franzm Postat Octombrie 22, 2017 Partajează Postat Octombrie 22, 2017 Folosesc colofoniu "dopat" cu putin acid oleic Old school. Acidul oleic facea parte din multe retete de decapanti. În cazuri mai deosebite pun oleaca de stearina. 1 Link spre comentariu
puriu Postat Octombrie 22, 2017 Partajează Postat Octombrie 22, 2017 Acidul oleic nu este coroziv, iar colofoniul se topeste mai jos si nu mai este casant. Link spre comentariu
BRANCA Postat Decembrie 7, 2018 Partajează Postat Decembrie 7, 2018 De curiozitate,de unde ati procurat acid oleic? E continut in f multe uleiuri vegetale da nu l-am vazut niciodata la vanzare.Nici in farmacii. Link spre comentariu
puriu Postat Decembrie 9, 2018 Partajează Postat Decembrie 9, 2018 De la o chimista simpatica (sunt multe) intr-o sticluta de 100 ml. Se vinde in sticle de 1 litru la firmele de desfacere a chimicalelor. Link spre comentariu
PINTI Postat Decembrie 9, 2018 Partajează Postat Decembrie 9, 2018 Si acidul ortofosforic este un excelent decapant. Se foloseste si in industria alimentara, cofetarii..etc. Este o firma in Buzau care comercializeaza asa ceva. Recomand cu incredere. Link spre comentariu
Mishu_17 Postat Ianuarie 8, 2019 Partajează Postat Ianuarie 8, 2019 (editat) Buna ziua, vreau sa inlocuiesc becul de la un pistol Radio Progres cu 2 led-uri albe de 5mm. Am desenat o schema simpla si vreau sa stiu daca mai trebuie adaugat/scos ceva componenta din schema. Rezistentele le-am calculat astfel incat prin fiecare led sa circule aprox. 10mA. Am ales tensiunea led-ului egala cu 3V. In realitate nu stiu care e tensiunea, nu am datasheet-ul de la led-uri. Dioda am ales sa fie 1N4007. Condensatorul l-am ales fara sa calculez, am pus 100uF. Led-urile sunt de 5mm, de culoare alba. Editat Ianuarie 8, 2019 de Mishu_17 Link spre comentariu
Spitfire Postat Ianuarie 8, 2019 Partajează Postat Ianuarie 8, 2019 (editat) Dioda redresoare e complet inutila, puteti pune cele doua LED-uri in antiparalel, inseriate cu un singur rezistor de 470 ohmi,/0,5W.Nu e necesar nici un fel de condensator de filtraj. In secundarul pentru bec al pistolului de lipit romanesc sunt 7V in gol(fara bec), nu doar 2,5V. Editat Ianuarie 8, 2019 de Spitfire Link spre comentariu
Mishu_17 Postat Ianuarie 8, 2019 Partajează Postat Ianuarie 8, 2019 (editat) Daca voi pune led-urile in antiparalel, atunci nu vor palpai ? Daca vor palpai atunci vor deveni deranjante pentru mine (am vazut intr-un filmulet ca palpaie. Nu stiu daca palpairea se vede doar pe filmulet sau si in realitate). Tensiunea de 2.5V am masurat-o cu varful conectat pe barele de cupru si fara bec. Din cate imi aduc aminte, cand am cumparat pistolul (acum 6 ani) avea un bec de 2.5V. Editat Ianuarie 8, 2019 de Mishu_17 Link spre comentariu
mac01 Postat Ianuarie 8, 2019 Partajează Postat Ianuarie 8, 2019 Palpaie ledurile....fara redresare si filtrare. Am incercat eu...te zapaceste la ochi tremuratul luminii. Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 8, 2019 Partajează Postat Ianuarie 8, 2019 (editat) Pâlpâitul ledului are frecvența de 50Hz iar ochiul uman distinge de obicei efectul stroboscopic doar sub circa 24Hz din cauza inerției retiniene, de aceea filmele se proiectează cu această cadență.Altfel am sesiza și pâlpâitul tuburilor fluorescente, care nu au inerție termică. Acel efect stroboscopic se distinge cel mai mult atunci când becul este mișcat rapid, sau când omul se mișcă rapid față de sursa de lumină.Dacă ați văzut un efect stroboscopic într-o filmare de pe YT, acela e un efect care apare mult mai vizibil la filmări, e rezultatul ,,bătăii,, între frecvența rețelei și cea a refresh-ului camerei..Eu folosesc de ani buni leduri conectate doar printr-o rezistență de limitare la pistolul de lipit și nu mă deranjează cu nimic.De obicei eu nu stau cu ochii în ledul pistolului, el luminează indirect zona lipită ....Dacă doriți totuși, puteți pune un electrolitic miniatură de 47uF/10V ca să nu ocupe spațiu prea mare, cuplat cu o punte monolitică miniatură.Deci dacă redresați, faceți-o cu o punte, care dă riplu de 100Hz, mai ușor de filtrat comparativ cu cel de 50Hz ai redresării monoalternanță. Editat Ianuarie 8, 2019 de validae Link spre comentariu
Spitfire Postat Ianuarie 8, 2019 Partajează Postat Ianuarie 8, 2019 Tocmai, daca le puneti antiparalel, fiecare din cele doua LED-uri va fi aprins 10ms apoi stins urmatoarele 10ms, in contratimp cu celalalt LED.Efect stroboscopic- practic zero. 2 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum