Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV WESTWOOD

gigi56

Postări Recomandate

Buna ziua ,

Acest TV WESTWOD Model No ; HA5 - 21NF si ar fi sasiul :P1470A03 si are urmatoarele componete prnicipale:

- sursa STRW 6556A

- multifunctional TDA 11106PS/V3/3AQ6

- memore K24C08C

- sunet TDA 2003

- B- vertical ( nu am putut vedea scrisul )

- trafo linii BSC 26 - T1629B

- tub plat

- mod video cu tranzistori

Acest TV are o problema nu se aprinde filamentul nu lumineaza ecranul , inalta este ,tensiunea + U 110V , la mod video temsiunea este 185 v , dar suspectez R531; R478; C331; C569 ; si VD 558, aceste piese mentionate sunt verificate ,la R 531 valoarea e 0 si la R478 la fel . Asa ca va rog frumos sa ma sfatuiti unde poate fi cauza ca nu se aprinde filamentul si nu lumineaza ecranul , si pentru a inlocui pesele cu valoarea 0, si va rog frumos sa postati schema originala la acest TV mentionat sa vedem ca valoare are R mentionate , si trebue sa verific si tensiunele de functionare a TV - ului .

Va multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gigi56

6

• bogdan_bogdan889

3

• leoncris

2

• Florinel TV

2

Top autori în acest subiect

Pentru a vedea dacă e bun filamentul întrerupe circuitul de alimentare al filamentului da vreo 3 spire cu sarma litata peste torul traf de linii și asa vezi. Žntâi verifica sa nu ai rezistenta serie cu filamentul arsa . Urmărește traseul

Link spre comentariu

Intrerupe traseul de filament si alimenteaza filamentul separat dintrun traf de 9v si vei avea surprize , eu am alimentat la un asemenea sasiu si a fost conduri de pe baleiajul orinzotal condul de cuplaj cu deflexia si nu se aprindea filamentul ca traful nu mergea corect

Link spre comentariu

Domnule Florin am inteles dar vreau sa verific dupa schema R mentionate ,apoi degeaba fac ce spuneti dvs pentru ca nu stiu ce valori au R mentionate sa le montez ,iar schemele primite nu au notat codurile cum este pe sasiu , astept o schema sa corespunda cu notatiea de pe sasiu.

Link spre comentariu

Urmăriți traseele de la filament . Din traful de linii pleacă. Pe lângă traf o sa găsiți aceea rezistenta e de 3 W și vreo 4 ohmi. In legătură cu schemele sunt orientative asa pățim cu aceste sasie . Dacă nu faceți ce a zis colegul alimentați separat sau cum am scris mai sus cu 3 spire pe traf de linii.

Editat de bogdan_bogdan889
Link spre comentariu

-dupa schemele orientantive nu poti sa pui rezistente aiura sau alte piese am patit-o si s-a defectat mai tare si nu doresc sa am earasi surprize de acest gen .R 3w de 4 ohmi este buna,dac nu are nimeni o schema corespunzatoare atunci renut sa rezolv nuuu im doresc sa imi fac singur probleme la acest TV cu fel de probe o fi bune aceste probe dar poate fi si periculos.

Link spre comentariu

Circuitul de filament se verifica in felul urmatorSe scoate placa tk si pe pinii tubului se verifica continuitatea,apoi tot cu placa tk scoasa daca are continuitate intre cele doua trasee.Daca astea sunt ok si liniile merg nu are cum sa nu se aprinda filamentul.Daca maresti screenul nu apare nimic pe ecran?

Link spre comentariu

Urmăriți traseele de la filament . Din traful de linii pleacă. Pe lângă traf o sa găsiți aceea rezistenta e de 3 W și vreo 4 ohmi. In legătură cu schemele sunt orientative asa pățim cu aceste sasie . Dacă nu faceți ce a zis colegul alimentați separat sau cum am scris mai sus cu 3 spire pe traf de linii.

Daca traful nu merge in parametri atunci nu are efect 3 spire pe traf ca tot nu aprinde filamentul , cel mai bine este cu un transormator ala aprinde filamentul , eu probez cu sursa de laboratoe ce ma scos din cite o incurcatura ca nu aparea nimic pe ecran si cind aprindeam filamentul din alta sursa descopeream si defectul

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări