textolit.Se desface surubul marcat in fotografie si se rabate placa de textolit facilitand astfel accesul la contacte.Atentie cu ce le cureti,foloseste un spray contact de calitate,contactele sunt dispuse pe bara de plexiglas si se rotesc nu culiseaza la actionarea clapei.Butoanele se spala cu apa calda si sapun,dupa care aplici pe bachelita ulei siliconic. Editat Februarie 2, 2017 de nicolae57 Link spre comentariu
Vizitator Adrian Cristea_200923 Postat Februarie 2, 2017 Partajează Postat Februarie 2, 2017 Intre timp am testat diferenta de sunet intre EL 84 facute de Tesla, EI si 6p14p sovietic. Rezultat, nicio diferenta, cel putin asa mi se pare mie. Citisem undeva pe un forum englez ca Tesla ar trebui sa aiba bass mai puternic, 6p14p un sunet mai clar, mai deschis. Poate n-am eu ureche muzicala dar diferentele sunt 0. Link spre comentariu
Vizitator Adrian Cristea_200923 Postat Februarie 6, 2017 Partajează Postat Februarie 6, 2017 Mersi pentru toate raspunsurile, clar o sa imi ia multi ani sa invat un pic de electronica. Ma tot uit de vreo cateva zile pe la filmulete pe net. Totul pare usor dar pentru mine e inginerie spatiala. Pana acum am invatat ca in locul unui condensator de 2200uF/50V, nu ai voie sa pui unul de voltaj mai mic. Mai mare e ok, mai mic nu. )))) Greu rau, plus ca nu stiu un lucru. Cum iti dai seama cum legi condensatorii? Au si astia +si-? Ca n-am gasit nicaieri cum se face ))))))) Am un Bucuresti 500 terminat, spart, rupt, fara difuzoare, dar daca ii pui un difuzor in priza de dif suplimentar functioneaza saracul. O sa il iau de practica, sa incerc pe el sa schimb cativa condensatori, sa merg sa cumpar echivalentul. Deci, din nou tot respectul pentru cei ce se pricep si au rabdare sa invete electronica ! Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 6, 2017 Partajează Postat Februarie 6, 2017 Cred ca aici vei gasi multe raspunsuri la intrebari punctuale, http://www.elforum.info/forum/30-sectiunea-incepatorilor/ Link spre comentariu
Vizitator Adrian Cristea_200923 Postat Februarie 6, 2017 Partajează Postat Februarie 6, 2017 Cred ca aici vei gasi multe raspunsuri la intrebari punctuale, http://www.elforum.info/forum/30-sectiunea-incepatorilor/ Ok, ma pun pe invatat ) Am un Bucuresti 500 si o Victoria pe care pot sa le "sacrific" ca material de studiu. Daca o sa dau de probleme sper ca nu o sa va suparati daca vin sa va cer ajutorul online. Numai bine. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum